Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.631
    Допаѓања:
    15.757
    Да ,може

На snowgirl_10 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Не не, таква е арогантна. И дадов рок 24 саати да ми сврти,ич око не и трепнува. Слава и удрила у глава

3. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    И мене ми најдоа стрептокока ,а к ние немаме односи и баш се чудев од кај ја закачив ,сеа до крај строго ми рекоа односи никако ,јас испив 10 дена панцеф и вагиналети Мелиоара .

4. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    И тоа бива ама не знаеш како и е ја бараат еден куп а може работодавец не и дава за труд колку треба си рекла шо ќе се замарам има други доктори има термини нека си закажуваат :rofl: така е зборот ама тргам од мене . Мене така ме бараа во ниедно време на сите трчај одговарај пусти денар не добив ни проценти ни бонуси ни браво ни ништо и сега кога мо ѕвонат не одговарам на никого си бркам мое. Затоа и во оваа ситуација се убацив во муабет тргнувајќи од себе и свое искуство.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Овој трет брис ми е. Цело време еднаш панцеф ша амоксиклав па па амоксиклав. Навистина се отрув од антибиотик. Ептен мистерична и досадна бактерија....

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Па ако не сака да ја бараш, што дава мобилен?! Доктори се, значи секако се 24х7 достапни.
    Едно е да некој паничи, друго е да има ризична бременост и докторот тоа да го знае. Башка на вибер пишува. Не мора одма да одговори, ама никогаш да не одговори.

На flower30, Alishan30, Среќичка и 5 други им се допаѓа ова.
  7. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Кути баш јас само се молам да не се пренесе на бебе при раѓање да е излечена од терапијата .

8. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Дечки абе да ве прашам. 32ра недела на прагот, и почна да ми тече колострум. Прв пат. Демек по некоја капка, али сега приметувам локвички.
    Читав дека е нормално ама да си прашам, бидејќи сум со ризична бременост, да не е нешто за загрижување? Некој искуства?

9. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    10.723
    Девојки дали некоја од вас сега скоро е била на конзилијарно мислење во Ремедика?...:hug:

10. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    Имав пишано за ова, еве пак ќе пишам. Резултато од уринокултура ми излегоа после прегкедот кај нејзе, другиот ден, рече ако има бактерија јави мј се ќе ти пишам терапија. Откако добив резултат со позитивна на бактерија, и вртам, пишам 24 часа,ме игнорира, на крај пишува па ја не сум должна да ти кренам. А ми рече јави мј се. Како бе матичната за 5мин ми враќа, она нема ли пациенти. Катастрофа

Да,и ја сум од утре 33та, осеќам мокро

Последна измена од модератор: 22 јуни 2020
    На Zuza28 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Ајдее бог да чува чим е до толку и она...што да кажеш ај најди и го крајот. Ако мораш да ја трпиш како девојчево што вика само она и е се нафатила шо ќе прајш да се караш не смееш тоа е

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Од сабота вечер имам болки во долниот дел на стомакот. На моменти се по јаки, на моменти по слаби. Како да ме притиска долу. Денес бев на преглед, бебе е во ред, плодова вода во ред, контракции не покажува, и грлото на матката е затворено. Ни др не знаеше од што би можело да бидат тие болки.. Исто така на моменти имам и стврднување на стомакот.. Ми препиша утрогестан и магнезиум. При вагиналниот преглед др ме повреди со тоа железното, и еве уште имам крв кога се бришам (ми кажа да не се плашам малку ме закачила, ако и дома имам крв од тоа било). 33+3 сум. Дали некоја имала слично искуство? Мн ми е страв, а не смеам да одам по др.градови за второ мислење поради вирусот.

13. alexmkdbt

alexmkdbt Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Zdravo da prasam nesto za zena mi raboti vo privatna prodavnica dali dokolku doznat deka e bremena bi ja izbrakle od rabota dali nekoj imal vakov slucaj i dali smeaat da te brkat dokolku prilozis potvrda od doktor deka si bremna

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.242
    Допаѓања:
    19.026
    Ако е на Неопределено законски не смеат да ја избркаат во ниеден случај. Ако е на Определено може да не и го продолжат договорот штом и истече ( не смеат да го прекинат )

15. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Има прекрасна Др пред месец излезена од Систина, вратена сега на ГАК- Даниела Јованова. Во Систина беше за критична бременост, строга е ама многу стручна и реална

16. alexmkdbt

alexmkdbt Активен член

Се зачлени на:
    24 мај 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Znaci poveketo taka prat stom i isteci cao prijatno?

17. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    5.376
    Јас за доктор Гордана имам само пофални зборови. Јас сум со високоризична бременост, ама ептен високоризична, постелката ми е, како што вели таа партал. Денес сум 31+6 и жената дава максимално се од себе, да истераме што се може повеке. На контроли одев два пати неделно, од денес секој преку ден. И јас порано имав чувство дека прегледите ги прави набрзина, но сега гледам дека тогаш се било во ред и реално немало потреба да ме гледа подолго.
    Сега кога имам сериозен проблем, ептен долго се задржува, денес гледаше протоци на бебе на седум места.
    Нема што да се каже за таква докторка, јас ја обожавам :inlove:.

На Chikitaa, Sofi.ja, Brpbrp и 2 други им се допаѓа ова.
  18. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Се вратика на ГАК?

19. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на: