Мислам дека сите земаат брисеви...сега ако не направат пари нема кога,а и најубаво во една лабалаторија да си ги правиш испитувањата каде што до сега си ги правела затоа што вредностите во секоја лабалаторија различни им се. А ако веќе се решиш за систина јави им се прашај чисто информативно ќе ти кажат цена
И систина не ми се ризикува исто така. Јас знам само за овие 3 лаб што земаат брис не се сите, бар во извештаиве на МЗ они стојат тие лаборатории. Не знам многу неуредно ми делуваа сабајлево гледам и @kukla21 во темата за шеќер исто мака си имала со авицена сабајле
Па не знам колку им е крвна слика во систина исто не би.. Зар нема една лабораторија што не зима ковид брисеви? Ќе видам баш и матичнава што ќе ми каже Важно хаос се направи [/QUOTE] @Milkiway Јас одам во СинЛаб. Таму нема ковид тестирања колку што знам. И до сега гужва никогаш немало.
@Milkiway Јас одам во СинЛаб. Таму нема ковид тестирања колку што знам. И до сега гужва никогаш немало.[/QUOTE] Синлаб знам дека нивната лабораторија се користи за брисевите им носат таму.. ама дали зимаат и они брисеви како Биотек и Авицена не сум сигурма
Приватно, нормални им се цените. Скриен шеќер кај нив проверував пред некоја недела, 350 ден платив. Не земаат брисеви за Ковид, ниту тестираат.
Јас во лабараторијата во Систина правам некои испитивања кои ми требаат и никогаш немало гужва веднаш влегувам. Е сега како е за крвна слика, тоа не можам да ти кажам, зошто треба да одиш ептен одсабајле, не знам тогаш дали се ствара гужва. Инаку, тестирањата за Ковид 19 ги прават во посебни простории, надвор се, кога излегуваш од паркингот.
Женски некоја да била на трет скрининг кај Трајчевски во Чаир?Утре треба да одам па ме фаќа некоја паника дека прв пат одам и не го знам докторот.Инсистирав таму да ми биде скринингов бидејќи планирам во Чаир да се породам,па да го фатам редот малце да видам како функционира таму се.Искуства со докторот,што да очекувам?
Супер е докторот, најстручен таму за скрининзи. Не зборува многу но коректен е. А зошто трет скрининг?
Во систина, лабораторијата што ја користат како ковид центар е физички одвоена од зградата на болницата. Ако знаеш каде се излегува од паркингот (по тоа тесното уличе нагоре), таму е ковид центарот. Лабораторијата е одма позади главниот пулт.
Јас инсистирав,бидејќи таму планирам да се пораѓам па да видам како функционира ,чисто да смирам паника од непознато.Другите два скрининга ги имам правено кај матичната само ,па ете третиот сакам во Чаир.