Кај тцц гранд плаза што е во зградата таа авицена Обична крвна анализа е редовна. Да и на таа авицена размислив ама чпвек не е паметен многу ротираат вработени и веќе аман со ситуацијава
Матичен можеш да смениш еднаш на 6 месеци. Ако скоро си сменила, не можеш. Мора да чекаш 6 месеци да поминат.
Јас нон стоп одам таму и сум презадоволна, нема гужва никогаш и одма завршувам работа. Од биотек сум разочарана, носев урина за уринокултура, само да ја предадам требаше и таа внатре ми вика, ааа ќе си чекаш ред, земи бројче, а надвор од некоја фирма беа за теститање за корона, цел автобус истоварени и збиени еден до друг и сеа ја да ги чекам сите да напраат ПЦР тест со урината во рака два саата. Така да, не идам таму веќе, ептен непрофесионално, плус и поскапи се од другите, сегде 350 уринокултура, таму 400.
Сакам да ве прашам дали некоја имала сличрн проблем повремено како нешто да и помоне ноз вагина баш во неа осеќам ? Минатиот пат др сумњаше да не се контракции и ми правеше цтг беше во ред денеска пак повремено мослев од одење дека е сега легнав и пак инаку 31 недела сум
Девојки да ми препорачате трансфизиолог во Битола кој што може да ми ги види резултите од Димери бремена сум со ивф 14 нед и од старт се боцкам со клексани па сега со фраксипарин по препорака од гиникологот и од Хемолаб каде што предходно испитував димери и хемостаза па ако има некој трансфузиолог во Битола да заштедам пат до Скопје
Да,да ладна пот ме обли и седнав,ама немав благо со мене, слабо јадам откако сум бремена,плус и мачнините и повраќањата ме истоштуваат
Жени, јас сум 15та недела, накај 7 8 навечер ми почуваат грчеви во стомак, ми де дува целиот. Мислев дека е од цреши и овошје ама еве два дена како не јадам а не гледам разлика. Сега се замислив да не ми е од премама розевото зашто обично такс попладне навечер го пијам. Ке паузирам и тоа барем 2 дена да видам разлика. Некоја од вас да не имала таков проблем ?
Офф ич нема да знам да ти појаснам. Слушав ама не дослушнав, само сакав побрзо на ехо да ме види. Некако од тоа што сфатив, пошо не се стабилизирани хормоните знаат да укажат на сомневање за Хпв а да е лажно. И јас во моментот кога правев тест доев сеуште, па докторката ми кажа дека е ради тоа, она не е воопшто загрижена ама тој што го работел тестот не знае дека е од доилка, па го означува како Цин-1. Ај ќе препрашам во петок ако не, вака стварно не знам што да ти објаснам.
Од утре влегувам во 39та недела, цела бременост пијам премама и сум немала никаков проблем.Обично розевото го пиев после доручек а омега (жолтото) навечер.
Дебели, до кај сте? Да не се олесни некоја? Јас денес се изнарадував, купив алиштенца некои за бебушка, и за од болница вадење земав. П.с. од 00:00 часот 34+0 !
Јас ги имав истите болки неколку пати...Секогаш кога ке претерав со работа ( посебно кога месев нешто и најверојатно од силата што ја употребував за да го месам тестото) Секогаш следуваа болки,болница,магнезиум и утрогестан и мирување. За ден два ке се среди. Но од кога истото ми се повтори и по трет пат ми забранија секаква физичка активност и строго мирување....повеќе не ги осетив.
Со упут ќе можат само , зависи кој ќе ти се погоди инаку Лидија е добра, само без упут не верувам дека ќе те прегледа. Ако се од гинеколог препораки тој следи протоци и се затоа ти ги дава не знам како беше границата над 450 да не беше да не бидат повисоки, Инаку се сосема безбедни , можат да се користат дури и цела бременост се дури ти препорачува гинекологот и да се средат резултатите
Истото ми се случи 2 пати од тотема ампулите за железо. Стигнав и до ехо на бубрези немаше ништо фала богу. Ги прекинав, прекинаа и болките по еден ден. Тестирај, не пиј 2 дена премама и ќе видиш дали е од тоа секој различно поднесува лекови, па биле и витамини. Ако не престане, оди на лекар да бидеш мирна. И лежи на лево..
Да од бременоста е од киселините посебно јас навечер повраќав на почетокот имав големи киселини пред да си легнам и за време на ноќта станував многу често. Ама не секогаш период беше на почеток и во седмиот месец исто така малце. Секој различно некој и воопшто не повраќа. Не се прејадувај јади си по малку по често и полесна храна
Јас имам хиперагрегација на тромбоцити. И пред и за време на бременост. Клексан или фраксапарин се за антикоагулација, а Аспирин е антиагрегација. Пред да ти земат крв треба да помине точно одредено време, од последното испиено апче,не се сеќавам дали беа 4или 12 часа. Тоа дали го пазеше? И пробај смени го брендот, ако пиеш Аспирин земи андол, или кардиопирин.јас користев германски Аспирин, кај мене имаше скроз друг ефект од нашиов аспирин.го пиев до 2-3 недели пред пораѓај. Но мора и гинеколог да те следи на ехо. Инаку друг лек освен Аспирин, за ова мене не ми дале...
Јас мила, денес во 17.30 се роди моето убаво девојченце, брзо природно, ме направи најсреќна мама не можам да и се изнагледам Се пријавив и во "Се породив" Бриши ме од термините, ќе.ги влечам сега @Kate Rina 93 и @elcezelce
Лелееееееее Честиткииии, да е жива и здрава убавицата Те чекам да пишеш во породилни како помина Те гушкам најсилно.
Дали е нормално некој дена да го чуствувам бебето аааа некои послабо.. Еве овие денови некако само малце ќе подмрдни и толку па мене ме фаќа паника одма дали се е во ред? 20 недела сум