Jas duri od denes pocnuvam so Mamavit a predhodno voopsto ne ja piev folnata kiselina ne mi ja podnesuva organizmost opasno e po plodot ako ne se pie folna kiselina ???
Моја другарка не пиеше фолна, бидејќи касно дозна дека е бремена, па еве има синче од две години здраво и право
Значи многу време ми треба за да најдам што ми треба во темава, до таков заклучок дојдов Туку ај да ве прашам , стана обавезно со транспортер да се излегува од болница или?
Ми се јави сестрата на мојот доктор и ми кажа дека малку шеќерот ми е покачен. Незнам колку, не ми кажа, само ми рече во понеделник да одам да направат уште еден тест. Уффф, не го очекував ова... Што следи понатаму кога шеќерот е покачен? Знае ли некој?
И мене ми е малку над горна граница, следнава недела ме прати да правам испитување за скриен шеќер. Па ќе видиме што ќе покаже тој резултат, ако немам скриен шеќер, ваљда ќе треба да намалам со благо и други работи што го дигаат шеќерот, а ако имам (не дај боже) незнам што понатаму. Знам само дека трудници што имаат скриен шеќер во бременост примаат терапија, некои не дај боже и до инсулин боцкање доаѓаат ама се тоа го снемува откако ќе се породат. Јас и ти со исти маки а мислам дека и со неделите сме тука некаде
Се надевам дека нема да стигнеме до терапии и инсулин Јас сум 25+1 според ехото, а според последната менструација сум 26+1 така некако . Ти која недела си?
Јас денеска влегов во 27, блиску сме рачунајќи од последна менструација, иако јас со ин витро знам кога точно ми е ставен плодот ама си ги бројам од последна менструација. Ма супер сме, какви терапии нема да ни треба ништо, и резултатот од скриениот ќе си биде супер....сме јаделе малку повеќе благо, или нешто тесто и се качил малку...ќе се среди немаме гајле.
Се надевам дека е така, мора да се тешиме Ќе намалиме малку со благото и дај Боже да биде се во ред. поздравче
Мислам дека нема такво правило, но најубаво прашај си во болницата каде што ќе се пораѓаш. Мене на искачањето од болница, сестрата што ми го облекуваше бебето дури ми нагласи дека транспортерот не е за во првите месеци зашто е како прекршен, бебето неможе рамно да легне па со тоа му се прекршува кичмичето. Јас истото си се прашував уште пред да се породам ради ваквата форма, а гледам сите го користат за новороденчиња. Значи подобро корпа отколку транспортер.
Mene skrieniot seker mi izleze 9.5 i plus proteini vo urina.za sega blago ne smeam da jadam no za proteinive ne mi rece doktorot nisto..za toa nz sto se prevzema.nekoj da ne znae nesto mn se grizam a i kako mi se jade blago
Уф јас ќе бидам среќна ако ми забранат само благо, само да не примам терапии... За протеини во урината незнам што да ти кажам, се надевам друг ќе знае да ти помогне. Ајде не се грижи, мора да мислиме позитивно и да мислиме на нашите бебиња и се ќе биде во ред
Јас утре ќе проверувам скриен шеќер, макар што докторката рече дека плодот си е таман,дај Боже да е се во ред, цело време сум во мисла, поради зголеменото количество на плодова вода, читам по интернет се и сешто и до следната контрола само се молам да е се во ред.
Мила ти благодарам за одговорот ама според други календари од 32 недела се почнува 8 ми јас сеуште немам полни 32 недели,може си во право којзнае со календариве ти честитам и тебе за 8ми месец ,секако дека ќе се видиме во Чаир и до каде си се спремаш ли?ние почнуваме деновиве да се спремаме облека купивме нешто од внук ми си земав сега уште други работи и да се комплетираме и да го чекаме денот Д поздрав драга и поздрав до сите
Бремена сум 7 и пол месеци, сакам да ве прашам дали е вообичаено или не, тоа што имам доста бело прање и кога ќе излачи повеќе, ако сум излезена и не сум имала прилика одма да се туширам, потоа забележувам дека мириса непријатно... Нешто ова значи? Или нема причина за паника??
Консултирај се со гинекологот обавезно, можно е да е кандида или др.ама не е добро да не се излечи. Инаку бело прање зголемено е нормално па може сега од жештините да мириса непријатно.
Еве сме денеска почнуваме 10та недела Уште 3 недели да поминеме па да се смирам 100%... Сеуште имам силни симптоми што ми дава надеж дека се е во ред овој пат...fingers crossed
Транспортерите се користат секаде и се погодни за ново роденчиња зошто бебето добива иста положба како што ја имало во стомакот. Ако така се прекшувала кичмата сите бебинја ке се раѓале подгрбавени. За ново роденче таа положба е сеуште природна положба.
http://www.femina.mk/out/?id=e8cafc5bfa ... eli-meseci tabelava pokazuva od koja do koja nedela vo koj mesec ste bremeni
Мешиња, ние го почнавме осмиот месец, како да летна времето, уште сосема малку остана, уште најжешкото да го истуркаме Вие што сте во поодминати месеци се спремате ли веке? Кога почнувате со финалните припреми, перење, пеглање? Ние уште креветче и транспортер да купиме и спремни сме, ни останува да се препере се и да се испегла, ама мислам дека тоа ке почека уште некое време. Поздравче до сите и имајте убав ден!!!