Паа... Добра,возбудена,по малку уплашена...чекам болки . 2см сум отворена од понеделникот,исто бев и денес... постелката веќе била “прегорена”,го чекаме да појде.
Јас вчера бев на контрола 32+5 сум денес , а бебе една недела понапредно рече докторот , свртено со главче надоле добро е се за три недели следна контрола , почнав и на часеви за трудници три поминаа уште еден остана , полека си се спремаме
Не знам точно ама повеќе од 12 часа беа поминати. Аспирин протект на Bayer пијам.Искрено, со испитување агрегација и немам искуство освен тоа едно испитување во претходната бременост што ми го направиле по упат од трансфузиологот што ме водел во моментот,а поради воведен аспирин 2 недели пред тоа. Сега сама го побарав од матичната ова испитување,тоа е кога немаш пристап до соодветен специјалист. И очекував истите работи да ми ги испитаат, ама различни се од старите. Аспирин веќе 2 ипол месеци пијам,а никаква контрола. Ништо наредна недела сите се враќаат од одмор па ќе чекам...Фала ти
Тие што примаат клексан/фраксипарин до крај ли се примаат или кажува доктор гинеколог или трансфузиолог кога да се прекинат пред пораѓај? Пред 3 недели бев на трансфузиолог, ама забораив тоа да прашам.. па сега дали да ја барам повторно 34 сум...
Последната инекција треба да ти биде минимум 12 или 24 часа пред пораѓај. Не се сеќавам точно. Јас навечер ги примав и кога почнав да се сомневам дека имам болки не ја примив таа инекција. Се породив со царски наредната вечер во 23:00 часот. Значи и 48 часа кај мене поминале.
24 часа пред пораѓај, мене така ми кажаа. Јас планирам царски, ама ако почнат болки, ќе прекинам. Јас 33.4, сум а примам од почеток, пошто ИВФ сум.
И мене ми рекоа најдобро 24h пред пораѓај да се прекинат. Е сега јас минатата бременост се боцнав околу 20:30h а наредното утро се породив околу 8h (итен царски, не очекував). Среќа се добро заврши. Се надевам дека овој пат ќе биде се според план а не наеднаш
Јас не можам да кажам дека нршто работев освен што почистам, и синоќа завршив на инфузија ме гледаше со рака не сум отворена но бебе е многу ниско и ми кажаа мирување .
Да ве прашам само јас сум 31ва и 2 дена, вчера добив некој терет во вагина и бев на др во болница ми кажа дека бебе е како за 33 та недела и ме гледаше не сум отворена примив инфузија, па прашање ми е дали вие чуствувсте таков притисок и нели е рано за таа положба што ви кажаа ?
Не е рано , јас го прашав докторот дали има шанси да се сврти обратно ,ми рече не би требало вака до крај ќе остане. А притисок не чуствував , да не се заморуваш нешто ти ?? Обично јас а сетам замор си седнувам си легнувам. Мене и цервикс ми мереше 4 см е
Здраво мешиња.Да се пријавам во темата со најголема резерва.Бев на прва контрола денес .По циклус сум 6+1.На ехото докторката не ми виде плод само овој кругот(како е на македонски).Нормално ми даде друг термин за една недела.Имала ли некоја женска ваква ситуација каде после една недела го виделе плодот? Исто и тестот ми беше со бледа линија , а по терминот за добивање Со ќерче на 6+1 веќе имав и срце
Да, јас. Прво се гледаше само гестациската кеса, За брзо потоа слушнаме и срценце. Честитки и со лесно