Девојки ме интересира мислење за Д-р. Елена Ѓоргиева Николовска од Гак. Дали некоја од вас има било какво искуство со прегледи или породување кај неа? Во четврток сум на цтг, па ми рекоа дека постои можност да ме задржат за царски и дека таа докторка била на смена.
Исто се распрашував за неа؛ Другарка се породи царски кај неа и е презадоволна, а и други што работат таму (другарка инструментарка) вели дека била многу коректна и стручна؛ Така да мислам нема да згрешиш, па ќе споделиш мислење؛ Со лесно
Јас го имам прирачникот да супер е има температура за седење односно собна, за бањање правила за држање, мене ми се Свиѓа
Добро утро. Секој ден се потежок ми е. Бебето ме притиска на нерв десно, цела нога ми се одзема. И навечер ме стиска и ме боли, блага болка. Ќе биде се во ред, само да се издржи уште малце.
Мене од пред неколку дена на левата некој нерв ми се има фатено и долж целата нога осеќам болка. Исто почнаа отоците ама од вчера изразено. Посебно левата ми е многу отечена и сабајле гледам уште си стои така, не се смирило преку ноќ. Вчера во најжешкото до Ремедика бев па може и од тоа. Денес и матичната ќе ме гледа па ќе сумирам импресии
Да, нерв е. Јас со првото така, пукнав одвај се движев. Ми помина за недела дена. Во четврток вечер сум на контрола конечно, одвај чекам.
Фала ти на инфо и она ми рече можам тотхема и ги земав ги почнувам од денес. Не знам на сите им се гадни ама мене со сок од боровница ми се супер многу подобро него хеферол да пијам по 2 днено. Се надевам ќе имаат ефект ќе видиме за 1 месец
Тотхема во сокче од потокал ги пиев 2 на ден. Имав подобрување. Со хеферолот мака со столицата си имав. Но плус витамин ц таблети пијај. @Среќичка јас сум следна недела и едвај чекам и јас истоо да ни пишеш. Него од савајлево како контракции да имав во движење. Па застанував болка налик да ти се оди во wc и застанав уште неколку секунди па ми пушти се преплашив. Ке се напијам магнезиум денес два пати. Може и од умор ми е...
Ве поздравуваме јас и Деа од Гак Ноќеска се породив во 34 недела, бебето е добро не е во инкубатор родена е 3 070 и 49 см. Да живнам малку па ќе добиете детали во породилни приказни...
Па цела кутија мислам 10дена беше. Па се подобри и после пораѓај повторно уште 20 дена ми ги даде да ги пијам. Нормално слабее крвтта и железото тогаш
По благото не сум оваа бременост, вчера што ми текна, абе ми се јаде нешто парено. У 4ч на 39степена отидов да си купам. Од коа кснав, до вечерта коа рече лошо ми е, немам сила да станам, дали од жешкото, ма сигурно тоа ќе е. Сега не сакам да го видам, еве стои така у фрижидер. Денес 34та недела, утре кај матичната сум на преглед. Неам отоци, нога ми отрпнува од малце одење веќе подолго време,месец... Па нркој нерв кај гзот ме боли, како ишијас, неам ама сега се ќе добијам изгледа. Клима пука, ја се потам...сума сумарум дај уше малце па нека излезе
@Rainbowbaby Честиткии @LadyC некаде прочитав дека набрзо ќе се породиш. Што бидна? Датум одлучи кога или рано е?
Наредна недела во 36та ќе одам и ќе кажат кога... Пуста паника , си имам мака, ама и Константин ни е роден во 37ма така да одличен ќе е бебчо. Само вика докторката не е битна килажата, битно е да се созреани плуќа и бубрежиња. Само да истрајам оваа недела и наредна треба.