Ај може ист датум ќе имаат синко твој и ќере моја. Наредна недела ќе влегувам во 42 нед. Ќе издржиш, еве каде е наредна недела. Не се грижи
Па се надевам дека ќе бидат бар две недели разлика. Ич не сакам одма во 36та ако можам да го поносам уште малценце... Ти нема да ме чекаш мене, тебе те прогнозирам ќе родиш сега у сабота.
Пратат мила. Ете Реинбоу у 34 та ама бебе и нема потреба од инкубатор. И Константин немаше во 37+2 . Ама ова не е спремно затоа примав за зреење. Затоа и јас ќе идам наредна недела да видат дал е спремен и да кажат кога ќе го вадат.
Ааа као на ехо се гледа тоа. Ти благодарам. И мене прва цел ми е 36+ па 37+.После 37 кога сака нека излегува @monka_bonbonka да пише како е
@Среќичка Мислам дека од 37+ веќе се рачуна како бебе на термин родено. Во смисла не е недоносено. @LadyC Дај боже убав месец е јули Ако испадне дека си погодила, ти должам частење
Да се надевам дека и моево како твоето нема да сака да излезе одма па да се роди на мојот роденден. Во јули ми е.
Битно и твоето и моето ракчиња ќе се. Многу сакам ракчиња, многу се емотивни. @Среќичка ракче си? Кога ти е роденден?
Обично си имам низок притисок 115/70, ама вчера и денес сум некако како поспана, па ајде си реков да мерам сега. 110/55 ми е. Моментално пијам кафе, јадена сум и солено и благо. Бебе некако повеќе го чувствував минатата недела како тропкања, бранчиња, ама овие 2 дена мноогу слабо (класични удари немам почувствувано). 20+2 сум денес. Искуство некој со вака низок долен притисок има ли? И дали има врска тоа со чувствувањето на бебето? Само се фркам веќе...
Јас цел живот пред бременост имав низок притисок дури се има спуштено и 60 со 40 сега во бременоста 100 со 60 ми е ретко кога е 120 со 80 пијам две кафиња на ден кока кола кога како и кисело јадам и пак си е толку...на бебето ништо не може да му биде од низок притисок само од висок може беља да има радувај му се на притисокот. А тоа што не го осеќаш си расте обично кога растат помалку се осрќаат за две недели ќе почнеш поубаво да го осрќаш
@LadyC од која причина се пораѓаш порано, може си пишала не сум видела. Првото ми е родено во 37 супер беше. Ќе биде и кај вас, спремај се полека и само позитивна мисла
Исто и моево е 37ма роден супер 3100 беше. Апгар 9ка. А за сега и воопшто немаме правено муабет која недела би бил а дека царски мора да е пред 40та?
Другарка моја се породи пред 3 месеци кај Гордана Систина, абе веруваш до 40+2 дена ја држеше. Јас мислев 38 веќе те закажуваат, ама на Гордана ставот ако се е добро колку може повеќе до термин. Мене така да ме држи јас од страв ќе почнам да се отварам не сум прашала имам време, јас само викам до 36та да стигнам после како сака нека биде.
Јас да се убацам.. другарка ја породија со закажан царски во 38ма ама царскиот беше по нејзино барање и мислам дека ако ја оставеа така она ќе си се породеше нормално можеби 39та 40та веројатно затоа 38ма ја закажаа