Феминки, сабајле бев кај матичниот и ја примив последната Прогестерон инјекција. Исто така, ги гледаше резултатите од скринингот вчера... Кога сме кај скринингот мислам дека многу ме стискаше докторката при прегледот, чувствував болка, а кога излеговме од Систина почнаа појаки болки...Ноќеска мислам дека ќе се онесвестев од болка, во скрос најдолниот дел на стомакот како со нож ме сечеше, плачев цела ноќ... Матичниов сабајле не обрна многу внимание на ова, ми препиша Индометацин таблети против болка...Следна контрола кај него ми е точно за еден месец... Сега си мислам од што ми се болките: или од скринингот, или од тоа што во саботата вечер за прв пат имав односи откако сум бремена или напад на бешика ми е пошто на акутен цистит потсеќа малку кога мокрам имам болки појачани...
Не ти е од прегледот, од прегледот само како воспаление би осеќала, а штом те боли на мокрење сигурно од тоа и ти се болките
И мене така ме стискаше лудата дури солзи ми дојдоа во моментот, ама после тоа не ме болеше веќе, само дур ме гледаше на ехо.
Не сум го испитала еден месец, планирав следната недела да одам за крвна слика. Последно беше 22, хемоглобин 146. Ако ми продолжи и утре/задутре да ми е вака, ќе одам во петок ќе испитам. Се мислам дека е од топлото, на лето секогаш имам мака со низок притисок.
Pa super si ti so zelezoto, mene mi e padnat hemoglobiot na od 117 na 107 i zelezoto od 25 na 15..I isto kako tebe pomalce go cuvstvuam pritisokot vcera mi bese 116 so 58 ama kako sto kaza pogore @Brpbrp za nekolku nedeli ke gi cuvstvuvame poveke. Bez grizi ke bide se vo red, si ima periodi malcekoto nekogas saka poveke da si mrdka nekogas e uspano
Првото без плодова во 37+2 мораа, 3500 го родив, второво се зезнав со селење, спуштив стомак, примив инекции за зреење , имав менструални болки, тахикардично беше малце и пак рекоа 36/37 и ради големина на бебе, главче големо, бебе големо, така е најпогодно оти сум царски секако.
Јас. Од 32 недела ми почна. И од двете. И тоа локвички си имав асални. Па малку прекина некој ден и еве од вчера пак.
Јас осеќам веќе некое време струење во градите, баш како кога ми надоаѓаше со првото, ама мислев се филмам. Значи може и повеќе да биде, да си знам. Тенкју
Јас се умислив дека од инекциите за зреење нешто. Ама сигурно нема везе. Улошки дури ставив, малку незгодичко ми е од сама себе Мене и дека прв пат
Викаш? Али денес кај мене пак, а ги примав пред скоро две недели. У петок сум на контрола за нови веројатно. А којзнае, може и од нив е. Јас и црвена бев во фаца и тахикардии имав. А за смирување на бебето, еден ден дури кај матичната со плачење отидов. Не знаеш колку беше успана
Епа мене една лепотица од форумов ми кажа читала дека ептен се смирувале. Јас па го гледам неактивен 2-3 дена, ама не се замарам, знам дека е тука . Нели дејство имаат две недели? Ја веќе закажав контрола за во петок нареден на 10ти оти ќе сум веќе 36+1 да видат што понатака. Ти која недела си?
Јас исто знаев дека ќе е посмирена али не знам полудев тој ден Јас сум 33+1. Мислам дека ќе ми стават уште еднаш на 33+5, да ме покријат до 35та крај. После мислам дека се ок со дишење, не знам така што имам читано. Јас ептен бев ризична, докторот ми викаше 33та, 34та да стигнам сме на коњ, ама се надевам ќе седи уште малку малово. 9ти да го почнам, па и Лавица да излезе, апропо цела ситуација.
Ќе биде мила. Ти пуштам среќа. И јас тоа само да истуркам чекам до 36та, ваљда полесно е после. Ќе биде се во ред... Кај ќе раѓаш?