Здраво мешиња, како сте? Ќе може да споделите искуство со инекции за зреење, во која недела ги примивте, која беше причината? Дали после примањето мирувавте, дали имаат нус ефекти итн?
Нене тоа катетер што се прави топка и апче едно се става ако ептен абер немаш, доле на патолошка на гак. Горе во родилна на 4 прста отвор кога ме пратија ме чекаа до 8 брзо идеше па синтоцин провокација добив на крај , таа секаде ја даваат мислам
Ааа Велес е далеку од Скопје Појма немам што ми даваа, освен спазмекс, за друго што и да прашав викаа "нешто" . Добро бе викам, вие мене ништо не ми кажувате, таа ми вика "шо да ти кажам, шо се сеќираш ајде уживај вика " Секаде е различно, само моли бога фин да ти се падне, ако се падне лош, ќе ќутиш и ќе слушаш повише
Да и мене спазмекс ми даваа, ама на крај кога ме носеа на бокс ја слушнав докторката синто рече на акушерката да ми уклучи и инфузија јас си побарав зошто умрена бев 2 дена додека лежев ми викаа касни малку за секој случај да не завршам царски. А иначе лошка беше и докторката и акушерката ама јас бев драма па многу ми беше гајле, ме испокараа
32+ примив една доза. Нема нус појави освен што може бебе да е помалце активно. Кортикостероид е флостеронот, мене и ми помогна да ми ја снема алергијата на кожа што ми се јави во 7ми месец Премногу се измачив со алергијата која најверојатно настана од хормоните, со зреењето ми исчезна скроз. Една доза се прима 2 пати, пример денес во 6 и утре повторно во 6. Не се болни, и не треба да одмараш по нивно примање. Во ремедика околу 600 денари ми наплатија за една доза.
Па дати кажам, нормално е да се толку нервозни, секој ден драње слушаат, кој и да си ќе ти пукне филмот..арно ама, нив тоа им е работа, и треба да научат да се носат со тоа. Навредливи зборови кон родилката не требаа да доаѓаат во предвид. Да е онака лајт карање, и така и така..ама да земеш жена да ја омаловажуваш на сред пораѓај не иде.
Не ме навредуваа, ме караа и бев за карање зошто не соработував баш. Ама они се лабави алал да им е а околу нив драње до бесвест хахах
Мила, на другарка моја и се случи истото во истата недела. Лежеше во болница со инфузија, среќа и се среди. Ја пуштија и го роди бебето во 40+3.Дај Боже и кај тебе да се среди. Јас исто во таа недела испаничив, и др ми рече да не се секирам дека и да се роди веќе големко е. (Се надевам ќе истераш до 9ти ова како за утеха) Гушки и пиши ни кога ќе можеш.
Која недела си ,ајде со добра мисла и терапија ќе се среди се ќе биде добро .Пиши ни кога ќе можеш како си
40 недела си добив преглед со рака почнаа некои благи менструални болки.Чекаме до сабота за цтг, ако не почнат болки до тогаш... Последните денови најтешки
@Dikinzi ме утеши. Бегам од провокацијата ко од ѓавол Правам чучњеви, веќе не знам што да пробам за да се отворам Ама ај како сака нека биде, само нека излезе малово. Пошто веќе со топлово ми е мачно. И се плашам за бебка, некогаш многу малку мрда. Среќа што контролите ми се на 3 дена. @Cherry333 Наспана сум и спремна веќе да дојде бебушка моја, ама ете ја не сака 2 прста сум отворена од неделата. @Monella за отоците јас само во ладна просторија седам, друго ништо не ми помага @simonka93 пишувај ни кога ќе можеш
Женски, дали осеќавте мрдање некогаш надоле како да сака да излезе бебуш? 20та недела сум со серклаж, цервиксот ми е 3.43см ама ме фаќа паники, од сабајлево како да ме клоца надоле... толку ми треба за паника зошто минатата бременост точно во 20та имав спонтан и сега на се се потресувам.
Еве сум 24та уште знае да ме турка доле. Ама ептен ептен ниско. Баш како да сака да излезе и тоа додека лежам. Ептен ми е непријатно и мене. Цервиксот 21ва недела 30мм ми беше. Следна недела сум на преглед па ке прашам зошто почнав и стврднувања да чувствувам . Јас па се плашам дека пред 14 месеци сум породена царски...
Јас сум во вторник на скрининг ама до вторник ке полудам... Ајде се надевам дека само местоположбата моментално е таква и кај двете.