Ќе испадне во право @LadyC за до утре дека ќе родиш Со лесно ајде, почекај уште пола саат, саат и тркни до на лекар
@Kate Rina 93 секоја чест како те држи тело да не отидеш. Јас ќе бев нацртана таму уште рано наутро, од страв. Ти храбра си била, бре До утре ќе биде работа, со леснооо и со убави мисли
Ајде Кате те чекам до утре и јас са частам мекици за тебе Сега те прочитав дека имаш болки не чекај оди одма ако ти се верува јас за неполн саат успеав од 3 на 10 прста да се отворам и да се породам ,ти посакувам брз пораѓај како мојот Со лесно мила
Ајде @Kate Rina 93 му дојде време @elcezelce честитки мила, ти како помина, се надевам ќе пишеш некој збор повеќе
Ај оди на доктор.....по ова што го кажуваш мислам дека денес ќе се породиш..Чести се болките без разлика што се издржливи..од искуство зборам..
Се гледа на огледало дали сум отворена? Па се средував долу јас, не приметив ништо Ме држи срце @Alishan30 прво дека мислам дека се лажни, второ дека во државна ќе раѓам, вака колку можам дома ќе издржам, таму ќе одам само за да напнам (таков ми е планот) @LadyC ќе те прогласиме за видовита ако испадне дека си во право
@elcezelce милаааааа , цуцка стигна а? Ај маченце мало чекано од тетките тука. Жива и здрава да е цуцка па и @Kate Rina 93 да не чека 4ти , ово није Америка бре раѓај лепото! Еееј ме потресовте! Ве гушкам дебели мои
Со лесно, поседи дома додека можеш,кога ќе отидеш бетер ќе се напнеш во исчекување. Испиј си кафе на раат
Секоја чест Кате, и јас мислам дека не би издржала да седам дома во таква ситуација, ама од друга страна добар ти е планов, најголем дел од болките да ги издржиш дома! За пофалба е, само пак слушај си го телото! Ти посакувам лесен пораѓај. Ајде ни се пријадоа мекици таман.
Извини што каснам,тешко,со оглед на тоа што бебево имаше јаки грчеви до крај на трет месец,притоа имам лепенка две и пол години(големава)и речиси сама ги гледам без никаква помош. Поголемава научена само со мене,по неа до неа да сум цело време,едвај секаде стасував. Баба цица,таа лежи во скут,или е качена на кревет па на раменици и ме тегни. Секогаш кога беба ја дојам тас прави нешто бидеќи не сум со неа....милион ситуации кои немам време да ги напишам. Беба уште малку 5 месеци,успешно се справувам сама со двете,и конечно можам да кажам дека фативме некој ред.
2 год.и 2 месеци имаше поголемава. Таа е многу приврзана за мене,не била без мене ни минута,освен на последното цтг во болница Сите контроли со мене ја носев. 5 дена во болница кога се породив,можи да замислите кога си дојдов што беше+со бебе Уште ми наплаќа Од соба нема мрдање ни вц ништо. Во секундата и текнува да ја гуши,баци,трга,потиснува Не сака ни кај баба,дедо никаде. Другово е на мајчино млеко и така сме заедно трите 24/7
Ќе да има мајка само ептен сме на почеток па здравје. Инаку, во првата бременост знам дека Дракулевски ми даде и фолна, а сега матичната ми препиша само премама и магнезиум. Страв ми е малку сега да одам за Скопје, да помине некоја недела обавезно ќе одам на преглед но ете незнам што да правам со фолната во меѓувреме.