Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    И кога сама збориш и бараш да ти пишат упат, изводат. Како сега јас со клексаните дури сега што ги почнав, лакуни да има па после. Не им враќале маилови од ГАК, Трансфузилогија не знам што... Сакав да прашам " а да не не знаеш маил да им пуштиш..." и многу други работи ама ај да не пишувам реферати...

На Brpbrp, Broki5 и Tsukinory им се допаѓа ова.
  2. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.020
    Допаѓања:
    5.534
    Скрос се сложувам со тебе. Првата бременост ја водев во Ремедика, многу ме тинтраше гинекологот и да ми каже и објасни и се жалев нон стоп, сега оваа сум во Систина, секој пат кога одам и било што да кажам добивам одговор 'трудна си не си болна опушти се' :puke: мислам ми се повраќа од односов и сега до пороѓај само ќутам зошто што и да кажам џабе е.

На azelea и Tsukinory им се допаѓа ова.
  3. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    470
    :wasntme::wasntme:
    Значи не се само матичните така незаинтересирани,во глобала зависи како ќе ти се погоди, едноставно до човекот е.Не е веќе мерило тоа дали државно или приватно.Ма да јас мислам дека и ние сме си криви малце затоа што ќутиме и не си ги бараме нашите права и тогаш кога поштено си плаќаме на приватно .
    Имав случај кога со братучетка моја бев отидена кај нејзиниот матичен гинеколог поради тоа што она не знаеше јазик.На крај на прегледот ни вика еве прагончето прво кај сестрата имате за плаќање 300ден потоа слободни сте.Прегледот опфати само обично трудничко ехо и траеше 2мин.На нејзиниот парагон јас се напраив наудрена и прашав ова приватно го наплаќате ли,не работите ли со фондот пошто жената е осигурана,бремена е ,ослободена е од плаќање.На тоа добив одговор а да,скроз изумив дека е бремена:wasntme:Муабетот ми е дека они секако пробуваат каде ќе успее тоа нивното и така си тераат.

На Brpbrp, Broki5, natasam и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Elena_leo20

Elena_leo20 Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    21
    Nikakov odnos da. Jas prviot pat eve i sega, mi se pojavuva alergija so kivanje, zatnat nos i osven kapki septonazal nisto ne mi pomaga. Kaj 3 ginekoloI se javiv da prasam za sovet, sto moze da bide, sto da koristam sto e bezbedno sto ne znaejki sama deka nesto e i mora da ima lek, od site dobiv odgovor pa ne znam vidi so internist pa ne znam dali e alergija pa ne znam sto da zemes.. Da napomenam deka site 3 ca se posgari iskusni lekari od renomirani bolnici. A za skrininzite i pregledite da ne zboram, cekas 40 min da vlezes, te geda 3 ipol minuti na brzina kako mislis kafeto ke se izladi ti vika cao. Ni sovet ni mislenje osvem sam ako ne prasas i ti naplaka da ne zboram kolku. Luge sto e so ginekolozive, dali parite fi napravile vakvi kako roboti, ni eden pacient ne go gledaat kako covek, posebno trudnici sto imaat milion prasanja sto sakaat da slusnat neloja uteha pokraj seta tezina. Site gi gledaat kako pari.

5. Elena_leo20

Elena_leo20 Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    21
    Pa i dzabe e. Na kraj pak sama ke baras mislenje po forumi ili google. Za sto studirale ne znam.

6. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    На скоро секој саат ми протекува по малку некоја течност... како да знам дали е секрет или недај боже плодова вода??? Цело време ми се мокри гаките ко помочана....иначе 36+3 сум

7. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ништо утре на лекар оди зошто не можеш да бидеш сигурна, а веќе си влезена во 9 ти...Во меѓувреме пиј вода. Може е и време да се запознаете со бебето :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Во петокот бев на прво ЦТГ... се беше ок, док рече рано е :)

9. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ок ама има некој тест што можат да ти го направат да видат дали е плодова вода, да си бидеш мирна...

На anitka-fifa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Мене ми е речено дека третман за мене не треба, треба само 4 часа пред пораѓај да ми пуштеле пеницилинска инекција ради бебето и тоа е тоа. Е сега малку ми е глупо ова, затоа што пораѓај не можеш да планираш туку-така, можеби ќе ме фатат болки и за 2 минути ќе се породам, можеби и два дена ќе се мачам... Добро е ако имаат посебен протокол како што викаш.

11. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Да ве прашам, магнезиум пиете цело време или само по потреба? Јас пијам 2х250мг ама во последно заборавам да го испијам второто, што го пијам пред спиење ...

12. Elena_leo20

Elena_leo20 Активен член

Се зачлени на:
    19 мај 2020
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    21
    Mnogu e toa. Zosto tolku mnogu? A zemas li nesto drugo vitamini.

13. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Магнезиум 400 со б комплекс на алкалоид навечер, а поради бракстон хикс докторот ми кажа може и 2 пати на ден да ги пијам.

14. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Јас пијам од 300 мг, ми рече докторот можам и 2 пати на ден ако имам грчеви, јас му се жалев на болка во нозете но не ми рече дека е морално толкава доза. Битно е барем 1 да се напиеш во денот бидејќи имало доста придобивки така ми кажаа:D

15. NanaMia

NanaMia Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    2.938
    1×400 магнезиум директ, секој ден

16. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.127
    И јас пијам 2х250 од скоро. Имам миоми, еден доста порасна за кратко и крварев и имав грчеви. Трет ден како пијам и телово и стомакот ми се смирени.

17. Ivaaanaa

Ivaaanaa Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    42
    Zdravo bremena sum 17ta nedela pred 2 nedeli imav premnogu jaki vtroglavici sho izgubiv svest bev kaj maticniot mi dade da primvam infuzii,pritisokot postojano mi e niski,gadenje premnogu imam i uste imam eve vejke 17ta nedela sekoj den povrajkanje imam bez prestan po 2 3 pati na den,postojano sum kako pospana ko ke legnam nikako nemozam da zaspijam,pijam femibion,dabroston,bedoksin i aspirin. Kazete nesto za protiv povrajkanje povejke nemam nikakov apetit za jadenje

18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Така ми препиша докторката во 12 недела. Пијам и фемибион 2. Ми рече или директ еднаш дневно или капсули од 250мг 2 пати. Со крварење бев на почетокот и повремено грчеви. Во 17та недела на контролата ми рече да продолжам да ги пијам по 2. Сега на следниот преглед ќе прашам пак.

19. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Антиметил си пробала?

20. Ivaaanaa

Ivaaanaa Активен член

Се зачлени на: