И јас пијам толку 2×250 на natural welt и фемибион 2. Едно од сабајле, а другото приквечер заедно со фемибионот. И мака со грчеви немам.
Iskreno. Drugarka vo Germanija isto trudna, koga i kazav deka zemam, folna, magnezium, plus vital pregna se zacudi. Vika tuka lekarite se protiv vitamini samo zdrav ishrana. Postojano vika potenciraat da se vnimava na zemanje vitamini poveke moze da ima steta. Kaj nas sum primetila davaat premnogu pri sto se optovaruva cel organizam. Prvata bremenost zemav isto celo vreme vital pregna folna magnezium krvanata slika mi bese so pokaceni parametri. Koga gi prekinav se smiri. Ovoj pat samo folna i super sme do sega. Pretpazlivo samo!
Помагаат за повраќање, земи баш пробај. Не се форсирај со храна, јади незачинето, крекери, течности во мали голтки. Ќе пројде за брзо, истиот случај беше и братучетка ми, до 5ти месец повраќаше. Пробај смени ги пренаталните витамини со некои од друга фирма. Со лесно. Нема штета од витамините. Баш напротив. Живееме во доба со релативно неквалитетна исхрана, стрес, па некогаш и за нас не можеме да си ги обезбедиме есенцијалните витамини и минерали преку храна на ден, а не па во бременост кога потребата е дуплирана.
Мене ми даде фемибион 2 и 2х250мг магнезиум до крај...така да ок си е ,ќе немаш грчеви. Подобро капсули отколку кесички кои содржат шеќери
I nivoto na vitamin b 12 I nivoto na folna kiselina se ispituva preku krv i vitamin d I po pravilo prema rez od krvta treba da se doziraat vitaminite i da vitamin d ako e nad normala moze da bide steten
Ели и јас сум со крварење, доктор Иванов од систина строго ми забрани магнезиум Инаку пијам б6, вит. Ц и вит. Е два пати на ден и секако Фемибион
Имав киселини на почеток али сега последниов месец ужас. И не само како киселини болка од хранопроводот до грло, жарење и ми се случи една вечер се задавив на спиење, се разбудив во паника со кашлица и не можев да дишам. Мн лошо а не повраќам . Ова само кога ќе легнам, навечер не преку ден . Нз како да помини не јадам многу пред спијање , немам решение засега. Мислам дека бебето е горе и мава па цел желудник ми е изместен
Здраво..да прашам каде вие вадевте крвна група сега во оваа пандемија.. ја сум во 26та недела и веќе треба да испитам крвна група ама незнам каде е посигурно
2 дена е смирено веќе. Само со исхрана променив, не јадам бел леб, купив р'жан и само по 2 рибанчиња на оброк. Баланс јогурт по 1 чаша, количински помалку а на 3 часа јадам. Гледам да не се прејадам. Газирана вода со лимон земав. И сега за сега спијам без тоа жежење во хранопровод. Овошје ми е доручек, а зеленчук вечера. Само за ручек нормално јадам тоа што е зготвено. Мене ми било до прејадување и многу тестенини, кои ми се омилени ја јадење. Без нив и без белиот леб се чувствува веднаш подобрување. Пробај смени нешто и ти. Дури и бебето е поактивно кога јас не сум прејадена
Јас додека лежев во Систина ми ја дадоа оваа терапија. Не верувам дека магнезиум прави некаква штета, плус веќе и грчеви фаќаат па и за тоа помага. Го пиев и во првата бременост. Како ти кажуваат така прави. Со лесно
Мешиња, како сте? Јас супер, овие неколку дена не е жешко навечер и супер се спие, конечно и јас да се изнаспијам како човек,само се жалев дека се потам Вчера недела, семеен ручек, планови за иднината, па и си го спремаме спратот си разгледувавме цел ден што да си порачаме, убавина Работите за бебето уште не се дојдени на ред, почекувам уште малце ајде па ќе ги земам нареден месец, некако рано ми е од сега 6ти месец,што знам.. Грчевите ми се смирија од магнезиум кесичките, докторката рече ако пак ти се јавуваат зголеми доза слободно се додека не се средат. Ама и со препорачаната доза ми е таман сега. Глуждовите овие 2-3 дена помали ми се, абе велам јас, се е од жешково време..Влијае ептен. Иначе еве ме мене на работа, малце се нервирам дека и без маски ми влегуваат овде, а во здравствена институција работам и им велам да си носат, некои почнав и да ги враќам, нема смисла веќе на ризик да се ставаме сите. Како јас можам да ја носам? Од кеф ја носам? Па и јас не можам убаво да дишам па ја носам, никако да се разбудат луѓево од илузијата дека не е обичен вирус.. И така мешковци, малце нервозни, малце позитива - средно мизерно.
Денес конечно бев на преглед, после скринингот минатата недела, од кои што воопшто не бев задоволна, го правев на ГАК и ме гледаше некој специјализант кои што не ни знаеше со апаратот убаво да работи, ништо детално не ми кажа, дури ни сликичка не ми даде на крајот, само ми кажа се е во ред, нормална и здрава бременост дека имам. Па денес мојата матична докторка што ми ја води бременоста ми направи детален преглед и се убаво ми објасни и поубаво си го видов бебушот. 25 недела сум, а бебето според мерките одговара на 26, 740 грама е тешко. Дури и ми мафташе додека го гледавме, срце мое И сега конечно малце се ослободив, бидејќи претходно чувствував некоја несигурност и страв дали е се во ред, сега од кога ми потврди и докторката сум смирена. Поздрав на сите и убав ден.
Здраво, и мене гиникологот ме прашуваше која крвна група сум, јас се испобунив, знам само од на мајка ми муабети, се јавив кај матичната и ми кажа најсигурно да одам во синлаб, 800 денари била анализата. Јас бев во синлаб аеродром мината недела за крв и беше ок, без гужви и по сите прописи.
На трансфузиологија е беспари. Дечки, за трет скрининг што правите? Го правите? Мора ли да се прави, што се гледа на него? Пишав и во темата скрининг, ама некако тука сме поактивни
Не мора да се прави. Ти и онака си одиш на редовни прегледи на ехо, ако има нешто сомнително ќе те препратат. Органогенезата и така е далеку завршена
На трансфузиологија чекаш надвор, има шалтерче и обезбедување и кога ќе стигнеш на ред си влегуваш еден по еден. Внатре може 2-3ца да има.