Некои доктори гледат само ден да пројде друг да дојде и плата в џеб да стават @mimi6 како може бактерии да ти лечи со вода и чаеви Основните работи (тежина, притисок, цервикс) не ги мери па за друго да не зборуваме. Инсистирај да провериш скриен шеќер, не мора да значи, може бебчето си е напредно и вака ама за 25та недела над 900гр. некако повеќе ми стои. Не мора да значи, за да си на раат сепак провери си. И за сѐ друго, информирај се и барај и да ти испитува, не ја оставај. За твое добро, и на бебето
Помоош, дали некпја во бременост имала некоја алергија и што може да се користи не би сакала да пијам него да мачкам. Се утепав од чешање од синоќа цела ноќ и уште раце цели, околу колена долу нозе а не незнам што е ме сум јадела ништп ново ноту шак прашок сум сменила баш исто како секпј ден?
Првиот скрининг е со полна 12 недела така? Значи 12+2/3 дена, а не 11+2/3 дена? Што сум вака во збунка целата, со дупки во меморијата
Пиев лоратадин, алергија на полрн, ама максимум 3 дена. Ми рече матичната, што помалку дена пиеш, подобро
Јас во првата бременост бидејки имав многу проблем со грчеви докторите ми рекоа дека магнезиум е дозволено максимална доза до 1000мг дневно да се зема ,нормално ако имаш потреба /проблем ,инаку сосема е доволно 400мг на ден да се зима. @Chanell* нема врска можеш и во 11+ и во 12+ некој ден да го направиш нема некоја разлика .
И јас денес сум 11+ 4 Ќе закажам за следната недела за скрининг. Се надевам дека ќе можат пол да ми кажат, со малиот тогаш ми погодија
Јас сум 10+3 отприлика напред назад , а во 12+2 се паѓа да е ми даде термин за скриниг , приска , брисеви се у два дена да завршиме , зар може и пол да се каже ооо со малата некаде после 16недела мислам ми кажаа ..
Од прв скрининг до втор дали има уште една рутинска контрола или право на втор скриниг ви се фаќа да се оди ?
На секои 4 недели се прават прегледи цела бременост ако треба и почесто. На секој преглед се земаат мерки за да се следи развој
оваа мојава док закажува на 3-4недели преглед ко што гледам и сега така последен ми беше пред 10та недела ( и тоа ја отидов сама и у 5 мин ме прегледа ) следен у 12 , после сигурно пак така на 3-4нед .. А старата док на 10дена закажуваше
И мене ми се појави алергија али од прашак од кога сменив ми се смирија знам дека камагел помага така да можеш да се намачкаш од тоа
Po iskusnite ve molam od koja nedela imavte kolostrum, 30 g.n sum prvo bese prozirna tecnost eve Sega e bela i me izmokri dobro ima Li mesto za panika. Inaku vcera osekav kako mala bolka vo gradite. Dali da se javam na maticnata.
Епа најнормално е да имаш колострум во 30та недела. Болката може да е од тоа што растат и се растегнуваат млечните патишта.
Имаме неколку тука. Нормално е. Јас во првата бременост немав, ама сега имам и тоа не е проѕирен , баш како што рече ти , помлечен е, побел. Го добив после примање на инекциите за зреење на бебето, ама сум чула и така рандом девојки дека добиваат.