Дали е истата ситуација и во чаир? Во смисла недоволна хигиена, дрско понашање на персонал и необраќање внимание на родилките?
Сега со ситуацијава може да се каже дека се на исто...иначе таму малку повеќе хигиена има и менуваа барем чаршафи. Сега со ситуацијава како што им е хаос таму ни они не можат да обрнат внимание на пациентите
Да 9 сум, ама не ми е паднат излеа леле ме знам, на 2-3 пати кафеавко имав на бришење па помислив да не е тоа
А кога си на доктор? Така имаат девојчиња кажувано, лигав, некад црвен, некад кафен, се сум читнала. Јас не знам како е тоа оти цезареа сум. Ама да си прашаш доктор чисто може е најубаво.
Да те прашам само, знам кај Ивановски си. И јас сум кај него и во петок сум на цтг, дали и ехо прави со секое цтг? Ми рече ќе се гледаме секоја недела од сега - 34та терам.
Епа јас во петокот бев на прво цтг и ми направи, сега во петок сум пак па ке видам ама колку што знам прави ехо на секое за да следи постелка, плодова вода... Ке ти пишам во петок дали ми направил
Јас од 1 имам закажано, ти пред мене ќе завршиш баш пиши. И мене ми е логично да ме зирне за постелка, протоци, раст... Плус од ризичните сум
Хигиена има,се чисти дезинфицира.Договори си доктор за пораѓај,а за сестрите е зависи кој на смена како расшоложен.На оддел кај бебињата реално има многу гужва на 50 жени и бебиња во смена беа по 2 сестри а навечер 1.Значи они ги хранат и пресоблекуваат бебињата и тоа е на 4 до 5 часа.Мене тоа ме нервираше јас пред 2 недели бев царски 5 дена седев.
По 4 .Персоналот цело време бара маска да се носи ама реално е невозможно.Често ветреевме во соба, носи си антибактериски сапун и марамици и средство за дезинфекција на раце и маски повеќе за еднокрарна употреба.
Ќе земеш упат 24 часа само прво јави се да ти кажат кој ден и смена е докторот кај кого мислиш да одиш.