Јас Систина. Со првото бев Ремедика имам само пофални зборови. Ако идете таму верувам супер ќе поминете
Капар ке си оставиш 6000ден и до порајѓај ке одиш на цтг. После кога ке платите со отпусно писмо и тие 6000 денари капар ке ти бидат пресметани.
Ова дали важи и за Систина и ако важи дали треба цела бременост да ја водиш таму за да ти бидат бесплатни прегледите и цтг?
Jas od 33 nedela pocnav da odam na pregledi vo sistina,samo prviot pregled go plativ,ostanatite pregledi i ctg do poragjaj ne plativ nisto,ova za vo 2018 oktomvri jas se porodiv
Имаат соби за сам да си, ама се плаќа плус тоа. Нема вакво правило во Систина. Нема капари и сл. Мене прошлата бременост едно ЦТГ ми наплатија, па ми враќаа пари после. Се си платив при испис од болница.
Нема капар, цтг и прегледите од 36та натаму се вклучени во пакетот. Инаку вчера ја прашав докторката во Систина, како сега ќе не сместуваат, пошто се по 2 кревета у соба, рече дека сместувале по 1 доколку дозволуваат условите, ако не и по 2, значи зависи од моментална гужва. Мене реално не ми сметаше цимерката со прв пораѓај, баш напротив, си праевме муабет. Друго е на телефон, здосадува.
Аутан мене ми рекоа дека не смее во бременост ама можеш бекутан тоа е за деца и за бремени а мислам има и други само треба да си прашаш кое смееш да го користиш
Мешињааа здравје Сабота 35та полна ќе сум за 9ти се рачуна од 36та полна? Краен термин ми е 15 Август, а Понеделник сум на контрола бебево си се тегне ... одвај чекам да си го видам сега да си исперам да си испеглам таман е времето... имајте убав ден
Јас уште не можам да сфатам зошто до 36+6 ги сметаат за предвреме родени бебиња.. Се си мислев со 36+ веќе е спремно бебето.. Ама ајде тоа е, не сум доктор
Од 38 тек е фул развиено? Е ај 40та јас ја сањам таа 36та, па си викам уште да сум таа среќа 37 да ја фатам.
Од 37+ се смета за терминско а од 38+ за зрело бебе така ми кажа неонаталог. Како и да е нека се живи и здрави само
Не знам зошто толку нагласуваат 37-ма, 38-ма недела, некако паника ствараат кај трудниците. Еве табела како сметаат овде во Италија Не дека и тие се нешто многу повеќе ама некако полабаво, посмирено делуваат и ако пред тоа дојде до пораѓај. Јас со првото се породив на 35+0 па за нив не беше нешто којзнае што предвреме. Кој не би сакал да стаса до 38 ама јас би била благодарна да истерам и до 36, абе на коњот ќе бидам Уживајте, кога и да се родат, да бидат здрави и живи и тие и ние.