Јас со цервикс и серклаж веќе сум на коњот докторот баш вика готово веќе не си толку специфична. Скоро 35та сум. Али како доаѓа времево, си сакам да си дочекам убава недела. Плус мало ми е цуфчето, нека расте уште малку
Штом си веќе на коњот само јавај го и уживај си Сега опуштено, ти си веќе стасала до целта, сега само колку повеќе ќе издржиш подобро за цуцка, ќе стави некој грам. Среќно Ќе чекаме да кажеш дека си влегла во 39-та
Ќе биде се во ред Одмарај, зимај си терапија и ќе стасаш. Јас колку пекав за таа 36та, стасав па викав барем 37ма.. Сега @kukla21 ме предомислува да сакам и 38 да стасам хаххаха Како и да е и мене др ми рече царски закажуваат со 38+.Па со Господ напред
@Monella @Среќичка готово, договорени сме за 38ма. ти си скроз блиску. А од 37ма и датум си имав одбрано дури. Утре сум на цтг, баш ќе видиме ситуација. Фала ви женски
Тоа кога е со закажување. А ако е почнато породувањето а мора царски пораѓаат и претходно. Еве @LadyC ќе каже
Не мора. Ја сум царски 37+2. Ваљда кога не е итно не пораѓаат порано од 38ма. Таа им е најпогодна. П.с. инаку закажан царски имав два дена покасно .
Ај пиши баш утре што ќе ти кажат. Па јас ќе пишам во сабота. Пс: Морам тука да ти пишам, не ти работат пораките.
Не знам зашто не ми работат... @kukla21 @Dust не е прв пат да ми кажат дека не можам да примам пораки. Знаете ли што е фрката?
Не знам.. јас можам да ти пишам и ти стига Си викам од кај па сеа јас тагната во труднички да не сум трудна а да не знам
Па не е само за труднички. @Среќичка и ја сакам до 38 ма да терам, ама имам доста болки при движење, не можам 5 чекори без да се свиткам. Ќе видиме моја лепотица утре што ќе каже.
@LadyC колку време лежеше, односно за колку време се отараси од хематомот? Станувам нестрплива веќе, цел месец лежам, и топлово ме убива уште толку
2 недели ама од почеток со прогестерон,мислам примав 2 пати неделно или сл. Во хематом во бременост имам пишано сигурно, чекај баш да видам. Ми се смири, ама јас прокиснував, ептен мн ми течеше, како река бев
Мешиња како сте? Јас не знам што со себе веќе.Секоја недела се некоја болест Денес ме фати пролив и не знам од што.Пијам едни таблети на база Б1,Б6, Б12 против гадење . Помагаат се издржува од нив.Ги пијам трипати на ден.Ама сега се мислам од нив да не ми е проливот.Читав, тражев по нет за несакани дејства да не има пролив , пишува досега нема познати несакани дејстваСега не знам што да правам дали да пијам пак од нив или не.Дали да пијам медицински јаглен или да си почекам само да се смири?Некое меше со исто искуство?
Можеш пробиотик Провен да пиеш мене за пролив ми го дадоа како пробиотик и други работи ми препишаа ама не пиев. Само банана двопек и провен се средив за 1 ден ми помина...