Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.829
    Допаѓања:
    33.828
    А електолити пиеше ли?

2. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Не пиев дека брзо ми помина 2-3 дена се на се ми траеше и мене ме фати од Хеферол за хемоглобин што ми ги дадоа.

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    50% имам течна столица од магнезиумот што го пијам до три пати на ден. Не мора да значи дека е како стомачен вирус па губиш хранливи материи итн итн. Највероватно ти е од апчињата. Ако ти е подобро од нив не ги намалувај некој краток период па постепено почни да намалуваш. Јас внесувам многу течности посува храна малце и ако осетам дека губам снага и електролити растварам и се враќам во нормала. Храната ми е најразновидна и фала боже детево и покрај се си напредува, расте. Тоа е едно лечиш друго се расипува. Битно и за тоа има лек. Значи течности, леблебија, посува храна, електролити и ако ептен те тера едно по друго да идеш во вц одма стоп ќе направиш со пролајф шишенца со пробиотски раствор. Во зегин ги има 50ден е парче. Мене само тоа ми помага во секунда да се смирам. Одма те затега. И пак е ист состав со твоите апчиња, широк спектар на б витамини и пробиотици. :rofl:

На zhap4e и Ava.84 им се допаѓа ова.
  4. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Ако пиеш магнезиум,може да ти е.и од него... јас 9 месеци имам пролив :)

5. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Фала тииии нај. Се спремам (waiting)
    Се надевам ти добро помина :l:

6. anitka-fifa

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Да, се беше ок :) рече ке чекаме кога ке му се излага на бебе... инаку наместено си е за порагај, во термин сум, ама не провоцираме до 38ма полна, ке чекаме на него...

На K7M10J и Zuza28 им се допаѓа ова.
  7. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.554
    А дали му спомна за кафеавиот исцедок?

8. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ова за каде зборите? Чаир или во приватниве?

9. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Девојки
    Можеме ли да кречиме дома? Не цел стан него спална а да спиеме во дневна? Опасно ли е да сум во станов дури се кречи? Имате ли искуство со ова ?

10. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Јас би ти препорачала да си земеш медицински јаглен ќе ти се среди за 1 ден и јади двопек и банани мене така ми помогна

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Јас колку што знам има нели и еко бои што не се штетни сепак нема да спиеш во таа соба ако имаш опција да го преседиш денот на друго место уште поубаво :)

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Баш ќе зборнам и со докторов сега на преглед и ќе видам за тие еко бои не сум знаела. Тоа викам да не треба 2-3 дена да не бидеш дома дури не исчезне мирис. Преку ден ќе се снајдам во некиј двор да седам :D ама за спиење немам каде бидејќи не сакам по мајки и свекрви да одам ради состојбава :whew:

13. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    И ја имам и вчера и денес пролив и киселини Пред два дена јадев морска храна (глупава) и веројатно се отрув. Сега што и да изедам, трчам по ВЦ одма. Не е штетен за бебето проливот, ама шо знам да не дехидрираме. Вода слабо пијам. Јаглен што ако земеш, тоа појше за желудник е. Кажете некое чаре. Ја сум 30 недела, ваљда смее нешто од нешто да се испие за проливов.

14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Ако се сомневаш на храна земи си јаглен. Ја го растворам апчето во чаша вода така го пијам ако не дај боже била нешто морската не добро направена ќе ти помогне. А ако не ти помогне тогаш може и вирус да е...
    Во секој случај на ваше место би тркнала за крвна слика најдобро ќе покаже дали е вирус или не
    Мед јаглен го даваат при тровање не е само за желудник.

На NovusOrdoSeclorum му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.249
    Допаѓања:
    56.994
    Труднички, што правите за замор и низок притисок на почеток на бременост? Знам дека е нормално, ама ме уби. По цел ден спијам и не можам да работам. Навечер по 8-9 саати, и преку ден минимум 2 саати расцепкано, во меѓувреме сум на пола копје цело време.

Кафе не сакам да пијам. Овошје и зеленчук јадам многу, мислев ќе ми даде енергија ама не.
    Давајте предлози, ова не се издржува.

Пиете кафе? Знам дека мали количини се океј, ама некако ми е шубе.

Едит: @NovusOrdoSeclorum, земи си Исо Спорт да те хидрира.

На Chanell*, Happyinlove, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.199
    Не е штетно, и така скоро сите бои веќе што се продаваат се еко бои, не мирисаат. Додека да се осушат ѕидови, две вечери спијте во дневна.
    Во првата бременост кречевме и си спиевме во станот, па и за децата кога кречевме после 2 дена ги вратив да спијат во соба, а малото беше 18 месеци.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.231
    Допаѓања:
    18.985
    Јас од старт сум сп 1 кафе на ден иначе не би можела без кафе. Сега кога ми е критично пијам и второ послабо. Мене и така ми е низок притисокот и ако не испијам кафе џабе.
    Ако не сакаш ич кафе може поздрава опција ти е зелен чај ако е дозволено 1 да пиеш тоа не знам бидејќи не пијам чаеви

На Ognena*, NovusOrdoSeclorum и LivingGlam им се допаѓа ова.
  18. anitka-fifa

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Да, рече дека почнал да се распага веројатно чепот... така да би можело к побрзо да излезе од 2 недели

За Систина

Последна измена од модератор: 10 јули 2020
    На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    @Milkiway ќе правам крвна слика во вторник, ама што, и да е вирус до тогаш ќе пројде, а и така не пијам за стомачен никогаш ништо, освен фурал и провен. Сеа ваљда не смеам фурал, а провен ми е шубе.
    Ќе земам карбомед, колку смеам во денот? Маж ми кога ќе го фати стомак пие по 3 4 одеднаш, јас не би ради бебето. :)
    @LivingGlam е може изотоник е добра идеа, фала. :) А за притисокот, мене уште ми е низок иако сум скоро 8 месец и морам по едно кафе насабајле. И црн чај пиев на почетокот (една шоља смее), ама сеа на топлово кај. Земи кокакола, а ако и тоа не сакаш ради кофеинот, другарка пиеше какао со внатре малку кокосово уље (го има во стокомак, не е штетно).

На Milkiway и LivingGlam им се допаѓа ова.
  20. anitka-fifa

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Беше ли на цтг? Како помина ти?