Не е ова како првиот со приска кога земаат крв. Вториот скрининг е да се види сите органи на бебето како се оформени, како се развива, протоци, срце, постелка, должина на грло на матка, дали е се ок. Ќе ти даде извештај и слики од ехо на крајот на прегледот.
Девојки дали знаете втора смена на Ивановски од колку до колку е? Сашка ми кажа само дојди во вторник втора смена а незнам у колку....
Ми фали темава, не очекував дека толку рано ќе треба да се префрлам на тема бебе Поминав само да ве поздравам
Денес правев крвна слика и урина по два месеци. Не ми е јасно колку треба да е тој холестеролот во бременост? Само тоа над. Остатокот е се под. А најразноводно се хранам и зеленчук и овошје, месо, млеко, јајца. Незнам чекам да ми пише докторката ама резултатите ми асоцираат на некоја слаба анемија.
Холестерол и триглицериди се качуваат во бременост и тие обично не ги ни ставаат на упат за испитување.
Здраво на сите. Јас сум 26 недела и имам нередовна и тврда столица. Дали може да јадам мелено ленено семе и јогурт? Дали е дозволено во бременоста да се консумира?
Дозволено ти е баш и они викаат ленено семе да се јаде за редовна столица и јас има проблем исто со столицата али кога пијам по 2-3 литри вода на ден или вкупно од течности и баланс јогурт скоро секој ден почнав да одам Јас не правев приска ми кажа докторката дека нема потреба од тоа
Има ли некоја што испитувала крвна група во Скопје на трансфузиона медицина, да ми пише имам едно прашање
Кажете мешиња некој природен лек за да го оддржам железото. Освен оние класичните чоколадо/цвекло/спанаќ. Испадна слаба крв на резултатите уште од 5ти месец а кај е 9ти...
Dali pies kakao?Jas koristam organsko kakao go ima vo zegin źdrava hrana od 260 i 280 den.i toa pomaga