Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Честито и добредојде во клубот.
    Вагиналното ехо не е штетно како ни водењето љубов.
    Мене во и во 6 ти месец со вагинално ме гледаа зошто грбот несакаше да си го покаже.
    Бебето си е заштитено и не му се секирај.
    Со лесно!!

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    И мене до 12н ме гледаа со вагинално ехо, а сега во 24н и 28н ме гледаа за да не сум отворена случајно. Тоа бил модерен начин, кој дефинитивно е за поздрав, за разлика од оној примитивниот кога збрцуваат цела рака за да проверат дали си отворена, а всушност те изложуваат на огромен ризик од инфекции. Мислам дека од тогаш ми настанаа проблемите, кога таа докторката на ГАК сакаше да провери да не сум отворена, и као демек си пола прст, а оно тоа да ти бил родилниот канал а од отворена ни „о„ :^)
    Нема гајле вагиналното ехо, а секс не практикувај се до прегледот, и одобрението од докторот.

Еј мешковци , многу ве сакам сите, морам да ви кажам. А и ја обожавам темава, колку е само релаксирана, без расправии, гледам другиве теми каша попара стануваат, па затоа ваму уживам и се осеќам како дома :* :* :* :* :* :* :* за сите да има :$

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    хехехех дај боже меу и таква да ни остане, некако страв ме фака да не ја нападне нешто и оваа тема:D
    а за вагиналното ехо мислам дека секој доктор различно прави, правев муабет со сестрами и таа ми вика
    -мене секој преглед ме гледаше и со вагинално ехо, и ми рече дека не е опасно :?: а мене ете не, само првиот пат а сега со другото ехо ;)

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    А јас стварно помислив дека ќе не олабави и ќе доаѓа само чат-пат да не поздравува. :lol:
    Едит - Се извинувам за коментаров да не го бришам ќе го ставам во спојлер, дури сега видов дека се покренала дискусија, ама не го земајте во предвид и кажете ми за чаеви кои се дозволени во бременоста зошто општата матична ми рече дека некои чаеви создавале контракции на матката. :?:

5. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Честитки Анаилисав имај лесна бременост :)

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.662
    Допаѓања:
    106.770

честитки :)

7. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Болките сега ми се јавуваат на поголемо растојание, меѓутоа ме држат околу една минута.. не ми е јасно како имам болки, па ги снемува.. мислев дека до сега ќе бидеше работава пошто од сабајлево имам болки цел ден :/

Дали некој имал слична ситуација како мојава?

8. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798

Сноу душо поради болдираното ти напишав да внимаваш со приказните, значи не напиша не е опасно туку да не те плашам.....и со самото тоа да не те плашам ја вадиш трудницата од памет, темава е чуствителна и нема потреба од чув, не дочув совети, твое е дали ќе прифатиш дека некој друг можеби е во право или ќе си продолжиш како и досега .

Кит контракциите траат околу 45-60 секунди и престануваат, што повеќе се наближуваат си се поблиску до породување, ако се на 10-15 минути време ти е за во болница, ај со лесно нека ти е :hai:

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Па од сабајлево контракциите ми траеја само неколку секунди, а сега ми трајат негдека около 1 минутка или нешто помалку.. и да, ми се јавуваат на 10 минутки, а сум чула дека треба да се јавуваат на 2-3 минутки па да одиш во болница.. а и не се ептен јаки.. не знам што да правам искрено :(

10. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^На 2-3 минути кога се контракциите веќе се породуваш, не чекај до толку.
    На 10 минути веќе се блиску контракциите, а како пишувате тука дека се преполни болниците јас би те посоветувала да си одиш во болница, ако те вратат од едната да имаш време да стигнеш до другата (ако си од Скопје), а ако не си од Скопје тогаш највеќе што треба да чекаш пред да тргнеш во болница е да се контракциите на 5 минути.

Ајде гаси компјутерот, буди го мажот, земи торбицата и правец болница, денеска е денот Д, бебушот ќе го држиш денеска во прегратки :inlove:
    смајлиштофрлавода

11. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Ииии едвај чекам да си го држам во прегратка :) Инаку тоа што ме збунува е како може цел ден да имам контракции и се на по 10 минути, кога ќе се скрати периодот меѓу нив ?

12. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Ајде КиТ со лесно, гушки до тебе и бебето :) со вас сме :*

13. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Фалаа.. а знае некој да ми каже дали е можно на пример денеска да имам контракции кои се јавуваат на секои 10 минути.. а утре да се зачестат.. или тоа се случува во еден ден.. пошто цел ден ми се на 10 минути.. heeeeeeelp :) :*

14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Оф леле душичка, те читам и се ежам и си велам леле што ме чека и мене за некое време :tmi: , се гледа дека скроз ти е непознато ова со породувањето и нормално е што си прашуваш што,како,кога. Ама веќе си на самиот крај и ако ти е спремна торбицата за во болница, не грижи се, помалку паника и се ќе биде во најдобар ред. Те гушкам и со лесно да си го донесеш на свет бебенцето твое :hug:

15. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Епа мора си да прашувам искрено многу ми е страв, би сакала и сопругот да е до мене во тој миг.. но не пуштаат во болнициве :@ и многу се нервирам контракцииве сеуште ми се на 10 минути растојание, од ноќеска почнаа така, па еве цел ден и изгледа сега цела ноќ.. се надевам дека ќе ме информира некоја трудница.. поздрав до сите :*

16. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Е сега ме збуни со тоа дека имаш контракции на 10 минути цел ден :?:
    Да не имаш лажни болки, тие понекогаш се јавуваат пред да почнаат вистинските контракции.
    Контракциите почнуваат во долниот дел на грбот и се шираат кон стомакот, се засилуваат во интензитетот на болката и времетраењето, имаш засилена потреба од мочање поради тоа што бебето се мести за породување и матката притиска на бешиката, стомакот со секоја контракција се стврднува, може да почне да ти се лоши......тоа се вообичаените симптоми на контракции.

17. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Имав лажни болки цела недела од 20 до 26 август.. инаку контракцииве првин ми почнаа од половината па накај стомакот и тоа во долниот дел.. и за разлика од сабајлево, сега се појаки.. само некако споро ми иде процесов :)

18. bittersweet

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    ^ Убаво тогаш си кажав денес ќе си го држиш бебушот :)
    Кај сите е различно, кај некоја побрзо кај некоја поспоро тоа е, јас отидив во болница кога ми беа контракциите на 5 минути и се породив за 4 саата.
    Ако можеш легни си, одмори се ќе ти треба силата за да го истуркаш бебушот.

19. KiT

KiT Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    7.611
    Е можеби кај некоја е поспоро, ама цел ден.. некако ме зеза бебушов :P

20. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    не те зеза бебушот него процесот на породување е почнат со самото тоа што си првородка и самиот процес ке биди подолг кај секој е различно али кај првородките од прва контракција до крај мозе и 24 часа дапоминатзборам од сам почеток со минимална болка болките како ке минува време ке стануваат подолги во времетраење а времето измегу две контракции ке се смалува едино со сега би ти помогнало би било лежење во када со што потопла вода за да го убрзаш процесотна породување пробај со бањата мислам дека ке убрзаш ај па писи како ти се болките и како се држиш ке те испратам јас оваа вечер на породување изгледа хахахахахха