Мешковци мои убави како ми сте?растете и уживате,ние да се пријавиме со моето синче денес бевме на контрола во Систина кај Димчев,мојата докторка е на одмор и сакав пак да се видам со Димчев за тие лакуни на постелка што ми ги кажаа минатиот месец Димчев вика дека се е во најдобар ред постелката е супер не треба ништо да примам,вика аман тие вашите матични Доктори најлесно им е како вода да даваат терапии и инекции,среќа се намалиле и добро е се синко ми е 2кг си одговара на 31+5 тој на мама ми пораснал,многу активен е едвај извадивме сликички битно ми е дека е добар напреден здрав,ми олесни многу што се видов со Димчев закон е го обожавам поздравче мешиња
Draga,toa sto e dadeno od Gospod nikoj ne ni go zema,i toa sto e ckrtnato od Nego,ke se sluci sakale nie ili ne. Ne mozam da ti recam deka ne se plasam,ke te izlazam,no toj strav e dlaboko vi mene pottisnat so pozitivni misli,opustenost,optimizam i ljubov,mnogu ljubov za ona sto ne ocekuva,ona za koe sonuvame,edvaj cekame da go zememe vo race. I ne mislam kako ke bide i sto ke bide,ova mora da se sluci,polesno ili potesko,ke bideme hrabri i ke izdrzime,samo da gi vidime nasite najmili. Hrabo samo i napred,ova e samo mig koj e nezaboraven,slatki maki za koi ke se borime i ziveeme.
Само така Мила да си размислуваш и јас исто така размислувам дека е ова дар од бога за кого сите живееме,и нема поубаво нешто како така со маки или не мора да биде,за љуѓето да ти се фатат за г.. нека си гледаат нивна работа проста маса немаат што да праат ќе замараат трудна жена сите се исти македонска нација се да знаат терај си го своето со позитивни мисли само
Zdravo na site da ve prasam dali nekoja od vas ima macnini vo tekot na cel den...Jas maka macam a ne povrakam voopsto i dali vi se slucilo da vi se presekuvaat nozete i da imate vrtoglavici golemi....Jas sum 13 nedela i do sega imam oslabeno 10 KG i sum mnogu napnata vo tekot na cel den toa me plasi
Jas imav takvi simptomi ama eve pominaja se ubiv od citanje i najdov deka kaj nekoi simptomite se namaluvaat veke vo 10ta-11ta nedela...Se nadevam se e vo red. Inaku izracunav deka minatiot pat sum imala spontan vo 10ta nedela a ne 11ta kako sto mislev do sega i vo iscekuvanje da si panicam narednata nedela ustvari ja pominav taa za panika. Fingers crossed za site
Daj boze jas sum nogu paranoicna i napnata depresija me ima fateno a ovaa go ocekuvame so soprugot veke 2.5 godini
Здраво мешиња! Најпрвин да и честитам на Nana2112 за бременоста Навистина многу се израдував за тебе Ти посакувам лесна и убава бременост и дај Боже да се близнаци па да ви се дуплира среќата Joy1 видов дека прашуваше од која недела проверуваат колку си отворена, мене до сега на секој преглед ме има проверено докторот. И сега да си кажам за мене Нели ви пишав дека шеќерот ми беше покачен и морав да одам пак на проверка, и за моја среќа на втората проверка покажа дека ми е нормален шеќерот. И сега најверојатно ќе го следат на секој преглед. За 3 дена влегувам во 7 месец Бебушко ми е многу активно, по цел ден си мртка, клоцка, плива, па се зафракаваме со мм дека кога ќе се роди ќе ни ги извади мастите
И јас бев заинтересирана за тоа кога проверуваат вагинално дали и колку си отворена, зашто еве 38ма недела, мене никој ме нема видено, на ехо преглед и цтг одам секоја недела, и секогаш ме прашуваат дали имам некакви болки зашто контракции на цтг нема.Можеби не мора на секој преглед, но сметам дека пожелно е барем 3-4 пати во текот на бременоста, трудницата да биде прегледана вагинално, но тоа кај нас го нема. Инаку ние сме супер, немам болки бебуш растура, до последен момент ќе ужива да ми превртува по стомак, да ме удира и клоца. Единствено сношти почувствував кратки бодежи во долниот дел на стомакот, чувство како да сака нешто да се прошири да се отвори, но тоа траеше само неколку минутки и престана. Што знам, можеби бебуш се спрема да излезе на свет. Мешковци, ве канам на Пиво фест, забавата е започната, цел град е раздвижен, повелете на пиво и по некое кебапче
Јас сум 37 недела и наредната недела со докторот закажав термин за пораѓај, бидејќи ми е страв ако ги чекам болките којзнае кој ќе се погоди на смена во болница. Има некоја од вас вакво искуство? А да не зборувам за црните мисли и сценарија кои ми се вртат низ глава
Јас трауми имам од рачниот вагинален преглед мн болен беше.форумка иста сум ко тебе и јас паничарка.35 недела сум.ти со провокација ке се породиш така?јас долго за царски се мислев и уште размислувам-имам често и висок притисок.но ме убедуваат да пробам природно па ако некаде запне царски.бог нека е со насинаку денес бебето е мн немирно незнам како има место се протега од крај на крај
Јас утре влегувам во 10та недела... Следниот преглед е закажан дури за 3 недели, не знам како до тогаш ќе издржам, многу вознемирено се осеќам
Девојки, била ли некоја за проверка на скриен шеќер во државна кај др. Бранка Крстевска? Поради мојот висок резултат од скриениот шеќер, докторката ме праќа во државна. Ме интересира, како закажавте? Телефонски или матичниот закажува компјутерски? Која е процедурата, за да се стигне до докторката?
Дарси мила, и јас како тебе имав контрола во деветта недела и сега ми заказа во дванаеста и ке полудам до тогас, немам никакви симптоми, па се прасувам дали е нормално тоа или пак едноставно имам среќа сто ми е таква бременоста затоа одвај чекам да дојде следната контрола!
Лори Мила немај гајле јас никакви симптоми немав се до 4 месец средина,кога почнав да го осеќам како пеперутче да ми летка во мешето и си викав нормално ли е ова моево,ни повраќање ни лошо да ми е само мн малце имав гадење на сабајле до кај 10 11 недела и секогаш бев насекирана што е со мојава бременост толку гајле да немам па еве 8 ми месец сме,здрави живи затоа сега не прекинуваме активни сме по цел ден уживај само со лесно нека ти биде само тоа е убаво за тебе и бебчо која недела си сега ти? едно бебче е или?поздравче мила
Јас сум прворотка и се трудам стравот да не ја совлада радоста. На сето ова гледам од аспект на нов живот на нешто најубаво што може човек да очекува. Исто се тешам со мислата дека вака или така сите сме дошле на овој свет на ист начин. Како сите така и ние. Ова мало човече мора некако да излезе А замисли како им било на нашите баби и пра баби, што раѓале и по 5 деца без никаков преглед и лекарски надзор? Наше е само да сме спремни за големиот ден и да дадеме се од себе, а Господ е тука да се погрижи за нас (а и лекарскиот персонал да не го заборавам) Ајде да си поуживаме во последните недели од бременоста Имајте убав ден мешковци
Od kaj e staveno, od tamu mora i da izleze. A zosto se plass koga si prvorotka, ne ste ja osetile bolkata ne znaete kako i sto e?! Sosem ti e nepoznato i nema potreba za strav. Uzivajtee sega oti posle ke vi nedostiga mesko, ama racete i ocite ke vi se polni. Ke imate neprocenlivo bogatstvo. Se izv za lat
Здраво трудниции Вчера бев на гинеколог 29та недела сум керкичката е 1 300,да не е многу малку инаку до сега сум поправена 10 кг
Дарси и Маркиза, ние сме тука негде со исти датуми, па сакав да ве прасам, ве болат ли градите? како го чувствувате стомакот? и како се справувате со запекот? мене градите мн помалку ме болат, немам симптоми воопсто, ама ете тигарче написала дека и нејзината бременост поминала без симптоми, па ми олесна, ама со запек маки мачам, абе сто се не пробав и нисто не ми помага, килаза ми стои, пијам вода, ама стом се напијам трчам у тоалет , ко да не се задрзува во мене! писете несто за вас, знам дека е индивидуално ама барем малку да се споредиме