Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Лори јас веќе ги немам симптомите. Малку се загрижив ама и читав дека е нормално да почнат да се намалуваат. Се чувствувам супер само апетитот ми се врати :( пробувам да не мелам се и сешто. Со запекот интересно сто после запекот имав 2/3 дена дијареа :tmi: незнам од кај дојде, сега незнам како ми е. Инаку јас секогаш јадам овошје за поручек и чај и многу вода па ми помага. Градите исто не ме болат. Чим си била на преглед и рекле се е во ред не се оптеретувај со симптомите, кај сите различно. Јас имам уште 12 дена до преглед ама само позитивно не ни помислувам на лоши работи. Хормониве се чудна работа :inlove: Сите ги сакам.

2. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Искрено ми олеснува што слушам и други со слични проблеми :) Јас од вчера не знам зошто почнав да паничарам, веројатно бидејќи ги осетив градите ко помалце да ме болат и ред црни мисли ми поминаа низ мозокот :( Читав и по интернет форуми, изгледа е индивидуално, но и нормално после 9/10/11 недела симптомите да ги снемува. Денес мајка ми и по телефон ми се развика да прекинам да се секирам за секоја ситница и да бидам нерасположена... Сега сум поарна, иако ко манијак си ги стискам градите кога ќе ми текне на тоа :$ (сега болат, ама не знам дали од стискањето или од симптомите :tmi: ).
    Запек имам, ама кај мене тоа е нормално. Најдов дека сливите ми помагаат, па гледам да јадам доволно. Енергијата ми е сеуште релативно ниска, и ова времево што е променливо не помага. Следниот викенд одам во Охрид на свадба, па си викам побрзо деновите ќе пројдат до 7ми август...

Маркиза, ти со некаде 11та недела, така?

3. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Markiza, Lоri, darcy.....ќе се караме :!: :D Не си ја барајте бељата, не мора да имате симптоми ама баш воопшто. Јас до сега (веќе 29-та недела сум) немам ниту еден симптом, од моментот кога дознав дека сум бремена па се до сега немам ниту еден симптом. Не ме болеа (и сеуште не ме болат) градите, не ми се лошеше воопшто, не повраќав, не ме болеше кичмата.....значи од сите можни симптоми за брменост немав ниту еден. И јас многу често се прашував дали е можно, ама сестра ми ме караше да не се оптеретувам со глупости, па ми одржуваше баланс некако со тоа што и таа двете бремености исто како мене ги помина, па се тешев со неа :) Е сега и тоа како имам симптом-едно ѕверче ми го поместува стомакот на секоја можна страна, не престанува ни секунда да шутира, ми ги измести сите органи и не ми дава да спијам навечер, ама има време за тоа кај вас :D

Уживајте, опуштете се, чувајте се, и бидете среќни што ништо посебно не ве мачи :) Само разгледајте ги темиве, видете колку девојки се бореле со повраќања, лошења и слични проблеми :|

Поздрав до сите :*

На lavaleta и Lori-30 им се допаѓа ова.
  4. Markiza30

Markiza30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    196
    Да, вчера влегов 11та. Хахха со градите и јас така правам и гледам никој да не ме види :lol: Некни ММ ме виде и одма погрешно свати :tmi: хаххаха кутриот.

5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    И јас градите стално ги пипкам ама нема никаква болка, освен понекогас, и само малку ми се потечени! а сто се однесува до запекот, се полнам по недела дена, без да идам по нузда па кога ке тргне ден два по 3-4 пати, ке се испразнам скроз и после пак недела дена се полнам и се така, ама мака ми е на стомакот, полн, ме притиска, се сетив пред малку несто и ќе се обидам и со тоа, две лазици трици во соља јогурт :lol: ве поздравувам сите и узивајте во викендов, јас отидов да сетам :* :inlove:

6. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    ке прашам тука оти темата стрии не е посетена толку многу како оваа.

за два три дена ке влезам во седми месец, и забележав дека на колковите имам по три четири бледи дури невидливи стрии,исто така и на градите,до петти месец се мачкав со обична крема за тело а после тоа почнав да користам бадемово масло секоја вечер пред спиење би сакала да знам дали овие стрии што веке ги имам некогаш ке исцезнат или не ???

и дали ако сега немам стрии на стомакот после пораѓај постојат шанси да ми се појават??

ви благодарам на сите.

7. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Таман сте :) јас сум 28 недела со близнаци и двете се по 1200гр така што тежината е нормална, а јас сум поправена 11кг на што докторката ме искара дека многу сум била поправена иако сум била со близнаци :)

8. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2014
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    254
    И мене докторот ме искара :) а не сум здебелена никаде само во стомакот а одпозади не ни се преметува дека сум бремена :)

9. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    :) и јас сум иста, од напред стомак, од позади како да не сум трудна :) се во стомак, освен можеби килце две во нозе што имам стаено :)
    Ама јас мислам дека е ок тежинава, секоја чест на мамите кои што ставаат 8/9/10 кг во цела бременост ама и ова нашево не е лошо, до кај 15кг е ок. Со близнаци викаат од 17-22кг јас се надевам на 17кг па ќе видиме како ќе оди, бидејќи сите ми викаат дека тек сега ќе сум ставала килограми и растела. И се чудам колкав ќе ми биде стомакот, зошто мене и сега ми е голем :)

10. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Здраво Бруно, и јас сум 29та недела и сум тука негде со килажа(се немам мерено последни 2 недели од страв :o ) но сигурна сум дека имам ставено 10 кг. Не е толку лошо мислам, за разлика од некој што става по 25 кг цела бременост :). Јас само се молам да не поминам 15 до крај на бременост... :)

11. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Јас со првото кога се породив нема стрии ми се појавија само на градите ,кои ми пораснаа за 3пати од мелекото и ми останаа,а со второто откако се породив имав стрии низ цел стомак но имам бел тен сега скоро и не се познаваат
    Девојки,бремени мешиња не се замарајте што немате симтоми ,треба да сте среќни!
    Јас имав страшни киселини и главоболки,второто бебе во 6 до 7 ипол месец ми беше на нерв на кичма и умрев од болки
    Плачев и се плашев дека ќе неможам да го бањам и израснам
    Ви посакувам лесна бременост и уште полесно породување
    Уживајте :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Mami,da ve prasam luto jadete??? Jas sekoj den ne mn ama ednas na den onaka da se olutam znam,sega so piperov,pindjurive zivot moj :$ pa me interesurase na bebevo da ne mu smeta?

13. ivka-slivka

ivka-slivka Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    165
    Zdravo mamichki, jas bi sakala da spodelam iskustvo so vas i da ve prasham neshto...bremena sum vekje vo 34 nedela, bev da go ispitam hemoglobinot poshto stalno mi e nizok neli kako na sekoja trudnica, pa uz pat i krvnata slika celosna...trigliceridite mi se mnooogu nakacheni 10,02 i toa mn me plashi. Dali nekoja od vas go imala toj problem i so shto uspeala da gi iskontrolira? I ushte nrshto...dali se potite od nigdenikade ama bukvalno kapki po lice da vi techat a voopshto ne e toplo? Kisses

14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.368
    Допаѓања:
    148.661
    јади си лутко ама умерено.и јас си јадев немаше некоја штета освен што бебуш повеке мрдаше :D

15. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Од хормоните се потиш ништо страшно јас со големото кога бев трудна маж ми измрзна цела зима спиев со отворен прозор и со едно ќебе, со второво се мрднав само што затопли малку како ненормална се потев
    , а за хемоглобинот земи си чај од коприва многу помага, пиј си секој ден по едно чајче, а за триглицеридите незнам што да ти кажам јас воопшто тоа не го гледав :D

16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    E da,za mrdanje poveke mrda hahaha ke namalam so lutovo :)

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.852
    Допаѓања:
    325.743
    И јас луто мн сакам.И јадам печени лути пиперки,чили ,лут кечап едноставно ми бара организамот.моето бебче од благо мн мрда

18. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Јас бев на преглед пред 1 недела, кога влегував во 30та и синчето беше тешко 1394. Јас кога го прочитав твојот пост се исплашив да не сме мали ние, ама докторката ми рече за неделите е добро.. :)

19. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    феминки сакам да ве прашам за мислење кај и да е ке влезам во седми месец:
    вака после мн стресно помината недела имав многу силни болки околу папокот и желудникот кои траеа повеке од саат,толку силни што се виткав од болки и ми се плачеше,неможев да се исправам ниту да се мрднам,оттогаш поминаа 3 дена,и јас секој ден ги чустувам истиве болки ама не се силни,умерени,издржливи и имам чуство дека треба да повратам.
    многу сум загрижена,се плашам да не му се случи нешто на бебушот оти не е активен како порано,едвај еднаш до два пати во два дена ке го почуствувам.

во понеделник ке одам кај мојата докторка но сакав да слушнам и ваши мислења.

20. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    ^ Не сум стручна мила, ама мислам дека тоа ти е само од стресот. Истото го преживеало и бебето, бидејќи тоа чувствува многу повеќе и од тоа што го чувствува мајката. Мислам дека немаш простор за загрижување. Кога се јавува повремено и го чувствуваш, мислам дека не страшно :) . Сепак најубаво ќе каже матичниот гинеколог.

На N.Kety му/ѝ се допаѓа ова.