@monka_bonbonka Chestitki milichka, mnoguu mnoguuu se raduvam <3 Zivi,zdravi i golemi da rastat bebushkite. Gordost na mama i tato da bidat,samo da ve raduvaat Pobrzo zakrepnuvanje
Систина. Ивановски ме води. Ми рече цтг пак понеделник и све е можно. Не расте ко што треба веќе, плодова вода се намалува, според него нема резон да седи уште долго. Се упрпав. А толку ја чекав таа 36та.
Преубавo е. Акo имам втoра ќерка така ќе се вика. @monka_bonbonka честитки Смее ли чаj oд Нане? Мене ми препoрачуваа да не гo кoнзумирам вo бременoст...
Се смета дека нането може да предизвика мали контракции или евентуално спонтан абортус. Ама за тоа да се случи треба многу големи количини да се конзумираат. Некои си пијат малку чај и немаат проблем пошо ги смирува мачнините. Некои не сакаат воопшто да ризикуваат и не пијат ич
Дали и некој друг трча во тоалет на секои 5 минути? Ај дома кога сум е полесно, башка додека лежам не е толку страшно, ама а излезам круг да напраам во маало, одма нагон за мокрење, не се издржува, а една капка е во прашање. Сигурно беба притиска, и нема некое решение, ама малце да си се пожалам
Офф бе. Јас се надевав дека може ќе си Ремедика ама ништо. Ќе немам друштво. Како ќе каже др, така. Во добри раце си, и сепак си во безбедна недела. Те гушкам Кај мене беше така околу 30та недела, мислам прашував тука. Му викав бебе ај заспи малку. После па кога го немаше, го барав
Мислам дека нема место за паника (а важам за паничар). Сепак ако нешто ти е сомнително отиди си на ехо.
Вие што ставате утрогестан вагинално, дали имате погуст исцедок од вообичаено? Веќе трет ден како ставам навечер и 2 дена се супер до сега, вечерва таман само што сакав да ставам, гледам ептен густ бел исцедок, како павлака конзистенција, без мирис, грутки и чешање. Не ми стои како инфекција, што знам. Ама си викам па последно сношти ставив од утрогестанот, можно ли е да е од него? До сега се најнормално си беше, вторникот бев на преглед ок беше се. Брисевите во 12та беа чисти (сега сум 22 г.н). Вечерва го испив утрогестанот, страв ми беше вагинално да го ставам. Ќе пратам како ќе ми е викендов, ако ми се повтори пак таков исцедок ќе одам на доктор, но сакам да слушнам и ваши мислења и искуства.
Нон стоп бев со таков млечен исцедок, се случуваше и поголема количина да ми падне. Најчесто бев со секојдневна влошка кога излегував од дома,а дома менував почесто долна облека[/QUOTE]
Јас користам утрогестан и се случува да имам таков исцедок...го прашав докторот ми рече дека е нормално да имам...иначе сум 15+2 недела а го користам од прв ден па се до крај.
Да ама кај мене растече после 24 саати од последното ставање. Тоа ме зачуди. Еве вечерва го испив, ќе видам како ќе е утре ако се повтори исцедокот значи не е од апчето дефинитивно.