Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    Па не.. боли нормално дека да, но ете мене полесно ми беше да си ја гризам спаваќата туку да се дерам:$ Се вика да посебно кога имаш напони а и не секој има ист праг на толеранција..
    И да се пораѓам во приватна незнам дали би земала епидурална. Доколку имам болки како првото вероватно не, но секој пораѓај има различна приказна:)

На Brpbrp и azelea им се допаѓа ова.
  2. NewMamaBoy

NewMamaBoy Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    88
    Женичкава која раѓаше не била со епидурала, мислам дека нудат на самиот пораѓај, јас ке побарам епидурална пред да почнат овие болки, се надевам дека ке поминам поблаго од неа ова навистина беше страшно

40мин викаше женичкава се изнамачи додека бев таму, сега знам дека сигурно сакам епидурална... Кај се најдов па и јас во тој момент таму, бев доста смирена и позитивна до тој момент кога ја слушнав светот ми се преврте, ќе ми треба време да се смирама а време нема многу

Последна измена од модератор: 18 јули 2020
    На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    1.058
    28 години сум ..проблемот беше послаба оваријална резерва , амх 1.78 си виксм да почекаме се сме поминале вистина и ќе поминеме што треба :l: јас имав хистероскопија полип дека имав претходно ..

На Anetaoh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Јас ќутев цел ден и на патолошка и кога ме качија во предродилна трпев стискав перници, што ми дојде. Ми ставија провокација и по некое време почнаа напоните. Кога пуштив еден глас, не знаев дека го имам:tmi: Самиот напон те тера да викаш баш од дното на душата посилно е од тебе...

На NewMamaBoy, NNK19, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Викаат сите хахха.Јас вака како тебе отидов си закажав за пораѓај и не си пополнив лист за епидурал.Па така јас завршив со провокација со болки на минута ипол.Кога реков епидурал ми рекоа да ти дадеме од смешниот гас исто и тој релаксира.Јас одбив и реков епидурал сакам.Документи имаш ли потпишано ,немам, ај да донесеме и анестезиолог да најдеме.Така ги снема дојдоа за некој пола саат.Еден куп листови со прашања.Јас болки мм ми чита и тоа што разбирав почнав да не разбирам .Му го грабнав листот и сама на брзина ишкртав се потпошав .Дојде анестезиологот уште 10 минути дрндање за анестезијата|(Јас почнав да се дерам они болките на 2 минути ми беа 3 часа.На крај ме боцнаа во 00часот .Јас почнав напони да осеќам и кажав дека ми се оди во веце .Бабивцата ми рече стегај се да ја видиме др пациентка ќе дојдеме.Додека дојдоа ми ги снема и болки и напони.На крај пак ми даваа средство за болки бев веќе 10 прста отворена без епидурал.После само напоните не ги осеќав и се породив во 1:30часот.Значи прекасно го добив.Затоа ако можеш побарај им документи уште одма оти се 10страни минимум,ако одиш пак во болницата.Инаку не даваат така лесно епидурал.Гледат да де изманипулират.Оти јас со провокација бев и со болки 100 па се смилија.Инаку на цимерката ништо не и дале.На една исто македонка ја смотале.Да, во Германија породени.Ова не ти го кажав да те исплашам туку да те предупредам и мене ми рекоа кога закажав да да следи епидурал .Па чекав 2часа:envy:

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Затоа ме зачуди. Не дека сум раѓала ама со епидурална немаш такви болки без неа сигурно има. Секако зависи и од другк фактори другарки и без ништо си поминувале супер. Ама еве во МК одам приватно за да добијам епидурална и не се секирам немој ни ти чим ќе си со анестезија

На Chikitaa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.589
    Допаѓања:
    15.641
    Јас воопшто не викав,стиснав заби и максимално се концентрирав на буткањето и дишењето,глас не пуштив ,што знам некако психички се спремив така од тоа што имав читано доста пред породувањето.
    Со мене на другиот бокс се пораѓаше второротка и многу викаше дури Др и свика едно време,не соработуваше од што се дереше,и после се погоди со мене во соба па ми се чудеше како јас глас не сум пуштила.Али сепак секој има различен праг на толеранција на болка.

На Snowflake97, PurpleMind, Lovebug01 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    2.325
    Хаха леле ме насмеа со гласов.. исто буквално :rofl:
    Со првото ни а б абе глас не испуштив (ма да и болките некако не ми беа толку болни), ама затоа вториов пат :x и ако ме праша некој ќе кажам да да со провокација болките се поболни. Ми шибнаа провокација и болките ми стануваа посилни и поболни.. и така сум се дерела абе мислам дека цела болница у вис ја дигнав, ко што викаш не ни знаев дека можам така да се дерам:rofl:
    Две деца, два пораѓаи и се е скроз различно :D

На azelea, elcezelce, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.589
    Допаѓања:
    15.641
    Ааа,да заборавив најакиот, момент беше само што излезе малата и ми олесна наеднаш ме фати грч на десната нога во мускулот и тогаш свикав силно од болка,па сите изненадени "што е сега, што ти стана? :D И им кажувам дека ме фати грч и се смеевме као од болките не викав,туку сега од грч.Па ајде после ми ставија анастезија и ме правеа ревизија дека не беше др.сигурен околу постелката ,па ми попушти:).

На K7M10J и Chikitaa им се допаѓа ова.
  10. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Можеш да мислиш дека тоа е природна работа, создадени сме за да можеме да ја издржиме таа болка, инаку секој со свое искуство. А ако имаш можност за епидурална, барај си.

На NewMamaBoy и azelea им се допаѓа ова.
  11. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    здравоо сакав да ве прашам дали некоја од вас имал болки некои тапа во вагината ? незнам зошто само лошо мислам иначе сум 16+5 :(

На Hurikanke20 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NewMamaBoy

NewMamaBoy Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    88

Ќе им се јавам да ги прашам дали можам да потполнам документи за епидурална уште пред пораѓај и со две раце ке потпишам кај треба, слушајки ја женичката заборавив све што сакав да ја прашам бабицата само гледав да побегнам од таму

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. NewMamaBoy

NewMamaBoy Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    88

Колку време траат тие напони.. Тие се јавуваат само при крајот на породувањето или грешам?

14. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.013
    @lia22
    Фала мила, те гушкам и овој пат од :l: ти посакувам успех:hug::hug:
    Ќе те пратам, тука ќе бидам :)

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Колку време, претпоставувам е релативна работа. Зависи колку си отворена. Ама факт е дека ако ти стават провокација отворена или не тие доаѓаат... Мене на крај не успеаа да ме породат природно и си заработив царски рез, 42ра недела бев и се беше вештачки предизвикано. Така да нека не те плаши мојот пример, не е кај сите така...

16. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    34+2 недела сум и цела вечер ме притиска долу, толку мн ме притиска што ми се чини ке излезе бебето (можеби е смешно но така се чуствувам). Дали е нормално ова? Почнав да се загрижувам

17. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.388
    Ако ти е за утеха, на 8 прсти отворена почнав да офкам по малце на глас,до пред тоа со стиснати заби и во себе.
    Мене повеќе ми беше страв што никаде немаше персонал,не оставија 5 родилки со статус кво во 12 по полноќ а меѓу себе се шушкаа како ќе си легнат да отспијат.
    Не го замислував така пораѓајот,очекував дека нон стоп барем сестра ќе има во предродилна и ќе следи ситуација ако треба да улета доктор.
    На појаките болки кога почнав да офкам на глас од една ( сестра ли е што ли е) побарав дали ќе може да викне да ме прегледа докор,ми вика јас ќе те прегледам, и после тоа ме прати на бокс.
    Е таму, под тој притисок со 5,6 души околу мене ни сама не бев свесна дека можам толку да викам.
    Исто им се чудев на жените што раѓаа пред мене, имаше една 6то ротка и кога слушав како и се дереа си викам леле боже што ќе биде со мене.
    Но, викањето е зошто земаш длабоко воздух и кога го испушташ треба да напнуваш доле,истовремено има и болка па така да тоа веќе не си ти,другата во тебе е:lol:
    Додека лежев во болница сочуствував со секој вресок на мајките.
    И вистина, за недела,две се заборава се уживајќи со бебето.
    Сега ми е останато како една траума и често си се подсеќам како се се одвиваше и на што треба да внимавам на следен пораѓај здравје боже кога ќе биде:D

На ivance.., K7M10J и Larahappy им се допаѓа ова.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ви ги читам разговориве за викањето и ми се потат дланкиве :D И со епидурал викаат?
    Леле, а јас многу сакам природно да се породам. Одма се замислив кај што ме шамараат на бокс :rofl::rofl::rofl:

На Chikitaa, Anetaoh и Brpbrp им се допаѓа ова.
  19. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    Ја бев со епидурал, не осетив никаква болка, ни па врескав. Само треба да се сконцетрираш убаво на докторите и сестрите кога ти кажуваат да дадеш напон. И се ќе биде во ред :)

На Snowflake97, Milkiway, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Најдобро на доктор да види