Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Ако можеше така јас до сега ќе го плукнев во 23ка хаха
    Мене сите ми викаат колку повеќе се движиш и работиш полесно ќе се породиш. А и од лежењето само килограми се трупаат ништо повеќе ,еве јас тие два месеци што бевме затворени накачив 10 кг. А претходно немав ни килограм качено.

@Vojdana мене железото прв пат во животот ниско да ми е. Минатиот месец 17 сега 3 ка па види ти што е тука нормално хаха
    Докторот ми рече протеини повеќе да конзумираме и тотхема ми даде па сега на крај на неделава сум на контрола ќе видиме дали се подобрило.
    Со лесно и не мисли негативно :hug:

Последна измена: 19 јули 2020
    На ivance.., azelea, eli.karameli и 3 други им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.682
    Допаѓања:
    18.339
    Само позитивна мисла жени. :l:
    Јас ниту еднаш не помислив дека може нешто лошо да се случи. Често одев на доктор, иако докторот велеше нема потреба, мене ми беше поубаво така. Крвна слика постојано, димери исто, скриен шеќер два пати, и мирна глава.
    Шетав без никаков страв, купував откако дознав пол.
    Дома не можам да кажам дека работев многу ама постојано бев во движење.
    Да знаев да си направам профил на време, цела бременост ве читав.
    Се породив во 40 плус со царски.
    Често си велам дека што треба да се случи ке се случи, дали ке мислам лошо или не.
    Уживајте во бременоста затоа што минува дури да трепнеш.
    Лета времето. Кога видовме две цртки, еве роденден уште малку ке славиме. :inlove:

На ivance.., K.Mari4ka, Masnickaaa и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Ако од доктор ти е одобрено да се движиш, немаш потреба од лежење.
    Јас барем така мислам.
    Сите сме различни, да, паузи да се прават и одмор, но не и нонстоп да се лежи.
    Возам кола,никој не ми забранил:drunk:

На MilaSs12 и Milkiway им се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Џабе. Првата бременост бев 3 пати на море, се возев 4 пати бо авион, секој ден купував за бебето по сите можни дуќани, нит цервикс знаев што е нит компликација. Сега со оваа лежев 3 пати во болница, се одлепи постелката крварење мирување и после кога кажа доктор сега си ок, јас само си реков ќјути биди пасивна да дојдеш до 36 недела, па после како биде нека биде. Едниставно не можам да се опуштам, па и ова со коронава ми е капак.

На MilaSs12, DzasX, Masnickaaa и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584

Душа ,само сакам да ти дадам поддршка ...:hug::l::inlove: сега до каде си ?

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Исто. Одма се задишувам ко да сум трчала маратон. Еден куп работа имам и мн тешко ми иде. Паники ме фаќаат што треба да средувам :(

На mssuniquee и Milkiway им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    Не знаев, во тој случај оправдан е стравот:hug: :hug: со лесно до крај

На simonka93, eli.karameli и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. MPR

MPR Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    118
    Со колку диоптрија си?

9. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    28 ја терам. Се надевам ќе стигнам до 9ти месец. Фала мила, многу ми значи :hug:

На ivance.., Brpbrp, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    И јас бев царски, - 5.5, - 4.5 диоптрија.

На MPR му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Ќе стигнете и до 9 ти и гушкање потоа:inlove: ... Само избегнувај стрес и негативни вести...и психата е многу важна покрај физичкиот одмор:hug:

На kukla21 и eli.karameli им се допаѓа ова.
  12. Spring15

Spring15 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2020
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    106
    I jas sum 31 G. N I Iskreno non stop sum aktivna eve denes vo 7 utrovo bev so sin mi i majka mi na bavca(gradina) si berev piperki,domati se od zelencuk i pomagav so navodnuvanjeto pa dorucok za sinko i mene pa vkluciv 2 peralni gi prostrev pa peglav malku za bejbi pa pravev desert pa rucek i edina pauza vo 15 za rucek i posle bev na shetanje so sinmi si dojdev vo 18 i 30.Celo vreme sum aktivna i nemam nekoi poteshkotii duri i polesno se custvuvam. Pozdravce

На simonka93, azelea, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Браво!! Јас кога имам голема активност после нозете ми трнат и не можам да заспијам :(
    Сабајле сум пеперутка, ама навечер хипо не ми е рамен :(

На Среќичка, Li-Li и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. Mim111

Mim111 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2020
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Здравоо, одамна немам пишано.. При крај сум до терминот уште 10 дена негде, главата не знам кај ми е постојано сум напната и уплашена и само ми се плаче.. Многу ми е страв од пораѓајот и од тоа како ќе биде понатака дали ќе бидам способна да го чувам дали ќе научам се за брзо време.. Се некои мисли ми се мотаат низ глава и само спијам за да не мислам толку, свекрва ми и мајка ми секогаш ми викаат никој не знаел па се научил нормално е со прво дете така и што и да треба тие се тука, и за пораѓајот ми кажуваат дека не е ништо страшно дека се слатки болки.. Ама ете јас сум премногу уплашена, пишувам тука и плачам.. Исто страв ми е да не дојде и до постпородилна депресија.. Кажувајте како да си помогнам вака не можам секој ден со страв и паника.. Свекрва ми ми вика бедоксин да пијам по едно дека ќе ме смирело ама не сакам се со лекови, сакам некако сама да си помогнам и да ми кажите ваш совет..:):l:

На Masnickaaa, Ava.84, stoimanovskamarija и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.169
    B6 слободно пиј си, и јас си пијам некад 2 на ден, ми помагаат со мачниниве.
    Иначе (highfive) еве уште една трудница што од кревет не станува. Колку различна бременост од првата:D Со денови немам станато, немам сила ни да се избањам не нешто повеќе. Вчера имавме гостинка па ај да ја изнесеме на кафе, се молев што побрзо да стигнам дома.. Ужас. Мм ни на одмор рече нема да ме носи. Вика за што да идеме да го прележиш цел во соба. И во право е.. Ајде белким ќе помине период е.:D

На Alishan30, Осе, simonka93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Нормално е да се плашиш,ама потруди се и мисли како ќе се гушкаш со бебчето и најди се некија занимација ете уште малку имаш излегувај на прошетки.За чување и нега не се секирај се ќе знаеш да правиш и секако од болница ќе ти дадат инструкции,тука на фирум па почесто се оди на педијатар во првите месици така да нема да имаш никаков проблем:)

На Mim111 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584

https://www.facebook.com/groups/134479814524683/?ref=share

Види во групата има видеа од единствената дула во Македонија со убави совети и одговара на прашања околу се за бременост мајчинство доење и пораѓај

18. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Зар останало мајка која не се научила и не се снашла? Нормално е да се плашиш, ама за своето дете ти ќе бидеш најдобра. Мајчинскиот инстинкт е чудо. Плус, убаво ти пишаа погоре, на форумот секогаш ќе најдеш совети, имаш мајка, свекрва.
    Ќе биде се во ред, со лесно :hug:

На kukla21, Brpbrp, Среќичка и 3 други им се допаѓа ова.
  19. NewMamaBoy

NewMamaBoy Активен член

Се зачлени на:
    18 март 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    88
    Мислам дека нема жена што ме чувствува страв од првиот пораѓај, една другарка ми рече.. За првото ми беше страв дека незнаев што е како е а за второто ми беше страв дека знаев што е и како е... И јас се чувствувам исто, цело време во страв... Баба ми работела како бабица на времето ми рече тие што се плашат потешко поминуваат сите мускули им се згрчени,повише боли а само правилно дишење и позитивна мисла е најдобро решение па ќе се трудам да се водам по тоа

На MinnaAnne, Ava.84, ivance.. и 7 други им се допаѓа ова.
  20. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    2.309
    И мене ме фака малку страв за пораѓајот иако сум сеуште на почеток ама си викам кога ја издржав таа болка додека ги правев забите ке го издржам и ова :D Мене повеќе ми е страв после тоа да не го повредам некакп бебуш бидејќи нели прво ништо незнам:(