Доволно е околу пола час. Мене инаку во 22 недела ми е измерено грло 3цм, прва бременост и Др ми рече треба да биде над 2.5 цм и дека ок е кај мене. Ми рече може а и не морам да земам утрогестан по 1 навечер и почнав, ама ништо за мирување не ми спомна. Треба ли да бидам загрижена?
Vo minatata bremenost mene mi bese 29 nekogas 32 i strogo miruvav po preporaka od gin.Ama toa doktorot najubavo ke ti kaze zavisi i od toa kakvo e grloto dali e razmeknato ne e najverojatno i kade e postaveno bebeto.
Гордана да видела дека имаш плацента превиа сигурно ќе ти кажела не е ненормална со таква технологија да не види, можеби е брза ама нешто да испушти тешко. И јас сум кај нејзе она е особено за ризични бремености и те советувам нејзе да си ја слушаш. Многумина имаме пропатено од матичниве лекари од нивната неажурност и што вадат луѓе од памет со нивни реакции
Fala ti mnogu na utehata. I planiram kaj nea da prodolzam se nadevam se ke bide vo red. Kade pravese emg za kontrakcii. Jas posledno na fak. Za medicina ama toa pred 4 godini bese sega nz ni dali rabotat so situacijava. dali se pravi negde privatno da ne znaes?
@Lovebug01 @Doc.1986 милички без паника... Јас истерав бременост со 27 мм цервикс, сега сум 35 та недела. Пиев магнезиум 250х2 и утрогестан 2х1, од одмор ни О, имам дете 3 год и нема застој. Заправо дома сум од април заради коронава ама дома обврски еден куп. @Lovebug01 немаш потреба од строго мирување, работи си, движи се ама умерено, а додека @Doc.1986 ако имаш таква плацента Гоца ќе ти кажеше издржи овие 3 недели и одмарај повеќе еве @eta е жив пример со плацента превиа па истера до 33та недела и неа ја водеше Гордана, само верба во Бога и се ќе биде во ред. Ви посакувам здрави и прави бебчиња
Морам да се надоврзам и на мене ми е матична Др. Надица, последен пат ми испаничи колку ми било ниско железото, па морав да ја смирувам дека почнав да пијам Хеферол и сменив исхранаПоучена од претходна нејзина реакција кога и јас се испаничив , сега бев спремнаДобро е да се каже се, ама паники не ни требаат.
Многу ви е јака оваа др. Надица. Па јас како што сум паничар уште докторката да испаничи и инфаркт ќе добијам
здраво на сите труднички ..... пред една недела ме фати некој стомачен вирус ден два и ми беше поприлично лошо без многу повраќање ама со ептен намален апетит .... 17 + 2 сум и денес се измерив на вага од пред 8 дена сум намалила дури 3.5 кг , малку се испаничив и плус бебче послабо го осеќам да претка па утре сум крв да ми земат незнам дали да барам ехо .... пред две недели ме гледаше докторката беше се во ред ама не ми излегува од глава стравот мислам дека ќе полудам ....
Ама во упатството пишува дека содржи алуминиум кој може да премине во мајчиното млеко и не е толку безбеден за трудници. Јас затоа не го земав.
без паника , се е во ред и ја сум таа недела па бебенцето воопшто го немам осетено уживај не мисли многу
здраво јас сакам да прашам дали некоја од вас чувствувала болки во половината не многу јаки , јас ги чувствувам од почеток на бременост а сега сум 17+2 , има место за паника ?
Zdravo, 29 nedela zapocnav cervix 1.95,dali ima nekoja clenka da spodeli iskustvo? Od 2 mesec bockam Fraxiparine 0.6 i vekje mi se smaci,vikam uste malku ama na sekoja kontrola gi prodolzuvame. Sega i stavam utrgestan navecer a treba i da pijam, no gi povrakjam. Ne bilo lesno da si mama
Здраво на сите, сакам да прашам дали некоја членка се пораѓала кај Др. Ана Марија Шпишиќ во Чаир? Јас сум 40+3 денес, со намалена плодова вода, утре повторно сум на преглед а доколку не добијам болки до утре вечер или не пукне водењак ќе ме задржат во болница во среда наутро. Ќе ми значи многу ако некој бил во слична ситуација да сподели искуство а и да ми одговори ако се породил кај докторката Шпишиќ. Благодарам и поздрав.