Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Доволно е околу пола час.
    Мене инаку во 22 недела ми е измерено грло 3цм, прва бременост и Др ми рече треба да биде над 2.5 цм и дека ок е кај мене. Ми рече може а и не морам да земам утрогестан по 1 навечер и почнав, ама ништо за мирување не ми спомна. Треба ли да бидам загрижена?

2. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Vo minatata bremenost mene mi bese 29 nekogas 32 i strogo miruvav po preporaka od gin.Ama toa doktorot najubavo ke ti kaze zavisi i od toa kakvo e grloto dali e razmeknato ne e najverojatno i kade e postaveno bebeto.

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Гордана да видела дека имаш плацента превиа сигурно ќе ти кажела не е ненормална со таква технологија да не види, можеби е брза ама нешто да испушти тешко. И јас сум кај нејзе она е особено за ризични бремености и те советувам нејзе да си ја слушаш. Многумина имаме пропатено од матичниве лекари од нивната неажурност и што вадат луѓе од памет со нивни реакции(facepalm)(facepalm)

На Sofi.ja, simonka93 и Doc.1986 им се допаѓа ова.
  4. Doc.1986

Doc.1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2020
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    111
    Fala ti mnogu na utehata. I planiram kaj nea da prodolzam se nadevam se ke bide vo red.

Kade pravese emg za kontrakcii. Jas posledno na fak. Za medicina ama toa pred 4 godini bese sega nz ni dali rabotat so situacijava. dali se pravi negde privatno da ne znaes?

Последна измена од модератор: 21 јули 2020
    На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Штетен ли е рупурутот? Ме изгореа киселини.

6. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    @Lovebug01 @Doc.1986 милички без паника... Јас истерав бременост со 27 мм цервикс, сега сум 35 та недела. Пиев магнезиум 250х2 и утрогестан 2х1, од одмор ни О, имам дете 3 год и нема застој. Заправо дома сум од април заради коронава ама дома обврски еден куп. @Lovebug01 немаш потреба од строго мирување, работи си, движи се ама умерено, а додека @Doc.1986 ако имаш таква плацента Гоца ќе ти кажеше издржи овие 3 недели и одмарај повеќе еве @eta е жив пример со плацента превиа па истера до 33та недела и неа ја водеше Гордана, само верба во Бога и се ќе биде во ред. Ви посакувам здрави и прави бебчиња

На Monella, Chikitaa, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Не, баш се пие за киселини во бременост.

На mar3q му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Гастрогард на алкалоид може за трудници и се шмукаат и дозволено е до 8 таблетки дневно.

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.388
    Јас лани во јуни таму правев

На Doc.1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Морам да се надоврзам и на мене ми е матична Др. Надица, последен пат ми испаничи колку ми било ниско железото, па морав да ја смирувам дека почнав да пијам Хеферол и сменив исхрана:DПоучена од претходна нејзина реакција кога и јас се испаничив , сега бев спремна:DДобро е да се каже се, ама паники не ни требаат.

На Doc.1986 и Sofi.ja им се допаѓа ова.
  11. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Многу ви е јака оваа др. Надица. Па јас како што сум паничар уште докторката да испаничи и инфаркт ќе добијам :rofl:

На BeLLaDona23, Milkiway, Среќичка и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Од нив не ми поминува

13. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    здраво на сите труднички ..... пред една недела ме фати некој стомачен вирус ден два и ми беше поприлично лошо без многу повраќање ама со ептен намален апетит .... 17 + 2 сум и денес се измерив на вага од пред 8 дена сум намалила дури 3.5 кг , малку се испаничив и плус бебче послабо го осеќам да претка па утре сум крв да ми земат незнам дали да барам ехо .... пред две недели ме гледаше докторката беше се во ред ама не ми излегува од глава стравот мислам дека ќе полудам ....

14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Ама во упатството пишува дека содржи алуминиум кој може да премине во мајчиното млеко и не е толку безбеден за трудници.
    Јас затоа не го земав.

15. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Ланзул за киселини смее во бременост? Моментално тоа имам дома...

16. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    без паника , се е во ред и ја сум таа недела па бебенцето воопшто го немам осетено уживај не мисли многу

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  17. maca050619

maca050619 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    138
    здраво јас сакам да прашам дали некоја од вас чувствувала болки во половината не многу јаки , јас ги чувствувам од почеток на бременост а сега сум 17+2 , има место за паника ?

18. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Zdravo, 29 nedela zapocnav cervix 1.95,dali ima nekoja clenka da spodeli iskustvo? Od 2 mesec bockam Fraxiparine 0.6 i vekje mi se smaci,vikam uste malku ama na sekoja kontrola gi prodolzuvame. Sega i stavam utrgestan navecer a treba i da pijam, no gi povrakjam. Ne bilo lesno da si mama

19. SiBorAl

SiBorAl Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите, сакам да прашам дали некоја членка се пораѓала кај Др. Ана Марија Шпишиќ во Чаир? Јас сум 40+3 денес, со намалена плодова вода, утре повторно сум на преглед а доколку не добијам болки до утре вечер или не пукне водењак ќе ме задржат во болница во среда наутро. Ќе ми значи многу ако некој бил во слична ситуација да сподели искуство а и да ми одговори ако се породил кај докторката Шпишиќ. Благодарам и поздрав.

20. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    @Zuza28 да се јави на рапорт, дане се олеснила денес? Пиши ни што направи, те мислам.

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.