Вака ми кажа докторката мене ем носам големо бебе (не си ме видела у живо) . Цитирам " ич не е битна килажата, битно е само да е спремно за овој свет. Плуќа, бубрежиња а у... Не се секирај, ако доктор те породи, мене Константин ми е роден во 37+2 со 10ка. Уживкај плс
Од прилика кога се спремни бебушите за искачање мислам од која недела најрано знам дека е индивидуално кај секого ?
Колкава е беба сега? А и килажата не е толку битна, побитно е колку е спремно бебето,колку му се спремни белите дробови. Во секој случај не е баш мала недела, сигурно ќе биде се во ред.
Па еве кај мене поради селење бебето во 8ми месец се спушти наместо во 9ти и плус болки си имам и контракции веќе некое време па мораше да ме боцкаат инекции за зреење. Нема правило, само го пратат бебето и се што треба прават за да си биде се ок.
Со лесно. Колку заостанува и која недела си? Колкаво го мерат бебето во тебе? Од кога почна да заостанува? Мене од 35-36 недела ме спремаа за пораѓај, но истуркавме до 38+6 и пак палчица родив од 2400гр, и 44 см. Но борбена и жилава која веднаш почна да цица, а сега ми е 11 месечна убавица- галеница. Од 30 недела почна да заостанува и скоро 39 недела кога ја родив ја оценија за 35. Ја викаа борецот. Ја родив со Апгар 9/10 без инекции за зреење. Се беше ок бубрези, мозоче колкчиња. Сеуште е таква борбена. И да се породиш сега без грижс, ќе биде помалечко но да знаеш борбени се таквите бебуши. Ајде пиши како сте? @Среќичка ти благодарам.
@Zuza28 Se ke bide ok, te sledat i se dobro ke se zavrshi, veruvaj Ajde te ckeme da ni pishesh ubavi vesti So lesno <3
@Rainbowbaby @Presrekna Во петокот ми ја проценија 2300. Исто толку беше и пред недела дена. Она си е цело време помалечка али си растеше и другите параметри си беа во ред. Ама сега на ехо докторот виде и намалување на плодова вода и по сите параметри докторот вика доста е, подобро ќе биде надвор. Ете. Реално со ризична бременост сум и се молев за оваа недела али сега ми е фуфка. Ама тоа е. Ќе видиме. Фала ви на сите за поддршката женски. Дај боже и мое палче да е жилавко
Нормално е и јас одам на саат два во тоалет. Ако правиш редовно проверка на урина немаш причина за грижа
Ние се родивме 36 +1 нормално ми пукна водењак и болки по природен пат... Спонтано си беше се.. 2940 се родивме.. Сега сме месец веќе и сме + 4 кг. Даа, подолу пишав објаснување.. И јас се плашев ама на крај испадна дека беше се океј ... Бебината се спремни и на почеток на 9 месец Одмарај, лежи колку што можиш повеќе.. Дигни газот на некоја перница.. Јас бев со скратен цервикс на крајот.. Издржав 3 недели толкуи ми рекоја и така испадна.. Се породив самп што влегов во 9.. Ама лежев многу одмарав не чистев не готвев ама баш ништо не правев
Odmaram celo vreme i nisto ne pravam osven sto ke izlezam so kuceto do nadvor 2-3 pati do dvor i pak se vrakjam u krevet...
Девојки до која недела се става утрогестанот? Нешто ко да ми спомна докторката до 34та дека се ставало, ама забораив.
имам страшна мигрена до 12 та недела не ми помагаше ни 2000 мг парацетамол во 24 часа , веќе од 12 + 1 ми дозволи гинекологот рапидол 200 да пијам по една на ден ама никако ден за ден последователно , и сега само тоа ме спасува, за максимум 20 мин делува има подолготрајно дејство и повеќе од 5 часа ми ја смирува главата и плус не ме боли желудник од нив воопшто..... ама само со консултација никако на своја рака
Парацетамол смееш ,мене матичната ми рече може по две наеднаш за јака болка,а рапидол смее во второ тромесечие т.е само до 30 недела,после не е дозволено на база на бруфен.