Колку е трет скриниг во Ремедика и гледаат ли нешто посебно од обично ехо? Закажав следната недела за кај Котларова па да знам... Матичниот не ми ни спомна за трет скрининг
Не е страшно, со првото умирав од болки на срамната коска,само му плачев на докторот, сеа уште не ме фатиле. За големината на плодот не се замарај, гледај повеќе да прашуваш за органите како се развиваат и дали би те боцнале за зреење инекции. Тежината лесно се качува битно е добро да се развива и протоците да се добри како и да има доволно плодова вода.
Ај и јас да си кажам... Денес бев на ехо и цтг, цтг покажа контракции до кај 30,40 ама луѓе лежев на грб кога бебе се размрда тоа немаше крај, бранови мислев ќе излезе низ стомак. Прашањето ми е дали е можно од таквата положба да покажа контракции? Да му било неудобно бебе, па се свртев на страна некако се потсмири ама не се слушаше добро па пак на грб ок беше. Незнам што да мислам, како од страв да ме боли цел стомак, инаку протоци ок, плодова вода има, бебе одговара за 34+4, а јас сум 35+3 и тежи 2500 гр.
2500 денари е, па да ти кажам овој скрининг најдолго ме гледаа, Петрова некако понабрзински ме проаѓаше. Се гледа развој на плодот, протоци до бебето, мозочето, твоите протоци какви се, пак го премерува, гледа органи, плацента, плодова вода, грло на матка...
Значи УЖАСНООО!!! Две недели по ред ѕвонам кај матичната гин., никој не одговара секако, минатата недела бев до ординацијата буквално НИШТО немаше на вратата ниту известување за одмор ниту замена во било каков итен случај а камали друг број од докторката освен домашниот во ординацијата, и сега имаше два мобилни броеви кои секој би помислил дека се или од неа или од сестрта, решив во понеделниокот да се јавам бидејќи ќе пукнев од нетпение. Вртам на бројот викам Здраво докторка таа и таа, не госпоѓо ова е министерство за здрвсто, сепак како можам да ви помогнам ми вика, викам пошо ова беше нели единствениот број кој беше на вратата се јавив, но сепак ги прашав за било какви информации за ординацијата, од таму дрско ми одговараат дека ординацијата си работи и дека докторката е на пат натаму. Премногу се усрамив, си мислам толку ли многу работа имаат па немжат да се јават, а и добро е што не отидов. Ми дадоа нејзин личен број по кој што мислев дека и е службен па и се јавив, за на крај она мене да ми се дере зошто јас сум ја пријавила неа, неможела ли да има "еден слобон ден"(при што ја нема две недели) и своја приватност, навистина не сум јас виновна што прави она работи на своја рака и незнам ти што, следниот ден отидов да ми земе брисови,а баш се мислев да не правам ехо толку многу ме вознемири со тоа што зема да ме убедува и тргна да ми го покаже известувањето кое го немаше никаде на вратата сега сум и слепа нели "го тргнала сестрата" секако, едвај дишев во маската и неа што ја повлеков малце надоле за да земам водух, почна да ми се развикува "Зошто ја тргаш стави ја одма преку нос, ова она" ќе полудев си мислам имаш среќа овој пат што сум со мајками несакам да ја нерварам сеа и неа уште повеќе, легнав за ехото едвај имаше малце гел да ми го намачка стомакот со што добро е за ова барем не бев јас виновна, се беше во ред со бебето до сега и сега незнам како виде дека на бебето МУ СЕ НАДУЕНИ ЦРЕВАТА, и толку тука и заврши и муабетот и реченицата, ја прашувам ЗОШТО Е ТОА ТАКА И ОД ШТО? ДАЛИ ЌЕ ТРЕБА НЕКОЕ ПОДЕТАЛНО ИСПИТУВАЊЕ ?? Т И Ш И Н А !!!! Никаков одговор ОВА Е САМО ПРИМЕР ЗА ОДЛИЧНА ДОКТОРКА КОЈА РАБОТИ СО ТРУДНИ ЖЕНИ, ЦЕЛТА И БЕШЕ ДА МИ ГО ПУШТИ МУАБЕТОТ САМО ТАКА НАПРАЗНО ? ДА МЕ ИЗНЕРВИРА УШТЕ ПОВЕЌЕ? ДА МИ НАТУРИ ВО МИСЛИ НЕШТО ШТО НИ САМАТА НЕ ГО ЗНАЕ. За сега јас да се плашам колку течности внесувам а сум премногу жедна на овие жештини.УУУЖАСНО. Побарав одма самата упат за Ехо и Цтг во Чаир пошо таму и ќе се порањам, ништо од 38 недела, до тоа време односно цели три недели јас треба да чекам во неизвесност за ситоацијата на бебето.Тотално несоодветно од нејзина страна, а башка и со ситоациава незнам каде да се обратам и за друг преглед (ехо) .
За која докторка станува збор? Нема потреба да ги криете кога вака се однесуваат треба да се знаат за друг да внимава. Не знаж што и значело тоа подуени црева ама ако ти е за ехо не чекај 3 недели оди вечер на ургенто ќе те примат пожали се на болка ќе го бидат бебето потпрашај дека ти кажале црева подуени- ова ако немаш можност зс приватно. Ако имаш пари да платиш 2500ден преглед во ремедика имаш две опции: Отиди пак вечер на вонреден преглед кажи си како било дека те наплашиле или телефонски закажи кај некој доктор што сакаш да те прегледа..
Добро е не сум едина Одма паметот ми оди накај лоши работи, и мозокот 300 ми работи зашо вака се ли е во ред, мислам ко ке влезам у 4ти ке се преродам
Ова не само пријавување туку да си ги збереш документите и да си идеш од кај неа؛ Безобразна! Нз што толку се замислуваат, па прворотки се збунети се им е ново и се плашат, малце бар емпатија да имаат؛ Катастрофа, иди си на др место
@LadyC честитки Гушкањеееее! @thegirl20.20 не знам како е процедурата, ама најдобро да се префрлиш кај друг матичен. И да треба да си го земеш картонот од кај неа, ич да не му ја мислиш.
Јас бев пред една недела на преглед само ехо и брисеви докторот ми зема ... цтг не рече по три недели на контрола тогаш и на цтг ќе те ставиме инаку бев 35+2 бебе тежеше 2659 , а следно по три недели ми рече тоа иде на почеток Август да одам и ќе сум полна 38ма здравје... а бебево не е застанато се тегне дали се тегне...
Секакви ги има искрено сите имаме пропатено од матични гинеколози искрено ретки се тие што се залагаат за пациентите и водат потполна грижа за нив али тие на прсти се бројат
Каков е тој трет скрининг? Која недела се прави? Јас не сум правела во прва бременост? Абе све нешто измислуваат
Мислам дека како обично ехо негде го рачунаат, а гледам и по цената е толку. Околу 30та недела го прават.
Ајде и тука да почастам.Малата ми полни 4 години За вас нема алкохол само здрава храна Туку денес влегувам во 10 недела ама некако гадењето и повраќањето како да ми поднамалија.Зарем не е рано? Кој може да ми погоди кога ми се гадеше, зошто ми се гади зарем неможе да бидам од оние што не им се гади, сега кога ми се намали зошто ми се намалиЖени и нивните маки
Среќен роденден на малата да е жива и здрава и голема да расте а за гадењето нема правила биди среќна што се намалило