Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Мене ме болеше исто последниот семестар.Нормално било|(:)

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Колку е трет скриниг во Ремедика и гледаат ли нешто посебно од обично ехо? Закажав следната недела за кај Котларова па да знам... Матичниот не ми ни спомна за трет скрининг:^)

3. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Не е страшно, со првото умирав од болки на срамната коска,само му плачев на докторот, сеа уште не ме фатиле. За големината на плодот не се замарај, гледај повеќе да прашуваш за органите како се развиваат и дали би те боцнале за зреење инекции. Тежината лесно се качува битно е добро да се развива и протоците да се добри како и да има доволно плодова вода.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Ај и јас да си кажам... Денес бев на ехо и цтг, цтг покажа контракции до кај 30,40 ама луѓе лежев на грб кога бебе се размрда тоа немаше крај, бранови мислев ќе излезе низ стомак. Прашањето ми е дали е можно од таквата положба да покажа контракции? Да му било неудобно бебе, па се свртев на страна некако се потсмири ама не се слушаше добро па пак на грб ок беше. Незнам што да мислам, како од страв да ме боли цел стомак, инаку протоци ок, плодова вода има, бебе одговара за 34+4, а јас сум 35+3 и тежи 2500 гр.

На Alishan30, Chikitaa, Fatalnata и 2 други им се допаѓа ова.
  5. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    2500 денари е, па да ти кажам овој скрининг најдолго ме гледаа, Петрова некако понабрзински ме проаѓаше. Се гледа развој на плодот, протоци до бебето, мозочето, твоите протоци какви се, пак го премерува, гледа органи, плацента, плодова вода, грло на матка...

На Alishan30, Izzy_0504 и ni.na им се допаѓа ова.
  6. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Секогаш се расклоцува кога ќе легнам на грб дури и киселини одма ме фаќаат. Настрана се смирува...

7. thegirl20.20

thegirl20.20 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    17
    Значи УЖАСНООО!!!
    Две недели по ред ѕвонам кај матичната гин., никој не одговара секако, минатата недела бев до ординацијата буквално НИШТО немаше на вратата ниту известување за одмор ниту замена во било каков итен случај а камали друг број од докторката освен домашниот во ординацијата, и сега имаше два мобилни броеви кои секој би помислил дека се или од неа или од сестрта, решив во понеделниокот да се јавам бидејќи ќе пукнев од нетпение. Вртам на бројот викам Здраво докторка таа и таа, не госпоѓо ова е министерство за здрвсто, сепак како можам да ви помогнам ми вика, викам пошо ова беше нели единствениот број кој беше на вратата се јавив, но сепак ги прашав за било какви информации за ординацијата, од таму дрско ми одговараат дека ординацијата си работи и дека докторката е на пат натаму. Премногу се усрамив, си мислам толку ли многу работа имаат па немжат да се јават, а и добро е што не отидов. Ми дадоа нејзин личен број по кој што мислев дека и е службен па и се јавив, за на крај она мене да ми се дере зошто јас сум ја пријавила неа, неможела ли да има "еден слобон ден"(при што ја нема две недели) и своја приватност, навистина не сум јас виновна што прави она работи на своја рака и незнам ти што, следниот ден отидов да ми земе брисови,а баш се мислев да не правам ехо толку многу ме вознемири со тоа што зема да ме убедува и тргна да ми го покаже известувањето кое го немаше никаде на вратата сега сум и слепа нели "го тргнала сестрата" секако, едвај дишев во маската и неа што ја повлеков малце надоле за да земам водух, почна да ми се развикува "Зошто ја тргаш стави ја одма преку нос, ова она" ќе полудев си мислам имаш среќа овој пат што сум со мајками несакам да ја нерварам сеа и неа уште повеќе, легнав за ехото едвај имаше малце гел да ми го намачка стомакот со што добро е за ова барем не бев јас виновна, се беше во ред со бебето до сега и сега незнам како виде дека на бебето МУ СЕ НАДУЕНИ ЦРЕВАТА, и толку тука и заврши и муабетот и реченицата, ја прашувам ЗОШТО Е ТОА ТАКА И ОД ШТО? ДАЛИ ЌЕ ТРЕБА НЕКОЕ ПОДЕТАЛНО ИСПИТУВАЊЕ ?? Т И Ш И Н А !!!! Никаков одговор ОВА Е САМО ПРИМЕР ЗА ОДЛИЧНА ДОКТОРКА КОЈА РАБОТИ СО ТРУДНИ ЖЕНИ, ЦЕЛТА И БЕШЕ ДА МИ ГО ПУШТИ МУАБЕТОТ САМО ТАКА НАПРАЗНО ? ДА МЕ ИЗНЕРВИРА УШТЕ ПОВЕЌЕ? ДА МИ НАТУРИ ВО МИСЛИ НЕШТО ШТО НИ САМАТА НЕ ГО ЗНАЕ. За сега јас да се плашам колку течности внесувам а сум премногу жедна на овие жештини.УУУЖАСНО. Побарав одма самата упат за Ехо и Цтг во Чаир пошо таму и ќе се порањам, ништо од 38 недела, до тоа време односно цели три недели јас треба да чекам во неизвесност за ситоацијата на бебето.Тотално несоодветно од нејзина страна, а башка и со ситоациава незнам каде да се обратам и за друг преглед (ехо) .

8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    За која докторка станува збор? Нема потреба да ги криете кога вака се однесуваат треба да се знаат за друг да внимава. Не знаж што и значело тоа подуени црева ама ако ти е за ехо не чекај 3 недели оди вечер на ургенто ќе те примат пожали се на болка ќе го бидат бебето потпрашај дека ти кажале црева подуени- ова ако немаш можност зс приватно. Ако имаш пари да платиш 2500ден преглед во ремедика имаш две опции: Отиди пак вечер на вонреден преглед кажи си како било дека те наплашиле или телефонски закажи кај некој доктор што сакаш да те прегледа..

На Monella, Brpbrp, Tsukinory и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Добро е не сум едина :D Одма паметот ми оди накај лоши работи, и мозокот 300 ми работи зашо вака се ли е во ред, мислам ко ке влезам у 4ти ке се преродам

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    мене Algoral Epsilon health ми помагаат, матичниот гинек. ми ги препорача.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Ова не само пријавување туку да си ги збереш документите и да си идеш од кај неа؛ Безобразна! Нз што толку се замислуваат, па прворотки се збунети се им е ново и се плашат, малце бар емпатија да имаат؛ Катастрофа, иди си на др место

На azelea, ivance.., natasam и 4 други им се допаѓа ова.
  12. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.222
    Допаѓања:
    56.910
    @LadyC честитки :inlove: Гушкањеееее! :l:

@thegirl20.20 не знам како е процедурата, ама најдобро да се префрлиш кај друг матичен. И да треба да си го земеш картонот од кај неа, ич да не му ја мислиш.

На LadyC, natasam и thegirl20.20 им се допаѓа ова.
  13. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Магацин имаат на битпазар во таа стружанка ама мислам и гтц и буњаковец секогаш имаат се.

На Dua! му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Во чаир и без упат примаат.Јави се прашај да не има промена.

На thegirl20.20 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    1.058
    Јас бев пред една недела на преглед само ехо и брисеви докторот ми зема ... цтг не рече по три недели на контрола тогаш и на цтг ќе те ставиме инаку бев 35+2 бебе тежеше 2659 , а следно по три недели ми рече тоа иде на почеток Август да одам и ќе сум полна 38ма здравје... а бебево не е застанато :lol: се тегне дали се тегне...

На Alishan30 и Anetaoh им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Секакви ги има искрено сите имаме пропатено од матични гинеколози искрено ретки се тие што се залагаат за пациентите и водат потполна грижа за нив али тие на прсти се бројат

На thegirl20.20 и natasam им се допаѓа ова.
  17. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Каков е тој трет скрининг? Која недела се прави? Јас не сум правела во прва бременост? Абе све нешто измислуваат

18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Мислам дека како обично ехо негде го рачунаат, а гледам и по цената е толку. Околу 30та недела го прават.

19. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.804
    Допаѓања:
    33.748
    Ајде и тука да почастам.Малата ми полни 4 години:inlove:
    e20bc13eb11b0dc122558eaa391bbab8.jpg
    За вас нема алкохол само здрава храна:lol:
    x.jpg

Туку денес влегувам во 10 недела ама некако гадењето и повраќањето како да ми поднамалија.Зарем не е рано? :^) Кој може да ми погоди кога ми се гадеше, зошто ми се гади зарем неможе да бидам од оние што не им се гади, сега кога ми се намали зошто ми се намали|(:rofl:Жени и нивните маки:!:

На LadyC, zhap4e, Chikitaa и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Среќен роденден на малата да е жива и здрава и голема да расте а за гадењето нема правила биди среќна што се намалило

На Ava.84 му/ѝ се допаѓа ова.