Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    2.310
    @Ava.84 i @Chanell* нека им е среќен роденденот на принцезите:party:
    @Ava.84 ја утре влагам во 13та недела и намалени ми се мачнините и тоа ептен,овде од поискусните прочитав дека од 14та недела ги снемува скроз,па да се надеваме:D

Дали и вие кога ке кивнете ве боли стомакот доле ниско т.е од страна кај јајници? Како да ме сече ама тоа е секунда и проаѓа

На natasam, Ava.84 и Chanell* им се допаѓа ова.
  2. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Јас имав такви болки и почнав да наоѓам сега техники како да не кивнам, затнувам нос и слично.

На natasam и MorskaSirena им се допаѓа ова.
  3. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Девојки имала ли некоја константен проблем со синуси, речиси 2/3 од бременоста? Јас инаку отсекогаш имам проблеми со синуси, ама сега дека не смеам кортико и не отидов на море, уште позаебано ми е.
    Не се издржува ова веќе, а состојбата ми се влошува кога ќе уклучам еркондишн, а на топло па не се седи. Не ми тече носот, ниту ми е затнат скроз, само горе внатре во носот ко да имам благ оток и некаков глупав притсок во ушите. Вчера беше многу топло, бев нешто денски излезена, кога се вратив, уклучив еркондишн, цел ден дуваше и сега главава во пределот на синусите ми се распаѓа. Пијам Ц витамин секој ден, кога ќе ми се влоши состојбата наголемувам на 2000 3000 мг. и ми поминува, па сум раат два дена. До следното седење на еркондишн. :(

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Јас сум 35+4 спремна сум, се е испрано, испеглано само уште торбите за мене и за бебе да ги исперам и наполнам. Е немам купено за во болница што треба од памперс, влажни, купка...

На Alishan30, kjofti4 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  5. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Истиот проблем го имам и јас мене ми е хронично со синусите и секој ден така се осеќам секиј фен затнат ми е носот а па ако седам до еркондишенот главата три дена ме боли витамин C помага ама не многу

На NovusOrdoSeclorum му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Проблемот е што не можам да разграничам дали е мигренозна главоболка или синусоидна, или споено, а и не е ни важно. Да не сум трудна, аналгин и капки за нос, ќе ми пројде. Ама вака само Ц витамин и Аква Марис, а тоа ич не помага. Плус еркондишнот ептен не дозаебува. Стварно не знам веќе што да направам (facepalm)

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    И јас исто. Умирам од досада преку ден, станувам и чекам да дојде вечер да спадне топлото па да излезам :whew:Се накупував книги, висам по цел ден на интернет прегледувам бебешки ствари и така ми минува времето. Измеѓу ручек што ќе направам и тоа е.

На Zumbulce9, Milkiway, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Значи време ми е може до сега се ќе ми беше средено али мм како демек рано е ќе соберат прашина бла бла.. Тој си го рачуна последен термин и само на него се базира.. :)

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    исто. И при станување, седнување се случува.

Експресно стомакот ми се промени..зголеми. И бапските гаќи шо си ги купив со намера да не ми го сечат стомакот, сега ми го стегаат и не можам да ги носам. Почнаа да ме третираат ко трудница и без да кажам. Невестуљка ми вика, е од кај знаат дека си трудна..викам ваљда од неприродно издуениов стомак:)) бетер од кобасица се осеќам.

На Alishan30, natasam, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    15.654
    Јас многу лошо се осеќам овие денови од топлото,дали притисок ми паѓа и дури ми се лоши на моменти,а капак на се почна да ме боли еден заб што е за вадење :worried:,умирам од болки морам да одам на забар,да ми го вадат.Исто и психички некако како да сум попуштена,дали хормони ,дали цела ситуација со вирусов,намалени приходи се ми влијае,вчера така се изнарикав дома;(.

На Alishan30, Monella, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Денес цел ден имам пак ко стврднувања под папок ама болни на допир а и некоја мала тапа болка во лев јајник؛ некој слично? 30 и 3 сум؛ Раат да се нема

12. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Синомарин спреј поконцентриран е од аква марис или во еурофарм има изомар спреј.Исто има и кесички синоксин само да се види упатството дали смее за трудници иначе на природна основа се.

13. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    933
    Посветете си време за себе, прошетки, маникир, педикир, време поминато со сопругот итн. Кога ќе дојде бебуш нема да имате многу слободно време. :hug:

На Alishan30, Tsukinory, PurpleMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. NovusOrdoSeclorum

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Би требало да може, ако е на природна база, сепак ќе прашам.
    Фала ти :*

На Andra му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И мене ми пречи клима кога е пуштена. Немам главоболка, ама некако дишењето ми се отежнува на едната ноздра, како да дишам многу ладен воздух. Ме боли на секое вдишување. Мене па аквамарис, спејот за алергии што е, ми помага колку-толку.

На ivance.. и NovusOrdoSeclorum им се допаѓа ова.
  16. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Исто и јас мислам дека е синусоидна ама ни нема спас мислам дека од ова

17. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    778
    Normalno e toa so kivanjeto, gledaj vo sedecka pozicija da kivnes nemoj dur lezis poveke boli :)

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.966
    Да се пријавам и јас како проблематична од жешкото.
    Посебно ноќе, не знам веќе што да правам, како да се ладам.
    Седам со клима до 1,2 по полноќ, почнува да ми се затнува носот, исклучувам клима отварам прозор и или промаја ме мава или галама од надвор ми смета (facepalm)
    Чаре? Нема.
    Ќе си чекаме дожд ]:)

Денес стомак ме заболува, течна столица и зголемен секрет, мислам дека сум преладена.
    Ладна вода и клима не се баш добра комбинација.

На Alishan30, zhap4e, NovusOrdoSeclorum и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    875
    и јас сум иста хаха, а имам еден куп обврски, реновираме стан, а јас немам сила за ништо. 33та недела сум, железото ми е супер и се чудам зошто сум вака без сила... претпоставувам од топлово време... ама ќе издржиме,нема друго

20. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.247
    Јас пак со исто прашање ваква болка добив во 32 недела и сега еве пак 35 та долу во вагина ниско ептен ниско а тогаш ми дадоа утрогедтан за пиење и уште го пијам дали некоја имала вакви болки? Фала однапред