Здраво. Дали може да се земе упат за испитување крвна група или мора на приватно и која цена е? Благодарам.
Мислам ја имаме истата болка и јас од 35 недела почнав да чуствувам незнам како да ја опишам болка како во уринарен канал како таму кај што мокрам како бодеж како влечење.. Правев урино култура чиста беше, брисеви чекам уште резултати..
Бебето мава во бешика + се шират лигаментите. Мислам дека е нормално, а и ти си при крај, не се плаши.
Во Систина повторно не пуштаат придружба. Бев на преглед и викам на докторката со целосна анестезија да бидам, вика нема шанси пак ќе бидеш со спинал со оглед на мојата состојба нема да ме чека до крај, негде 38ма здравје боже ќе закажуваме царски. Само се да биде добро.
Ако сакаш да се породиш на државно, мора од трансфузиологија да ти е крвната група, од приватни не признаваат. Или ако си крводарител, картончето може. Ако немаш, ке ти земат крв кога ке отидешмда раѓаш. Кога ке одиш за димери, земи упат и за тоа. Бесплатно е.
Sorry сега само што видов.. Иначе бев во 34+0 и бебе беше 2.800 две недели понапредно и во главчето исто и многу се исплашив.. Зошто прашањето на др. И беше во смисла од кога почна бебе вака да напредува, зошто пред тоа цело време си беше понапредно ама со 3-4дена не појќе.. Немам скриен шеќер.. И стварно мн се исплашив ама тоа е што можам да сменам. За една недела ќе бидам на контрола па ќе видиме
Ако се порагаш таму тие анализи му се неизбежни пред било каква интервенција.. Така да автомацки не го прифаќат..
Избегаваат целосна анестезија. Ја ппима немав шо како со првиот царски, прашав а со целосна као, ме погледна анестезиологот, ми рече ,за царски не ставаме такво нешто, избегаваме. Ама полесно е спинал, полусвесен си, детето одма ќе си го видиш, поболно е крв да ти земат од вена, така да,не се плаши воопшто
Втор царски ќе ми биде. Првиот не поминав баш сјајно затоа не сакам спинал, ама ако мора ќе стискам заби.
Не со првото во Ремедика бев, па ај да кажам осеќав болки при царскиот. Ниту паметот во бебето ми беше само чекав да заврши. Затоа сакав легни си стани си ама нема
Не. мора од кај нив да е. Секако ќе ти го наплатат. Како бе осеќаше?! Лелеее. Не фати добро? Јас бев со епидурал и не ми беше фатен на едната страна. Кога завршив на царски, паника ме фати да не не ми фати дека нели само зголемуваат доза. Анестезиологот ми кажа нема шанси. И не осеќав ништо. Болно е тоа на живо да те работат.