Mamichki kako se spravuvate so teshkive denovi? Jas deneska mnogu teshko, pochna telo da mi se trese, da se prepotuvam celo vreme i srceto da mi lupa ko ludo...bezveze mi beshe epten. Inaku 35 nedela sme, pa se poteshko ni e. Kaj vas kako e? A da! Otekuvate li ? Pozdravchinja do site
Како сте мешковци? Јас еве се повеќе што ми се приближува датумот за преглед јас сум во поголема паника мислам дека нема да преживеам ако ми кажат дека нешто не е во ред. Знам не треба нервози ама деновиве сум хаос под стрес ама се убедувам дека се хормоните криви. Честитки за сите нови мамички
Знам како е Се надевам дека сепак се е во ред - и секако, шансите за тоа се многу големи! Веднаш после прегледот влегуваш во второ тромесечје, а тоа викаат е најбезбедно и најлагодно од целата бременост! Со лесно! Јас имам две недели до закажаниот термин, ама вчера се јавив да се консултирам бидејќи викендов патувам за Охрид, па кога сестрата ми рече ако сакам да поминам деновиве, веднаш се решив Така утре ќе одам пак на преглед, и секако како пред секој ме фаќа и мене страв, ама ќе се издржи... И секако, за се, викај си дека хормоните се криви Ако сега не се вадиме на нив, не знам кога
Sme gi pominale site tie "stresovi". Ama toa se slatki maki verojatnosta deka neshto ne e ok e retka, uzivaj si, bez stresovi, kje ti letne vremeto koga kje otidesh chekame raport srekjno i lesno
Тука некаде сме со терминот,јас утре влегувам во 36 та.Жешкото мн тешко го поднесувам особено нокје мн се потам.не ми помага ни тоа што спијам полу гола,откриена,со вентилатор ...сАмо мн ладни течности др незнам што
Никако не се справуваме, си трпиме И јас се препотувам цело време, на моменти и воздух немам.. од вчера па наваму осекам и некоја непријатност доле во бешиката. Си викам валда плодот е поголем веќе и притиска ме тера на мокрење почесто. Плус бебушот е некако лошо наместе овие 2 дена, мислам дека ми ја клоца бешиката Утре сме на контрола, па ќе видиме што ќе каже докторот. 2 ноќи се будам пп 10 пати, отоци немав многу. Секоја прилика си ги кревам нозете горе. Но вчера и денес гледам уште сабајлечки прстњата ми се како ќебапчиња Не ми се оди на работа, не ми се чисти, не ми се готви, не ми се прави НИШТО освен што ми се јаде и лежи Ете таква е моменталната состојба кај нас...
Едно прашање до оние кои знаат Дали после породување сте примале вакцина против рубеола? Минатиот пат кога бев на контрола, покрај регуларните испитувања, ми земаа крв за испитување за ХИВ, сифилис, хепатит и крвна група. Крвната група ја знаев, ми ја потврдија само, не сум болна од ништо, фала Богу , сите испитувања се негативни, само пишува дека треба да ме вакцинираат од рубеола после породување. Не знаеше баш да ми каже докторката зошто Имала некоја ваков случај?
Не, А+ ми е крвната група. Сега кога ќе размислам, се' ми се чини дека не сум вакцинирана од рубеола Имав операција тогаш кога се примаше, па требаше накнадно да ја примам, мислам дека никогаш не отидов да ја примам Само не сум сигурна за ова, ќе морам мајка ми да ја прашам
Не си ја примила штом ти кажале дека мора да се ревакцинираш. Тоа за оние со RH негативна крвна група не е рубеола. Рубеолата е болест (вирус) која знае да биде доста опасна за трудници односно за плодот во првото тромесечие, нормално ако се зарази жената со неа. Ти кажале да се вакцинираш за да бидеш отпорна понатака, посебно после породување кога имунитетот е исто така ослабнат.
Здраво мамички, нова сум на форумот и имам едно прашање што ми треба ваше мислење. Пред еден месец се разболев и имам воспаление на белите дробови (пневмонија) што требаше да се лечи со терапија со неколку видови на антибиотици (лендецид, сумамед, панцеф). Пред да ја почнам терапијата ме прашаа дали има шанси да сум бремена а ние со мм си очекувавме работевме на случајот направив тест и некако не беше позитивен после 5 мин. се појави бледа црта, за да бидам сигурна отидов кај гинеколог во Неуромедика да види на вагинално ехо и ми потврди дека нема бременост. Така јас си почнав со терапијата. Веќе поминаа 2 месеци мене ми нема дојдено па помислив дека можно е од антибиотиците да е одлозена менструацијата, но почнаа да ме болат градите,мали мачнине наутро (без повраќање). Направив денес два теста и двата беа позитивни со две црти силно обоени .Незнам за што се работи како можесе докторот да не види на ехо а веќе тогаш ми доцнеше една недела. Ми треба ваше мислење дали некој имал ваква ситуација ? Сепак ќе одам на гинеколог (некој по добар) за да се утврди дали стварно сум бремена бидеќи све ми е чудно и сум многу збунета... ваше мислење??
Па ти си веќе два месеци бремена, честитки од мене штом имаш две линии сигурно е бременост, а не се покажало зашто било премногу рано, мене ми рекоа 2 недели по доцнење на менструација да одам за да се види точка ти посакувам лесна бременост
chache87 не ми е јасно како докторот не виде ништо а толку антибиотици испив, сега ми е страв да не ми речат дека има некаков проблем ако сум навистина бремена. Бидеќи тогас кога отидов на гинеколог ни тестот не беше валиден а веќе ми каснеше една недела, нели после првиот ден од каснењето може да се види дали си бремена
И јас кога го направив првиот тест после 5мин ми излезе втората бледа линија, а кај докторката на ехото не покажа бременост. После две недели направив пак тест, тогаш јасно се гледаа двете цртки. Ајде веднаш закажи си за гинеколог и те чекаме овде со позитивни вести
Здраво мешковци како сте јас сум супер.Сабајлево во 7 и 30 бев на преглед кај мојот матичен гинеколог ме прегледа и рече дека е се ок дека нема никаков проблем дека тоа е од кринонот ,дека и понатаму можам да го користам .Инаку ја прашав и матичната дали може да ме погледне на ехото дали може да се видат плодовите или сеуште е рано .И на мониторот видовме две точки матичната ми вели ТИ СИ БРЕМЕНА СО БЛИЗНАЦИ и на мене ми потекоа солзи радосници и си велам зар е можно после 10 години исчекување Господ ми подари две ангелчиња во мојот мешко .Само заборавив од целата радост да ја прашам матичната колку недели сум бремена па би ве замолила некој кој може да ми објасни колку време сум бремена .Значи последната менструација ми беше на 14 .06 а трансферот ми беше на 30.06 .
Ептен ми е милоо за тебе, и мене ми потеко солзи, исто како мене да ми кажаа дека сум бремена со близнаци СО лесно нека ти ееее Па 3 недели би требало да си бремена според мене Бремена сум 31 недела ии имам читано на форуми, на некои статии, дека папокот веќе треба да биди испапчен. Јас никогаш сум немала таков папок, и сеуште не ми е испапчен.. Дали тоа значи дека мене нема да ми испапчи или рано е?
Нана , многу се радувам за тебе, нека ти е со лесно, имај си убава бременост, узивај и не се замарај на никој и на нисто!Дојдоа твоите пет минути инаку сега ти рачунав и бремена си пет ипол недели мене така ми рачуна докторот од последната менструација, значи секоја недела влегувас во нова недела саботите ти се последен ден од секоја недела се надевам ме разбирас поздрав
Честитки Нана за двојната радост имај убава и лесна бременост, уживај во овој период затоа што ке помине многу брзо, а потоа следи уште поубавиот, средбата со ангелчињата Во врска со твоето прашање за неделите, погледни го овој калкулатор http://www.zaharievski.com/www_zahariev ... ganje.html само со впишување на датум на последна менструација дава многу важни информации, ке ти бидат од корист сигурно
Ako imash papok kako dupche, ne ni ochekuvaj da se ispapchi jas sum 35 nedela i nema shansi da mi se ispapchi sigurna sum, poshto ako e taka kje treba da sum topka uzivaj, ultrazvuk chim e ok, nema prichina da se.zamarash so papokot