Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.948
    Допаѓања:
    4.832
    Девојки, жешко, корона ограничено движење па како за беља и малото прсте на ногата го скршив синоќа и тоа што можев по дома да си работам да потполнувам време сега не можам... Мора да лежам а никако неможам да се наместам 36+2 сум...баш кога треба најмногу да се движам , да си се пожалам само...

На zhap4e, Ava.84, Masnickaaa и 3 други им се допаѓа ова.
  2. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    зошто, побогу. имам картонче од трансфузиологија од лекарско пред полагање возачка. да не ми се сменила крвната група од тогаш до сега. (facepalm)

На NovusOrdoSeclorum, Alishan30 и kjofti4 им се допаѓа ова.
  3. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Мамички мене пак ми рекоа дека ми е слабо железото прошлиот пат 8.4 хемиглобинот сега 8.6 со тоа што само 20 дена пиев сидерал форте и сега ми кажа два пати во текот на на денот да пијам

4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Нема врска болницата, братучетка ми се породи во Плодност царски со епидурал пошто беше тргната за природно да раѓа, ама испадна да мора царски и се осеќала и многу ја болело. Кога го извадиле бебето и дале некој седатив и одма заспала. До организмот е сепак и јас мислам.

На Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    До организмот е нормално ама сепак за тоа тука се анестезиолозите треба добра проценка да направат. Јас до сега две операции имам правено едната многу лошо ја пројдов на сред операција им се разбудив и ми ставија уште една после тоа не можеа да ме разбудат и најлошото од се е што кога ме разбудија бев мутава цела и не знаев кај се наоѓам ниеден дел не ми мрдаше од телото господ знае што имаа направено и таман кога горниот дел ме пушти едно ладно да им се тресам да неможат да ме сопрат, за разлика од другата што ни поспаност ништо не осетив кога се разбудив маратон можев да трчам :D сепак е до анестезиолозите треба да знаат добра проценка да направат за тоа и се они

На zhap4e, kukla21, Lovebug01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    И јас бев царски со епидирал и ништо не осеќав.
    Не знаев дека ова е возможно! Божее!!

На Lovebug01 и Milkiway им се допаѓа ова.
  7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Абе ви викам се ќе слушнеш. Додека лежев на патолошка во Чаир, ја донесоа ја спремаа за царски трудница. Праиме муабет и викам сега второво само со целосна прифаќам, да легнам да спијам. Таа ми вика леле каква целосна, јас со првото бев со целосна па се разбудив на сред операција на сред шиење со тубус во грло, од тогаш притисок имам, како го кренав од болка од страв еве со години на терапија сум. Сега нека ме пораѓаат само со спинал, не заспивам повеќе.
    Леле луѓе јас од муабетов ќе се онесвестев. Затоа викам само господ нека не чува. Дали природно, царски само да биде добро.

На Broki5, Kitten, Ava.84 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Ајде, мајки, лавици, без негативни мисли. Верувајте му на мајчиниот инстинкт, тогаш телото чуда прави, го достигнува и она што се смета за човечки невозможно. Сѐ ќе биде во ред!

На Monella, Thallia, Lovebug01 и 12 други им се допаѓа ова.
  9. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    6.731
    Денеска со гестацискиот дијабетес поминав добро. На гладно 4.9 а со испиената гликоза по 2 часа 6.4.
    Барем тоа ми се тргна од главата, бадијала што се плашев да не покаже многу оти си имам навика да си јадам благо често. Отпосле читам дека ретко му се јавувал на труднициве овој скриен шежер најчесто ако имаат некои предиспозиции за тоа.
    Железото е подобро од минатиот пат сега ми е 18.5... Пак треба да се води сметка, хемоглобинот е низок 108.
    Киселини ме искинаа денеска од гликозата, се напив рупурут и еве сгеа пијам млеко, до вечер цело кило ќе испијам. Времево вака жешко ни е капак на сите. Ни се спие навечер ни се функционира преку ден.

На Monella, Lovebug01, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Девојки како сте јас денес цел ден како во кома да сум ми тежат очите цело време ми се спие дали е времево многу тешко денеска па и притисоков крш |-):yawn:

На zhap4e, Ava.84 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.012
    Исто и јас, се на спиење и легачење.
    Денес првпат се подновив повеќе работи за мене. Поширочки, бидејќи ништо веќе не ми е таман.
    Утре ќе ги исплавам и ќе си ги носам.
    Брисеви и уринокултура земав сабајле резултати- чисти се.
    Дома, под клима се седи, салати многу јадам, само тоа ме освежува.:whew:
    Бебушка клоца, и едното раче и е во мојот лев препон, нонстоп таму ми буричка:D

Сакав да прашам, како ви се поставени бебчињата?
    Моето е со главчето надолу и веќе скоро 3 месеци се е така на ехо:)

Муабетот од погоре, намерно го одбегнувам, искрено и дел го скокнав, за да не мислам потоа.
    Како треба- така нека биде.
    Сите сме различни.8)

На Monella, Broki5, Chikitaa и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Кај мене е со главче нагоре се надевам дека на следен преглед ќе биде вртено време му е мислам(fingers) Активно е доста мислам понекогаш низ стомак ќе ми излезе :inlove: денес ми е ок не сум упалила клима малку вентилаторче и ширум прозори за чудо денес некако не ми е топло:lol:

На Happyinlove, zhap4e, firequeenn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    6.731
    Кај мене е со главчето од левата страна а со ноџињата од десната, таман да ме мава в ребра.
    Може и затоа имам проблем кога се вртам на десната страна да спијам, да променам малце положба оти само на лево спијам и се укочувам понекогаш. Вака си беше од пред 3 недели уште е така наместено, а и јас така го чувствувам.Ама ништо живо не дава на десно да нанка мама,одма се буни. Ова со вртењево како е најубаво да биде свртено за пораѓај? Со главчето надоле?

На zhap4e, Alishan30 и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Да да со главчето надолу, за природен пороѓај.

На firequeenn, ni.na и Alishan30 им се допаѓа ова.
  15. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Кај мене малата е дијагонално поставена. Главата е во денес препон,а нозете одат дијагонално. Исто е вака поставена. 22 недела од утре сме. ntK30p3fGp6QuHCUJBO7MAnjx7Z54yyt_lg.jpg

На zhap4e, Ava.84, firequeenn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Девојки бев на преглед се вратив среќна радосна опуштена. Да одам до вц пак крв и тоа свежа со парчиња. Само што рекоа дека се е во ред.;(

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.012
    Вагинален ли беше прегледот?
    Јави се пак кај докторката:(
    Ниско поставена плацента да не имаш?

18. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Ниска е. Само што почнала да се крева. Испуштав стара крв секоја недела барем еднаш неделно по малце од 12та недела. Ќе се смири ќе прекине пак ќе почне. Само што беше прекинато по незнам кој пат. Бев на преглед рекоа добро е. Дојдов јадев легнав и одново истото ама досега најлоша комбинација свежа крв со грутки. Многу ми е мака викаат грло затворено цервикс здрав и тоа мало хематомче го снема, бебушот е добро напредува дури една недела понапред. А јас пак и пак проблем. Нема што не пијам веќе. Многу ми е лошо. Таман се израдував и наполнив со позитива по незнам кој пат се треснувам во нов зид.

19. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Јас сум 12 недела уште е мало кај мене јас наредна среда на 29 ќе правам брисеви иначе вчера правев прв скрининг во систина бебче супер се развива напредно за една недела душа на мама :l: received_289967015671499.jpeg

На ALISA0000, Slonce91, AnaMarijaAa и 14 други им се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    119.012
    И кај мене беше ниско поставена, и јас крварев. До околу 14та недела.
    Исто свежа крв со парчиња.
    Со бебето се беше во ред.
    Кога се подигна постелката и крварењата ги снема.
    Мене, такво објаснување ми даде докторот, ниско поставена е и затоа додека се крене ќе било така.
    На почеток паничев, потоа не.
    Штом се друго е во ред, знаеш од што е крварењето.
    Слушни се и со докторката, колку да се смириш.
    И позитивни мисли само, не мисли на лошо(fingers) :hug:

На Broki5 и zhap4e им се допаѓа ова.