Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Баш ми е мило што се најде од што е. Сакав да ти пишам да го имаш ова во предвид, ама не сакав да нагаѓам, зошто истата дијагноза ја имав и докторката пред да останам сега бремена ми препорача хистероскопија заради опасност од вакви проблеми. Ми објасна дека може и ништо да не се случи, но може и да имам спонтан или предвремено породување со таква матка. Ма да утешително е тоа што огромен бр жени ја имаат и не знаат, а раѓаат без никаков пропратен проблем во бременоста. Најчест проблем бил спонтан во 1 тромесечие. Тешко е да се дијагностицира, кај мене ја открија дури на првата киретажа во претходната бременост во Ремедика исто. Но не се грижи, штом си дотурка до тука, со терапија си и лежи. Нема да се случи ништо лошо, ќе видиш. :hug::hug::hug:

На natasam, azelea, zhap4e и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    1.058
    @Tsukinory добро е што се дозна причината да знаеш што понатаму,лежи си гали меше и само добра мисла :hug:

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  3. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    @Tsukinory сега кога ја знаеш причината, можеш да се опуштиш барем малку од малку. И мене ми рекоа дека имам срцевидна матка еднаш одамна, но фала му на Господ, еве втора бременост до крај истерувам, без никаков проблем од тој аспект. Што значи дека можно е на втора бременост и да не ти направи проблем. Лежи, мирувај и се ќе си биде ОК. :l:
    Да те насмеам малку, порано кога крвареле во бременост, веројатно од таков или сличен проблем, за кој тогаш и немало дијагностика, тврделе дека си имаат добиено цела бременост и две три мајки на другарки ми имаат кажано: "Ааа јас до 9ти месец си имав циклус, нема врска што имаш добиено, оди направи си тест". :)
    Биди среќна што си во ова време бремена и знаеш дека причината не е месечен циклус во бременост, а пронајден проблем е веќе 50% решен проблем. :)

На natasam, wannababy, azelea и 8 други им се допаѓа ова.
  4. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    @Tsukinory господ да е со тебе лежи мирувај гали меше и се ќе биде добро тука сме сите со тебе за подршка :hug::hug: :l::l:

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Девојки со секој одговор ми давате сила и верба во себе дека ќе се изборам за бебушот. Ви благодарам. Сите по дома се на висока претпазливост дури и премногу еве трет пат ме будат да ме видат како сум а само што сум заспала. Сум имала среќа да се зачленам тука и да најдам толку добродушност и искрена грижа. Бебето веќе си го крстив Леонид и пред да знам низ што ќе поминувам. Малото лавче се бори во мене клоца. Само уште јас да се свестам и да прекинам со црни мисли и да му се придружам. Секој ден нека ни биде подарок, секоја недела победа а секој месец освојување на животот.

На *Ench@nted*, Mi LeNa ^^^, Broki5 и 38 други им се допаѓа ова.
  6. Ines24

Ines24 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    130
    Хелооу 34+4 г.н. сум бебо ми е некако мирен.
    Во понеделникот бев на контрола и се е супер. Ден два по прегледот беше активен и тоа како а последниве 2-3 чат пат ќе се преврти. Тоа икањето исто така го осеќам обично приквечер
    Дали сум психички забегана? Хахаха.
    Дали премногу го мислам или треба да појдам пак?

7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    8.822
    Ич не си психички забегана, јас сум 23+5 и иста сум само со тоа се оптоварувам ;) По цел ден дома сум и ако не мрда зашто не мрда (а мрзливка е изглеа мојава ќе се јави неколку пати во денот и толку) Ма да веќе во тие недели што си ти сигурно и место му снемува за движење така да не мислам дека е за паничење:)

На firequeenn, Ines24 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Штом ти кажале дека е се во ред значи во ред е сепак немаат ни толку место веќе за мрдање како во 6-7 месец, а и тоа си движи само ти не го осеќаш научена си на посилни и јаки удари па можеби и ради тоа ти се гледа мирно бебе :D

На Ines24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ines24

Ines24 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    130
    Додека не го гушнам мира ќе немам ххах

На zhap4e, Chikitaa, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Едно прашање, ако има некој што прима клексан по две инекции, ги примате сабајле и навечер или еднаш дневно двете наеднаш?

11. Marta30

Marta30 Активен член

Се зачлени на:
    12 декември 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    54
    Јас примам две, една сабалјето и една навечер(на 12ч)

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Мислам дека не се примаат заедно во исто време.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  13. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    6.731
    Седми месец од денеска почнуваме со бебчо.:wasntme: За машала сме.
    Само овошје ни се јаде претежно лубеница мислам дека сите лубеници во градов да ми ги дадат ќе ги изедам :D Дали дека освежува или самото тело ми бара хидратација , не знам што е работата.
    Вие на што имате мерак вака за каснување? Со што се разладувате? По жештиниве препорачувам лубеница јас^_^ Бостанче.А и ќе заборавев, мраз имам ставено , вода без мраз не пијам во последно време.
    Имам приметено порано стварите што ме нервираа и што му давав на значење сега не ме засегаат. Едноставно не допираат до мене. Изгледа дека потсвесно водам грижа да не се нервирам и се одбива се од мене. Па може тоа е лекот за луѓе без осет,само игнор:)
    Да се пофалам, пантолоните труднички не ме берат веќе па ги однесов денеска да ми го прошират ластикот за попријатно да ми е:tmi:

На Mareea, Saraaa9, LivingGlam и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Девојки дали имате луѓе/врски на патолошко одделение во ГАК? Има еден лек само во болница што го даваат а ќе ми ги намали контракциите и продолжи рокот за раѓање. Атосибан се вика.

15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.227
    Допаѓања:
    18.974
    :shake:
    А нема ли да те примат на патолошка да полежиш и да го примиш лекот ? Ако не се снајдеш со луѓе..

16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Лубеница и диња некоја блага сочна уф уф само тоа нема подобро нешто само чудна работа каде оди сето тоа количество вода треба да скиснам во вц а јас нормално си одам :D

На azelea, firequeenn, Mila_Skopje и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.227
    Допаѓања:
    18.974
    И јас сум 7ми и ја мислам дека целата вода ќе ја испијам сите лубеници и праски изедам и се дујам и не можам да дишам ми се слошува па после пак отпочеток пијам се и јадам :D до времево е истоштува и си бара организмот веќе бебето поголемо повеќе си влече и бара :whew:

На Chikitaa, firequeenn и Mila_Skopje им се допаѓа ова.
  18. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Го има и во систина ама незнам цена јас пред ин витро како инфузија го примив.
    Увозник е бионика фармацеутикал најди ги на интернет може го има и во продажба и на дежурна или домашна посета со извештај од гинеколог може да ти го приклучат.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Зависи која недела си؛ Јас мн јадам лубеница ептен ми е убава знам и тоа да ми биде вечера, ама не дрзи меур и само трчам во тоалет :D башка и само стомак сум беба притиска

На zhap4e, Chikitaa и Milkiway им се допаѓа ова.
  20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Па сега сум 31 недела и бебе знае да клоца доста доле мислам дека се има и потпрено на бешика :D убаво мекичко му е изгледа:D

На zhap4e, Mila_Skopje и PurpleMind им се допаѓа ова.