Јас сум 36 и исто ми предложија да си одлучам што сакам да правам приска,неинвазивен или амниоцинтеза,јас одбрав неинвазивен ,приска одма елеминирав со оглед дека е повеќе статистичка метода ,а амниоцинтеза ми беше страв од ризик,така да овие се поскапи но сепак и онака оваа година нема одмор па парите за бременоста ќе ги трошиме.Инаку ова ми е втора бременост,во првата само приска направив,ама тогаш бев 30 год.
Мешиња два дена имам уште до термин а бебе абер нема да искача, ни болки ни ништоо, плодова вода си има ,цтг мирно, а јас веќе полудувам од нервоза од што ми е тешко и мачно веќе, ни можам да седам ни да лежам ,ништоо кажувајте совет за да забрзам ако можам да се олеснам веке
Пешачи колку можеш повеќе, качувај се по скали. Сум слушнала дека во 9ти месец треба да се јадат урми и ананас, помагаат за полесно отварање. Со лесно
Чекам второ бебе, планирана бременост, но некако се уште не можам да се поврзам со бебето што наскоро треба да дојде како кога го чекавме првото бебе. Се осеќам лошо што на ќерката ќе и скратам од времето и вниманието што досега го добиваше. Мислам дека тоа ќе се измени кога ќе се роди бебето но си имам чувство на вина спрема првото дете. Се чуствувал некој слично?
Секс со свршување внатре И јас сум чекала два пати ден до термин без контракции на цтг. Одеднаш си почнаа болките и си следеше тоа што треба. Не закажувај царски. Прворотки ги чекаат и две недели над термин, а во Америка читам ги чекаат богами до 43 та
Не се оптоварувај за џабе ,јас мислам ништо не помага за убрзување на процесот ,тоа е природна работа кога ќе сака бебе да излезе ќе покаже само ,првородка си обично секогаш го надносуваат бебето првородките .Знам дека е најтешко на крај плус жештиниве сега се ужас за трудниците ама издржи за кратко ќе се гушкаш со бебушка
Da prasam vie sto ste so ivf dali do kraj na bremenost odete na pregled kaj dr sto vi go pravese ivf? Jas sum 24 nedela i za naredna nedela sakam da zakazam bidejki ne sum bila od 16 nedela, iako i maticnata mi ja sledi bremenosta od pocetok. Nekako sum pomirna posle pregledot od dr specijalist...
Од позитивен тест кај инвитро докторот одам за прегледи на 4 недели. За скрининг исто. За брисеви и боледување регулирање одам само кај матичната. Повеќе верувам, таму каде што постигнав успех и секако на посовремена апаратура.
Веројатно сите што чекаат второ се чувствуваат така.Исто и јас,кога видов позитивен тест бев две недели во шок и искрено како да не се радував иако планирано.Потајно си плачев за ќерка ми дека нема да можам да и се посветам само нејзе и на тоа дали ќе можам да го сакам ова дете како нејзе,ама сега ми помина тој период и веројатно ќе си дојде се на место кога ќе се роди бебето,така викаат сите
@NanaMia Оно спремно е ама инат голем @Masnickaaa фала мила ке пробам и со тоа @LivingGlam @Kitten Не сум ни помислила за царски освен ако не одлучат да треба... Се надевам и кај мене ке е така, а ќе се проба и со секс @elcezelce фала мила ќе пробам да се опуштам иако ептен напнено се чуствувам,башка топлото никаде не мрдам се дома и навечер ако искочиме и тоа дополнително ме напнува...
Кога ќе му текне тогаш ќе излезе.. Оди си со провокација ако не тргнува работа. Јас немав никаков знак за породување, па со провокации успеав после 2 дена додуша . Инает и моево беше и уште е
Веројатно кај сите се јавува истото чувство. Јас скоро 32 полна ќе сум и се така се чувствувам. Си го гледам малово и си викам кутро мое нема да е само - не знае што го чека. Од друга страна, со толку активности работа, дете, дома не можам ни да помислам на второво. Тоа па многу е активно, како да сака да ми даде на знаење дека е тука. мм вика љубовта се множи, не се дели - може само повеќе љубов да имаме, да има за сите, а на никој да не му земеш.
Јас Ама мислам дека кога ќе се роди љубовта и поврзаноста ни е уште поголема и ја споредуваме па затоа ни изгледа дека не сме поврзани со вторите. Сега немам ни време да бидам сама со себе и мешето за да се препуштам на чувствата и да му пеам и зборам како што правев со првото. Така ни се чини ќе видиш . Едит: Почна колострум кај мене да тече, нешто што не искусив со првото, а тоа што не можам да одам од болки во карлица и срамна коска исто не сум го искусила со првото. Како успорена снимка сум, а им се чудев пред 2 години на трудните што одат како мене сега Каоооо, што им е на овие па не е до толку
Jas si odam kaj doktorot sto mi go pravese ivf sega sum 19+4 za kolku mi kaze za tolku nedeli odam....zdravje i ponatamu ke odam.
Ајде ајде да бидеме искрени поинатливо бебе од моето немаше. 17 дена поминат термин, и со 3 провокации, отворена 8 прсти пак не сакаше да излезе, си завршив царски. И на глава да се свртиме нема ние како сакаме, како си наумиле тие ќе си прават Со лесно нека ви е. Ја идам тука пак за некое време.