Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ти кај Митко беше. Сериозно, кога ќе ти каже 8-10 недели, толку чекаш?

2. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2019
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    616
    Da kaj Mitko sega koga bev mi rece pocesto sum dovagala a jas ne za 8 za 7 nedeli bev vo 18 malku podraniv i koga me gledase mi rece deka sum trebalo da dojdam tocno za glavniot skrining vo 21-22 i zatoa sega mi zakaza za 4-6 nedeli pak za glavniot skrining 23-24 nedela...

3. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Да, во принцип он се води како низ Европа што прават, што помалку зрачење со ехо, ама ретко кој издржува да не отиде 1 во месец.

На Juni1985 и macka91 им се допаѓа ова.
  4. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    670 евра nifty, демек имаат попуст токму сега, ама во друга тема сите таа цена ја платиле, а verify од 28.500 до 36000 зависи кој пакет,минатата недела прашав за овие два.

На LivingGlam и V.odolija им се допаѓа ова.
  5. macka91

macka91 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 ноември 2013
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    73.472
    И овде е така. Нема многу често одење. Бев во 7 недела, 13 недела (скрининг), 16 недела и следно ми кажа околу 23 недела

На duffi и LivingGlam им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Минатата бременост ми закажуваше на 6, сега ми кажува 8-10. Јас си закажувам по мое :) Не ми рекол што бараш, еднаш ми кажа само ако сакаш закажи порано, ама џабе пари ќе даваш.
    Не сум ни јас за одење нон стоп, се знае кој оди често, ама ни твоиве прегледи не се на 8-10 недели.

Кога отидов во 28ма да ме боцкаат со онаа за рх негатив, сестрата со фаца, не си била на преглед од хх. А поминале 5 недели. Јас следната закажана. И викам, а ти читаш што кажал докторот кога да имам контрола - 8-10 недели.

Прошлиот пат бев во 28+ и исто ми вика 8-10. Еее му викам, како?! 36-38 ќе сум тогаш. Касно е. И гледам во извештајот пишал 6 недели :)

На duffi, Ava.84, macka91 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    2.962
    Дали јас лично може да дојдам до мојата мајчина книшка по електронски пат?

8. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Хај мешиња :)
    Денес бев на прв скрининг во систина, ама шо знам некако не беше тоа што очекував. Ме глеаше на обично ехо, нели треба да ме гледа на 4д? 10 мин се на се ко обичен преглед и тоа беше тоа. Не ми даде ни некаков извештај дека е правено скрининг, туку обичен како за преглед. Дали и вие поминавте вака или јас премногу очекував?

Последна измена: 27 јули 2020
    На MorskaSirena и ivance.. им се допаѓа ова.
  9. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Исто и јас поминав предходната недела изгледа очекуваме многу за тие пари ама не добиваме ништо

На MorskaSirena и Ognena* им се допаѓа ова.
  10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Не сме одлучиле уште. Највероватно ќе пише матичната кај кој е најдобро во мојот случај.

На Masnickaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    втор скрининг се прави на 4 д , прв скрининг е 3 д и со посебна резолуција ... многу важен детал е тоа бидејќи може да видите и на самата приска се наведува методот на ултразвучниот преглед и тхнички имаат соодветен процент на зумирање на сликата во таа насока да се добијат оптималните резултати и да се добие точна проценка на ризикот бидејќи секоја точка во математичката пресметка може да даде различни резултати .....
    на пр: ако си 70 кг и пушач толку и толку години , со 0.8 нухален набор имаш на пример 1 : 580 веројатност за тој хромозом, ама ако си 60кг , непушач со исти вредности на нухален набор веројатноста се зголемува за 300, 400 , така ќе биде една жена во 1000 жени .... иако јас нешто посебно не се потпрев на статистиките зашто релативноста е многу мала за да се прави било каква одлука врз основ на статистика со 68 % точност

На LivingGlam, Brpbrp, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    975
    Допаѓања:
    2.326
    Јас утре сум па ке пишам како ќе поминам т.е како прават овде бидејќи не живаем во мк

На Ognena* и ivance.. им се допаѓа ова.
  13. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Добро значи да не сум толку разочарана што не го видов на 4Д :) Најбитно е дека се испадна во ред. Деновиве и приска ке правам на ГАК по совет на докторот, да не фрлам плус пари на приватно.

На ivance.. и naturallmess им се допаѓа ова.
  14. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Во среда сум на прв скрининг.
    Се мислам за прискава..
    Па тоа се само статистички резултати, зошто мора да се прави ?! :(
    Ја правите ли сите ?
    И друго, не можам да стигнам утре да одам за крвна слика а во среда сум на преглед, требаше ли нешто за пред скрининг к.с или може и покасно да се прави?

На ivance.. и elcezelce им се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    15.681
    Може
    Јас после скрининг правев крвна слика ,а истиот ден со скринингот ми земаа брисеви.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас со вторава бременост не правев приска по совет на докторот ми рече ако сакаш направија ама не гледам зашто би ја правела се е во ред ,а приската е само статистика.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.745
    Допаѓања:
    140.217
    @V.odolija јас на 36г останав трудна со второ. Но, јас имав и еден спонтан претходно. Мене ми спомнаа и за нифти и амнио.
    Но, докторката ми рече дека на приската може да не даде веродостоен резултат, па понекогаш заради лошин резултати од Приска ги праќале на амниоцинтеза и таму било се ок.
    Ми беше страв од амнио и правев Нифти. Ми стигнаа резултати за 10 дена, околу 41.000 ден. платив. Не се малку пари, но оваа опција ми беше посигурна и побезболна

На Alishan30, LivingGlam, azelea и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    21.582
    Благодарам за споделеното @flower30
    Значи 41.000 е сумата. Преку крв, така?
    Нели тие тестови се праќаат во Германија?! Ако не се лажам. Прилично брзо ти стигнале резултатите.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    И јас некако не ја сакам таа приска. Може од памет да те извади непотребно.

20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.745
    Допаѓања:
    140.217
    Еве мм ми кажа, 670 евра сме платиле за Нифти. Мене ми рекоа во Хонг Конг ги праќале, и извини сум згрешила, за 14 дена ми стигнаа резултатите. Преку крв е, прво ми објасниа се за процедурата, потпишав некој договор и земаа крв. Ми рекоа дека тестот се прави од 10та до 24та недела. Правев во Гинекалис.
    Е и тогаш ми рекоа имале некој попуст, демек промоција, ама сите толку плаќаат.

На Alishan30, LivingGlam и V.odolija им се допаѓа ова.