јас сега го проверив калкулаторов, и терминот ми е три недели неточен, нисто страсно, ама неделите НЕ ми се точни,оти и докторот ми ма казано друго а и по друг калкулатор ми излегува како сто докторот ми рече, а тука е се поинаку, незнам како е кај другите! јас се ориентирав и по ова http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =QAQGcmsPs Поздрав месиња и имајте убав летен ден
Незнам зошто така ти излегло, кај мене се е точно, и терминот за пораѓај и денот за тест и термиот за срцева акција....баш ме зачуди, затоа што сите што до сега го пробале добиле точни бројки....
И мене терминот за раѓање ми е апсолутно точен (и ист како и на други интернет калкулатори). Лори, сигурно го ставаш датумот на менструација, а не датумот на трансфер?
I mene papokot mi se ispapci,a i linija temna nadolu mi se pojavi! Tie sto pravele posleden bris..toj za streptokoka e samo ili...??? Ve gushkammmm imajte ubav den
Честитки, Господ ги наградува надежните луѓе... Имај лесна бременост и секој ден да ти биде исполнет со радост! Инаку, кај нас ситуацијата иста, јас воопшто немам симптоми на некаква болка(се надевам дека ќе бидат препознатливи за пораѓај), денес си правевме кифлички, немам никакви тегоби и маки, само се молам така да помине и пораѓајот п.с .Тоа со папокот нема врска, мене ми беше скроз внатре, никогаш сум немала испапчен папок, па еве крај на бременост, стомакот е истегнат, а папокот почна минимално да ми се познава, но не е испапчен нанапред.
Lady денеска те помислив те немаше па мислев имаш новости.Ајде олесни се и да ни кажеш како се поминало
^ Два дена ме немаше на нет, и сите ме мислеа, моб.се раскости, ама криви се овие од ОНЕ, не знаат дека сите се во исчекување, и баш сега најдоа да менуваат опрема Тука сум, се надевам ќе биде за брзо и јас да се олеснам и да раскажам, не можам да дочекам превозбудена сум, без трошка страв, замисли.
Posle imam zakazano na zabar samo da mi iscistat karies (znaci nitu vadenje,nitu zivci cepkanje) dali e vo red? nemozam da go podnesam kariesot,los mi e zdivot od nego a taka kako so si jadam se i sesto pa da ne mi se dorasipe poloso da ne stane.
^^ maweja, во ред е, не се секирај. Која недела си? Јас поправав неколку заби, менував стари пломби.....Имав дозвола од матичната да поправам заби (без вадење и снимање), освен тоа, во бременост многу е веројатно и можно да дојде до кариес и на заб кој не ти бил расипан, како мене што ми се расипаа два заби првите три месеци. Ако не, јави и' се на матичната ако си во можност, консултирај се со неа, иако мислам дека е сосема безбедно во второ тромесечие да се поправаат заби.
Ushte vo prvoto tromesechje vadev zhivci na zabite. I cela bremenost usmrtuvam zabi i toa bez anestezija. Nemav nikakov problem, eve i utre kje odam da zatvoram eden zab so plomba poshto mi beshe 7 meseci otvoren, a termin za poragjaj mi e 29 avgust. Ako ne se plashish od zabar, nemaj gajle, zabarot tochno znae na trudnica shto smee a shto ne
Па да, го ставам првиот ден од последниот циклус! ама ај ја ако гресам докторот е стручен, он не греси! он ми рече на 15 термин, мене по една апликација ми излезе на 13, а тука ми излегува на 12, ама како и да е не е битно, тука некаде ќе биде, мозеби на 14) а вие кој ден го внесувате за пресметување?
Го исчистивме кариесот и сега сум раат. Се консултирав со стоматологот ми постави неколку прашања од типот дали се плашам,дали имам некои проблеми во текот на бременоста итн. Инаку сега сум 28 недела и до сега во текот на оваа и претходната бременост немав поправано заби па да прочитам и од вас мислење.
Ме збуни што рече згрешено за 3 недели, вака 3 дена не се ништо Мене терминот ми доаѓа 20-21. февруари, таман недела дена после тебе
да бе мила, ти си после мене, знам блиску сме ептен,а со маркиза сум еден ден разлика) мозеби погресно сум написала, деновите беа три разлицни од она сто ми го каза докторот, ама неделите не се точни! јас знам дека од 9 до и со 13 недела е трет месец, ама таму не ми се поклопувасе! абе не е битно, само да ни се добри бебусите и да си имаме лесна и убава бременост, па здравје, они ке излеазат кога ке сакаат како си ти? имас ли мачнини? како ти е бременоста? мене вчера и денес градиве ептен ми збукнаа, и многу вени ми се појавија, а и стомачето почнува да оди нанапред одвај чекам да си го видам бебусот на следната контрола, инаку килазата ми стои во место како и секогас, поздрав
Јас сум добро, мачнини имам повремено, онака ко нагон за повраќање, но не повраќам. Градите се нешто помалку осетливи одошто пред 2-3 недели, но се дефинитивно зголемени, па и фустанот што планирам да го носам на свадба во недела едвај се закопчува... За секој случај ќе носам уште еден покомотен, па ќе се преоблечам Денес отидов на консултација со докторот, некако ми беше шубе пред да патувам викендов, и набрзина ме виде, рече дека е супер и да немам страв
Добро утро мамички, како сте денес? Мие сме добро, вчера бевме на контрола, фала богу малото крофниче е добро . Малку железото ми е ниско, но мислам дека тоа е типично за сите трудници. Бебето е 1640 кг, и веќе е свртено со главчето надолу. Дали има некоја мамичка во 30 недела(или по 30 та) да ми каже како стоиме со килажата, и дали вашите бебиња се веќе свртени надолу? И покрај тоа што докторот ми кажа дека воглавно е ок, некои поискусни мамички ми рекоа дека бебето ми е слабо со килажа???? И многу рано свртено надолуу