Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    3.582
    Мене постојано ми се прават страшно болат како гној да собират или се потни жлезди или се лојни жлезди... Мене додека не ми пробие ретко да се повлечи.. Ставам облоги од ациди борици и маст беоцин мислам се викаше.. Не е страшно избегнувај гелови за интима.. Доволно ти е со антибактериски сапун само..

На stoimanovskamarija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Сега кога си ги препрочитав мислењава во темава,видов дека уште на 23 јуни сум пишала за цин-1 ама ич не сум била растревожена тогаш.
    Сега бубачките во глава проработеа.

Од сабајле многу ми е лошо.
    Дојдов на работа,после 5 мин ми падна мрак пред очи,ми зуеше во ушите многу силно,имав јака вртоглавица,болка во желудник, треперење на раце и нозе т.е тресење, и ми течеше ладна пот од челото.
    Мерев притисок ок беше.
    Имаше една пристара жена овде, луѓе ме виде во какво стање сум, со влечење по ѕид отидов до столчето да седнам, и вика на ќерка и “лелеее види ја каква е,не и е арно, бегај излегувај побрзо” :(
    Ми се плачеше бе, секунда фалеше да се струполам на земја,ко издрогирана бев. Ниту да рече помош ти треба,вода ти треба..
    Е.ате народот себичен.
    Со месеци ден немам искористено слободен “за народот и нивното здравје”, а народот мој како ми враќа. Ах...
    Згора на тоа ни матичната не ми крена,ниту мм ми се јави пак да ме праша што ми беше и дали сум подобро.
    Денов почна с**бан,таков и ќе биде осеќам.

На Ava.84, Monella, azelea и 7 други им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Лајкот за поддршка беше.
    Што им е на луѓево бре?! Кога станавме вакви себични. Јас нема да може да заспијам да видам некој да му е лошо, а да не помогнам.
    Ако имаш замена, најдобро појди си дома. Истуширај се, освежи се и легни си. Може само премор е во прашање.

На duffi, Alishan30, natasam и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    18.974
    За народ шо не верува во корона прај прослави и не носи маски многу наплашени бе...ццц срамота...земи користи си ги мерките нека те ослободат бар август по жештиниве да не одиш. Ем си правиш ризик да те заразат ем да паднеш никој нема да ти помогне...ако можеш би било добро не знам во која корелација си си газди ама никој Фала нема да ти каже на крајот
    Едит Се едитирам чисто инфо да знаеш овие денови Скопје е во жолта фаза во нормални услови би дале препорака хронично болни и трудници да бидат ослободени.

Последна измена: 30 јули 2020
    На Alishan30, Monella, natasam и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Radica-m

Radica-m Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2019
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    34
    Здраво,дали може во бременост да се користи мед со матичен млеч,полен,прополис? Зимно време го користам и сега мм порачал а јас сум 7ми месец и се двоумам дали да си каснувам.

6. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.108
    Допаѓања:
    26.981
    Што мислите за правење нокти во бременоста? Дали сте за или против?
    Не сум бремена и сум оф топик. Но, најсоодветна ми е темава.

7. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    18.974
    Тоа би требало секако доктор да се праша.
    Да ми дозволи би правела секако и да нема корона пошто не би се шетала во салони.
    8ми месец ако не и порано би прекинала. На пораѓај не смееш ни обичен лак да имаш на тебе.
    Ноктиве никогаш не ми биле волку цврсти колку сега во бременост па што знам дали има потреба :)^_^

На Lovebug01, GirlRose и Saraaa9 им се допаѓа ова.
  8. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Мене маричниот ми спомна може да треба царски, јас ќе пишам дека си имала ХПВ во упатот за ЦТГ, па таму ќе одлучат.
    И направив муабет со гинекологот што ме пораѓаше и он така си кажа дека чим немам кондиломи слободно може природно да се породам.

На Meci¹² му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ines24

Ines24 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    130
    Јас сум 35 недела и си ги правам ноктите.
    Баш со девојчето што ми ги прави ноктите си правевме муабет, зошто се смета дека не е убаво да се прави маникир во бременост и она ми кажа дека е важно да е светла боја лакот за при породување да може да се види ако не дај Боже помодрат ноктите....
    Јас следни ќе ги правам француски

10. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Следни најубаво никакви да не ги боиш. Не е поентата да е светол лакот туку воопшто да немаш на раце и нозе. Со прв царски во Ремедика ден пред пород ми рекоа вади ова. Трчав како луда гелот да барам некој да ми го извади. Во систина во книга за припреми јасно нагласено, никаков лак и шминка. Не прашувај козметичарка прашај си доктор за ова.

На Cherry333, no name5, kukla21 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Ines24

Ines24 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2020
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    130
    Дали на некоја од Вас и се има случено насабајле првата урина да и е темна како кола кола а после тоа е некоја нормална боја но малце заматена?
    Инаку на предминатиот преглед Д-р примети дека имам проширување на едниот бубрег.
    35 недела сум( ако нешто мени)

12. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Здраво, едно прашање, вчера при влез во соба го удрив стомакот во квака (лоша проценка колкава сум) не беше ништо премногу ме здоболи во моментот малку и помина. Бебето нормално со мрдаше после тоа дури и беше ептен активно. Сабајлево исто го одетив не премногу ни осетив удари, ме плаши што местото кај што се удрив на допир некој 2 цм ме здоболува како кога имаш модрица но немам ништо. Има ли можност нешто да му е на бебето? Вчера бев смирена но од сабајле само се тресам нешто да не му е. Матичниот ми е на одмор па неможам да појдам да го види да се смирам малку?

13. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Непријатно е многу баш кај ластикот на гаките ми е, фала за советот ќе пробам со тоа :*

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    815
    Мамички кој месец се прави скриен шеќер и д димери јас сум 5ти месец за 2 недели во 6ти ќе влезам, сакам да знам бидејки ништо не ми кажале околу тоа

15. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Фала мила за советот :*

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  16. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Да ти кажам и јас што одам сама по лекари на две недели се плашам нешто слично да не ми се случи затоа што факт е дека никој нема да ми се приближи. Сега и во автобус не стануваат дека пола седишта празни и се праат наудрени, а не можеш и не смееш до нив да седнеш. Не знам што работиш, ама ако не те ослободуваат да пробаш боледување да отвориш...

17. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    18.974
    На апликацојава на моб негде уште 25та пишуваше да внимаваш на при во гужва некој со лакт да не те удри или деца да не те удрат со фудбалска топка итн. Не верувам да ти е некој проблем и паѓааѕ жени и се удираат. Мене кучево кога ме удри бев накај 12та недела тогаш др ми рече не е страшно колковите го штитат тоа внимавај за понатака.
    За да си мирна види кој е замена за твојот матичен чуј се или отиди да те ѕирнат. Само не те разбрав дали го осети сабајлево бебето имаше удари или слабо? И тоа пак не мора ништо да значи...некогаш ќе удира некогаш не

На Alishan30 и ni.na им се допаѓа ова.
  18. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Девојки, ме фатија бубачките па да прашам ако некоја може да ми помогне... Вечер одам на село во прилепска околина. Ако не дај Боже нешто се случи, 32 недели сум денес, каде да одам? Прилепска гинекологија функционира? И освен таму каде можам да се обратам?

19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.249
    Допаѓања:
    6.731
    Јас денеска ќе одам кај гинекологот на преглед.
    Се надевам дека се ќе помини како што треба.
    Малце ме загрижуваат нозеве, ептен ми се отечени во глуждовите..Почнав да носам од оние чорапчиња како балетанки што изгледаат оти од обичните до глужд што се кога ќе ги соблечам ми се познаваат виолетови линии, до толку е:(А не чуствувам болка или тежина само дека ги гледам ми е мисла.
    Бебка денес активен мнопгу, само се врти само се превртува , стомаков де налево де надесно ми е:$
    Дали да се напијам газиран сок и благо пред да одам за и таму да биде активен, така ме советуваше матичната оти минатиот пат успано беше и рече друг пат благичко да си каснам да се размрда да може од сите страни да го види,а јас поштувам и не и преправам ќе си каснам:rofl:
    Ајде држете среќа :angel:

На Broki5, Saraaa9, zhap4e и 6 други им се допаѓа ова.
  20. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.594
    Допаѓања:
    15.681
    Истото ми се случи пред еден месец во ваикики отидова набрзина нешто да купам и наеднаш ми се стемни пред очи,ме обли пот и како да ја изгубив силата,и баш на каса бев и и реков на таа што работеше на каса дека ќе седнам на земја малку да се стабилизирам,жената ме праша да не ми треба нешто ако треба да викне некој или вода,се стабилизирав и си отидов,па изгледа од топлото и притисокот ми беше паднат ,плус зголемен крвотокот и затоа .Одмарај од жешкото е,а за луѓето немам коментар ,емпатија нула.

На Chanell*, Ava.84 и Monella им се допаѓа ова.