Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Јас оваа ја имам засега, ако не ме бендиса ќе барам друга.
    Вака ок ми изгледа.
    Screenshot_20200731_085423.jpg

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Јас ги имам: Ovia Pregnancy и WTE (What to expect).

3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Кај таа единствената во градот сум јас |(
    Некогаш е многу фина и објаснува ко што треба, ама некогаааааш..:tmi:

Јас пак со мачнини од сабајле.
    Немам сила во рацете, ладна пот ме облива а мене ми е страшно жешко, климата ме дува директно и џабе е.
    Главата ќе ми пукне.
    Уууффф а баш сега колешката една е на одмор, и кога имам потреба од боледување не можам да го користам..

На Ava.84, Poppins и Alishan30 им се допаѓа ова.
  4. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100

добро бе девојче те читам и гледам дека се жалиш , како неможеш да искористиш пробај трудна во време корна и мерки има и не ти е добро , недзволувај да се измачуваш , и јас одам на работа седев дома само 2 месеца и почнав пак, но ако не ми е добро нема да одам и покрај тоа што и мене нема кој да ме замени , па здравјето твоето и на бебчето е најбитно , дека работиш па толку е проблем ..

5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.686
    Ја и ти беме кај иста памтам :lol: вака добра е , некоаш мн зборлива некоаш на брза рака ме мине , знае да тропне нешто безвеза , ми се свиѓа и прегледи на 3-4 недели закажува , и со ред ми дава се од таблети , не ме трупа предвреме .. Е сеа скоро се што праќа на приватно мож на некој не му одговара ама ајде нека е за убаво само :inlove: Скрининг мината недела праев презадоволна објаснуваше се до детал ..

@azelea @Chanell* @mssuniquee
    Димери кога ќе ви проверат вас мене ми кажа тек кај 6 месец , а гледам кај други др тука мн порано испитуват , и кај сите покачени и сите се боцкаат :^)

На azelea и Alishan30 им се допаѓа ова.
  6. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Изгледа сите гинеколози различно прават؛ Мојава сеа во 32 ќе ме праќа؛ нз веќе какви им се ставовите али ко што читам сите различни

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Мене димери никогаш не ми провериле ни сега ни во првата бременост :^) Морам да ја сменам матичната,почнува да ме нервира незаинтираноста нејзина, колку само ради ред..

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.486
    Допаѓања:
    8.896
    Pregnancy +
    What to expect
    Ги имам и двете, ама првата поише ми се свиѓа некако, можеш да си внесуваш тежина секогаш кога се мериш, да си правиш секакви белешки и потсетници.

9. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.035
    Допаѓања:
    5.545
    На мојата став е дека проверката на димери станало помодарство. Она тврди дека покачени димери не се индикација за терапија, гинеколог најдобро гледал протоци, ако се во ред демек нема потреба да се проверува. Ни јас не сум проверувала ни во прва ни во втора бременост.

На Kitten, GolemaMala, Brpbrp и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Аии зошто вака ме сфати :D
    Не се жалам бе,само си муабетам.:mm:
    Значи не секој газда на фирма ослободува трудници од работа, меѓу кои и моите.
    Да сум со ризична бременост,со некои потешкотии, океј е, ама овие два дена од жешкото сум ваква си знаѓ, што кога ќе седам дома..
    Дома подобро да не ќе ми биде? Не, исто ќе бидам :) или и бетер,со трчање по малата цел ден :angel:
    За некој ден останувам на одмор, па ќе поодморам малку...

@Poppins Мене ништо не ми спомна до сеа :^)
    Кај која одиш ти?

На no name5 и azelea им се допаѓа ова.
  11. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Истото и мене ми го кажаа, дека се испитуваат по индикација а не дека кај секого мора да се испита

На eli.karameli му/ѝ се допаѓа ова.
  12. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    И јас поради мутациите кога останав бремена одма проверив димери и хемостаза и се беше во ред. После проверив 7ми месец и сеа скоро кога прашав да проверам Др ми рече нема потреба, супер била и постелката и протоците. А кога ќе ти најдат мутации хетерозигот одма тоа трупаат, а сеа ко шо 8ми Септември е ковид центар, а и на државна е само итно, треба приватно да плаќаш.

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Најчесто и проблем не се д димерите, туку хемостазата.

14. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.645
    Допаѓања:
    15.824
    Јас во првата бременост проверив два пати и на почеток кај 10-11 недела ради претходни спонтани,и после во 27 недела мисла,се беше во ред и не сум примала клексани,а сега не ми рекоа да правам дури понатаму накај 6-7 ми месец.Секој различно зависи дали има индикации или не,ама јас сметам дека барем еднаш во поголемите месеци треба да се провери,и не се битни само димерите,може да се во ред ама времињата да не се добри.

На Ava.84 и Poppins им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    @Poppins Димери и хемостаза не проверуваат на нормална бременост на почеток дури подоцна и ако има индикација. Тие што се со мутации и со мисед предходно порано почнуваат терапија и испитуваат почесто ради тоа што на уште не формирана бременост има проблем со коагулација што доаѓа до запирање на срцевата акција, а кога бебето е поголемо поубаво им се гледаат протоците и по тоа се ориентираат дали има потреба или не али тоа е од втор скрининг па нагоре :)

На Ava.84, azelea, Poppins и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас ја користам Flo со пердуфче е апликацијата Screenshot_20200731-111259.jpg

На PurpleMind, Radost i ocaj, MorskaSirena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.123
    Јас ги користам pregnancy, pregnancy+ и flo

18. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    2.272
    Здраво ве молам за совет, значи еве на работа како не одам 1месец иако беше корона јас одев, во фирма се појави позитивен работник и јас останав покрај тоа др ми кажа да мирувам и да не одм на работа. И вчера цел ден ме удави газда зошто платил придонеси за јули а јас не сум била н работа, потврда не му вршела работа. Јас од 01.08 отворив боледување а претходно за корона вие како го правдавте седење дома со потврда или још нешто и дали тоа го плаќа фонд или фирма бидејќи потврда вика не му значела?
    Тука пишав бидејќи е најктивна тема ако е за др место преместете.
    Фалаа однапред

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас цело време вадев конџилијарно и извештај за патолошка за да ми каже администраторот од ординацијата дека џабе сум го вадела и сум се малтретирала кога цела работа сум можела да ја завршам само со потврдата.Потврдата е дека ти си бремена и он треба да си исплаќа за тоа а он може да ги користи мерките од владата 14500 што им даваа на фирмите. Не знам дали по ефтино би го фатило да те плаќа а да седиш дома или да го пријавиш па тродупло да си плати:) сите газди гледаат да искористат максимум што може иначе потврдата си е валидна и само треба да си ја однесе во сметковотство за плата да може да пушти

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.286
    Допаѓања:
    19.095
    Газдата твој за тебе си плаќа придонеси дури не отвориш породилно боледување. Не знам зошто ти се бунел за тоа. Ти и дома да седиш со меркиве он пак плата и придонеси законски мора да си поминува. Ништо не плаќа фпнд за ослободени трудници од корона. Потврда ја немав однесено знаеа дека сум трудна потврдата е потребна интерно во фирмата нигде на друго место

На Snowflake92 и Brpbrp им се допаѓа ова.