Не реков дека сум репер мајка.... Да мене ова некој ми го кажеше пред да купувам ке ме заштедеше Затоа го кажувам од мој аспект не на секој ке му се допадне количката ни е 30000ки и вреди за секој цент но не би да спомнувам бренд да не излезе пак рекламирам.... И да и керками носеше и 50ки и 56ки но мн кратко а 62ките ниту еднаш не и висеа затоа и напоменав во првиот пост пишувам од моја гжсегашна гледна точка не мора да сме истомисленички во сркој случај не ми беше целта ни дебата би реклама се надевам некому моите зборови ке му се најдат корисни сепак не има секакви неможе на секого да му се погоди а јас по себе тоа најдобро си го знам.... Што се тиче цуцли и шишиња секако дека сум за најквалитетните но не мора да се купат однапред пошт бебето може и да не ви фати лажливка па да се џабе пари
девојки јас мислам дека советот на девојката е повеќе од добронамерен, не би требало така да се напаѓа.. сепак секој си говори од сопственото искуство нели
Се согласувам за креветчето, мора да се има креветче, не смее да спие бебето заедно, заради безбедност А другото ми е дискутабилно
Неее, далеку од тоа дека некој напаѓа, ама има мал милион примери каде луѓе џабе купиле креветче дете никогаш не легнало, исто како и во количка што не седнало зошто има деца пекаат само за во раце. Еве јас лично релаксатор утепав од користење, н другарка ми две деца не седнаа во него. Све е многу индивидуално со децата и не можеме да генерализираме.
Зависи до детето, моето има две креветчиња и спие со мене Летна количка немам, уште ја користиме големата. Сега ќе земам летна за бебето да ја користи оваа. А од алишта за бебе само бодиња ќе земам за почеток 2-3 дотерувачки и толку. Ако е пак машко тон гардероба имам ако е женско пак со мерак понешто ќе купам. Но како за првото како улави само алишта да купиваме не.
Парите не се репер. Имам количка од 1300 еур, па зедов летна. Таа повеќе ја возевме. Помалку фаќа место, во авион.. Лажливка мора да купиш. Како ќе пробаш дали сака или не, ако немаш што да понудиш?!
Добра сум мила, еве туркам накај 30та недела, па од другата здравје ќе почнам веќе да спремам полека. Вие се навикнавте, цицате?
Да ама не мора најскапата да ти сликам цела колекција лажливки сите за играчка ни служат.... Why the debate
Да и ја тоа ќе прашав ја планирам пред да се породам да се снабдам со по некое шише цуцла итн. Од кај да знам кое ќе ја фати и сака. Поарно 2 дома да имам него маж ми да го трчам по аптеки да ги купи после пораѓај...Не ми е јасен баш овој дел или ја нешто не сфаќам
дали некоја од вас има забележано задебелување/зголемување на бенки во текот на бременоста? имам неколку младежи што дефинитивно ми се поиспакнати од претходно. 16та недела сум.
Остај го нека трча и така ќе не знае кај му е главата наплати му за се што те нервирал се шалам али за ова во право си подобро едно две за почеток за да се најдат барем мирна глава ќе имаш
Да, јас. Имам премногу бенки и периодов некои ми растат, ме чешаат, некогаш знаат и да ме болат. Доктор ми кажа дека се ок, но провери си со дерматолог за секој случај
И тоа што викаш мене ми е поише да се снабдиме пред заради коронава да не се шетаме многу мнгу како што најавуваат есенва хаотично па затоа. Аптеки ми е најстрашно
Мене матичниот уште на почетокот кога прашав, ми рече само ако има индикација. А во Ремедика пошо таму водам бременост, Др ми рече околу 26 та недела да испитам, иако немаше ништо на последното ехо.
Ти викаш најскапата што може да си ја дозволиме. Не е баш така. Од сегашна гледна точка би зела само летна. Секако оди до 0 ниво. За лажливки. Не треба да се претерува, ама треба да имаш дома на рака за почеток.
Жени пие ли некоја од вас плус калциум како додаток? Само што ми се изрони здрав заб, и тоа кец ко за беља, а тек на пола од 12та недела сум
Сите некогашмсте кажале брз совет кој функционирал за вас, зошто сега и се контрате на членката? Синко 56ки носеше три недели, комотно сум можела да купам 62ки и нагоре. Две недели ке носел подвиткани ракави. Ама на бебе од 2кг 56ки ке му висат. И на количка не треба да се штеди, се согласувам. Лично се уверив дека оние комплети од 9000 10000 со количка која има ист дел за лежење и седење, плус транстпортер е лош избор.
Девојки, ме интересира некоја од вас дали одела ноќни смени додека била трудна? Читам дека не треба. Па ми треба совет...
Знам кај нас во фирма а кажеше некоја дека е трудна одеше само 1ва и 2ра смена или админ. Законски не смеело трудница да работи трета смена ако ти значи нешто