да бе мила, ти си после мене, знам блиску сме ептен,а со маркиза сум еден ден разлика) мозеби погресно сум написала, деновите беа три разлицни од она сто ми го каза докторот, ама неделите не се точни! јас знам дека од 9 до и со 13 недела е трет месец, ама таму не ми се поклопувасе! абе не е битно, само да ни се добри бебусите и да си имаме лесна и убава бременост, па здравје, они ке излеазат кога ке сакаат како си ти? имас ли мачнини? како ти е бременоста? мене вчера и денес градиве ептен ми збукнаа, и многу вени ми се појавија, а и стомачето почнува да оди нанапред одвај чекам да си го видам бебусот на следната контрола, инаку килазата ми стои во место како и секогас, поздрав [/quote] Eве сум Мене терминот ми е на 6ти Фебруари ама баш тоa се смеевме со мм немора да значи кое прво ќе излезе. Мајка му била во трка со пријателка и требало мм да излезе прв ама закаснил една недела. Инаку од време навреме карлицата и колковите ме болат ко мечка сум дури сега се засекирав за тежината моја...
Супер сте ние во 30 та недела бевме околу 1550 и исто сме свртени цело време надолу.Сега сум почеток на 36 та и сме околу 2700 малце поситни сме
Јоу1 фала за одговорот. Значи така им е убавко на бебињата, да си бидат надолу Се си има предност, поситно бебе полесен пораѓај Колку што имам слушано, последните недели можно е дневно по 200 грама да качат бебињата, дака да ич не се секирај Со лесно нека ти е, па кога ќе дојде денот чекаме да споделиш како си поминала
Majka nemaj si gajle, bebe e tamanka i nie bevme tolku togash, sega imame ushte eden pregled vo 36 nedela i posle samo kje chekame
Ivka-slivka читкам по нетов, пишува дека просечна тежина е таа. Се збунила изгледа другарка ми, она тврди дека нејзиното бебе во 30 та недела било 3000 кг затоа ме исплаши. Со лесно и на тебе и чекам породилни приказни
Мешиња јас сум 34 недела и завчера бевме на контрола, принцезата е свртена надолу со главчето а тешка е 2500 кг. Докторката рече дека си одговара на неделите, а мене ми беше доволно тоа да го слушнам Затоа не се оптоварувај што рекла другарката, свекрвата, тетката, вујната..... Инаку одлично се чувствувам, освен што ми се зголеми апетитот ама сега тоа е тоа. Првото цтг ми го закажа за денот кога влегувам во 9-ти месец па ако има време некоја од вас да ми каже што всушност се случува на цтг? Фала и имајте убав ден мешковци
chupe на цтг ништо посебно не се дешава а и често покажува неточно барем така се покажа кај мене и кај жената што се пораѓаше со мене, на цтг ти ставаат 2каиша околу стомак и ти ги мерат контракциите дали имаш или не, кај мене не покажа цело време ништо на цтг ниту сабајлето ниту кога ме примија во претпородилна не покажуваше а јас се породив
Јас не знам колку тежи бебето, во понеделник ќе одам на ехо па може таму повеќе ќе кажат. Завчера бев кај докторката, само го слушаше срцето и му го мереше пулсот, додека ми го прегледуваше и допираше стомакот ми кажа дека најверојатно е во седечка позиција И дека не се знае кога ќе се заврти со главчето надоле, тоа со тек на време веројатно. И мене ми е ниско железото (14), ми даде некои плус апчиња за железо да ги пијам освен овие кои веќе ги пијам. Мислам дека е многу релативно ова со позицијата на бебето се' до последен момент. На другарка ми со првата бременост цело време и' беше поставено карлично и ја спремаа за царски, кога доби болки и отиде на породување било свртено со главчето надолу и природно ја породија без никакви компликации. Не се секирај, ако ти кажале дека е се' во ред, не му ја мисли за тоа
Па не знам Ми рече дека долна граница е 12, па затоа ми даде да пијам плус таблети (на секои 2 дена, не секој ден), затоа што како поминувало времето, се' повеќе ќе зема бебeто од мене и ќе биде пониско ако не земам нешто плус За среќа, сега за сега не ми е лошо од нив, добро ги поднесувам, така да ќе ги пијам ако немам некои side effects
Chupe јас цела бременост си имам зголемен апетит постојано мелам нешто Green.eyes во различни лаборатории има различни мерни единици. Јас кај што направив долна граница беше 6, а нај висока беше негде накај 20. Мене железото ми беше 7. Како што расте бебето така се намалува железото кај нас, затоа ми даде таблети да пијам. Плус ми рече мнооогу црвено месо, леќа итн. А да и какаото е многу добро за железо.
Мешиња,завчера бев на контрола,точно денот кога влегов во 28 недела,тежок е 1020гр. 37цм,што мислите,добро ли е,го прашав докторот не ми одговори ништо... Спојлер прашав и во темата ,,Големина на плодот'' ама нема одговор
Можеби е малку помало ама не се секирај...до следната контрола сигурно ќе си порасне повеќе. Мене во 28 недела двајцата ми беа по 1200гр...а докторката рече дека е ок и дека се нормални за неделата. Незнам можеби има од - до ама како и да е ќе си надополни бебето ич не се секирај. А за должина незнам колкави се. Секако дека докторот ќе ти кажел нешто повеќе ако се мали или се под нормала.
I NIE DA SE JAVIME POSLE PODOLG PERIOD SREKNI SME ....NA KONTROLATA MI POTVRDIJA DEKA E DEVOJCE BRATCINATA SE PRESREKNI SITE DRUGARCINA GI POCASTIJA ZA SESTRICETO SE IZVINUVAM ZA PISUVAJNEVO...
Мешковци читав а и други ми кажаја дека се случува некогаш да нема срцева реакција на преглед и сега си паничам...Му се има на некој случено? Колкава е веројатноста?
Зошто се паничиш за џабе? ти си веке 12 недела така?значи полека излегуваш од критичниот период ,така да без потреба не се паничи.Јас од 16 недела се препородив.Престанаа мачнините,болките,и си уживав иако до пред тоа на два пати крварев.Сега сум векје 36 та и го чекаме бебето наскоро