Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас во првата бременост така од 6та до кај 14та недела бев ужас. Не можев д јадам, а гладна уште полошо ми беше. И јас имам фобија од повраќање и гадење ама ќе издржиме тоа е.
    Се молам да ме одминат мачнините оваа бременост, ама рано е сеуште, 5та недела сум јас.

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  2. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Еве и јас сум истата, не си единствена, после 6-7 навечер ми е малце подобро, едвај од сабајле ставам некое овошје во уста, пијам по 2 апчиња на ден Б-комплекс, бонбони, кока кола, џабе ништо, 5 мин само ми е ок, после пак, јас уште два дена влегувам во 8ма недела, и веќе 2 недели ми е постојано вака, по цел ден, на почеток кога дознав само од сабајле ми беше така мачно, а сега по цел ден, се ми мириса, се ми се гади, се ми се лоши, само да е се како што треба, другото ќе истрпиме, тоа е што е.

3. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.594
    Допаѓања:
    4.449
    Многу брзо ке поминат неделите ќе поминат и мачнините. Еве ја сум 13+1 едвај издржав,едвај јадев со сила. Се воздржував да не повратам ептен зорт кога ќе ми дојдеше.Сеуште ми сметаат мириси ама се помалку имам мачнини. Мене за мачнините ми помогна кисела вода и обична ладна вода а и јаткасти плодови највише индиски оревчиња. Стиснете заби се ке помине многу брзо,со лесно нека ни е на сите :)

На Daydream, azelea и thelittle17 им се допаѓа ова.
  4. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2019
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    570
    Имав и јас мачнини до крајот на 14 недела трчев во wc ако јадам повеќе од 5 залчиња обично навечер имав мачнини, ослабнав 3 кг. Сега сум 17+4 немам проблеми со храна веќе можам се да јадам немам ниту мачнини, си ги вратив килограмите и плус едно :P само што ми сметаат мириси :envy: Ќе поминат и мачнините за некое време :D

На Daydream, azelea, thelittle17 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Zumbulce9

Zumbulce9 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    876
    Притисокот 110 со 60,пулс 120... од што може да ми е така? а не сум ни вознемирена,нити нешто правев, си седев пред ТВ. Железото ми е топ, крвна слика исто, ама често ми се случува вака со тахикардии, а притисокот низок...особено деновиве со топлото ми беше доста тешко. Главоболка скоро секој ден си имам,ама на неа се навикнав цела бременост хахах. Инаку 35та недела сум. Има некој со слично искуство?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Каде може да се најде памучно ластиче?

7. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Најверојатно од топлото.Инаку пулс во бременост ок е да е побрз од вообичаено.Јас цела бременост редовно мерам притисок и пулс и досега пулсот ниту еднаш не ми бил под 100 :)Да напоменам дека кај мене и тироидната си го прави своето имам Хашимото.Може да ја провериш и ти да не имаш високи антитела.

На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.202
    Допаѓања:
    124.871
    Мене во болница ми кажаа дека за едната ќе ми треба. Имам гради ама на едната неможеше да фати. Земав медела и така теравме мислам најпогодени се.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Јас имам бемка во пупакот и баш беше ко невидлива, сега во 30 недела како да ми се развлече и некако шубе ми е да си ја гледам. Баш се погоди местото кај да ја имам...

Иста сум и јас од почеток па еве сега 30 недела уште повраќам. И јас не можев да скријам сите знаеа без да прашаат дали сум бремена. Ќе се издржи, мора

Последна измена од модератор: 2 август 2020
  10. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Јас не те распнувам, кажувам што е правилно.
    Ссекоја мајка што чита сама ке одлучи како ке го одгледува нејзиното бебе.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Аман, само ти знаеш што е правилно во темава.
    Не, не го малтретира бебето ако му стави ракавички.
    Не, нема да му остане неосознаен светот или нарушени рефлекси ако му стави ракавички.
    Ако бебето има нарушени рефлекси нервен систем ќе му проверат, нема да те прашаат ракавички дали му ставаше.
    Не знам како си дозволуваш да и кажеш на мајка дека си го малтретира бебето.
    Ако сакаш реди, ако не сакаш не реди, никаква разлика нема да направат во развојот на бебето. Ако некое бебе е нервозно од ракавичките, мајката ќе го примети и ќе му ги извади. Некои бебиња се толку искулирани што не им пречат ракавичките никако. Ама од на форум најубаво се проценува дали ќе му создаде нервоза на туѓо бебе нешто толку ирелевантно како редење ракавички.
    Најмајки бреее, за секоја мала глупост се дрзнувате да и кажете на друга мајка дека си го малтретира бебето

На wannababy, LivingGlam, Akila и 14 други им се допаѓа ова.
  12. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.100
    Јас исто забележав дека некој ми се поголеми и имам некој нови ..

13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.445
    Допаѓања:
    18.695
    И мене ми беше висок пулс со тахикардии во 8ми месец,ми рекоа од топлото (лани во август)
    Дозволено е 2 на ден бедоксин/б6

Ако може слика која пумпа ја зема од алиекспрес и дали си задоволна.[/QUOTE]
    Побарај на али, real bubee, презадоволна

Последна измена од модератор: 2 август 2020
    На Zumbulce9 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas rakavicki na moeto bebe ne staviv nikogas zasto da stavam nema potreba od niv

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.393
    Ако ти не сакаш да му ставаш не му ставај. Ако некоја сака да му става не значи дека си го малтретира бебето. Твоето бебе нема потреба од нив, некое друго може има

На LadyC, naturallmess, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    Секое бебе е различно. Никој родител не може да биде 100% спремен. Ништо не е според книга или како сме си замислиле ние. Ако на моето бебе му одговара нешто, не значи на друго ќе му одговара истото. Следете си ги бебињата и верувајте му на вашиот инстикт. Дали има потреба или не за одредени работи, вие како родител ќе увидите со вашето бебе кога ќе се роди.
    На темата, вторава бременост колку ми е поразлична од првата. Многу поактивно бебе. Треба да одам неделава повторно да ми го проверат цервиксот. Многу ме притиска доле и чуствувам притисок. Не е пријатно. Денес влегов во 6ти месец. Уште 4 останаа. Колку побрзо ми мине бременоста за разлика од првата.

На LadyC, Mantub, Lovebug01 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @Mantub многу напна на темава безвезе. Значи тоа што го кажува жената е научно мислење, не е "мајката најдобро знае за детето". Дајте во 21 век малку едуциран пристап имајте и прифатете нешто ново.

На Ognena*, Среќичка, Kitten и 2 други им се допаѓа ова.
  18. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    во секоја продавница за бебешка облека, минатата недела видов во Картерс во Веро , во бамбисимо во буњаковец , не сум шетала низ многу продавници последниов период малку незгодни ми се смените на работа :D

На ..barbie.. му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Macika222

Macika222 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Ha ha toa ne e nisto jas se slucuva I po 4-5pati da stanam vo tekot na nokta skoro na sekoe prevrtuvanje nikako polozba ne se naoga ke izdrzime uste dva meseci

20. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.913
    Допаѓања:
    18.800
    Види, ти си личноста која кажа дека бебе ке умре ако се напие вода. Сега тука ми контрираш за нешто кое е научно докажано. Нели ти секогаш се држиш до фактите или само ти е интересно да се караш со мене?
    Никој нема да ме убеди дека трака на ушите не е малтретирање на бебето. Целта е бебето да нема клемпави уши.

На Cherry333 му/ѝ се допаѓа ова.