Пред некој период на нивните слави, нашите одбија дека се со хронични бронхити и заради бременоста моја. Мислеа исто и они така ќе направат, но не е така. Ништо, ние се тргнавме и тоа е. Само во следните 2 недели нашите нема да ги видам.
За жал не секој има осет и верува во корона. Има многу голем број на луѓе што не размислуваат дека има бремена жена и дека може да се асимптоматски носители и слично си мислат па здрав сум ја ништо не ми е ќе одам
во ситуацијава нема криви и прави. И моите имаа слава во мај, и моите кажаа дека не чекаат оваа година гости. Бевме ние само, со бебе од 3 месеци тогаш и стрина ми зошто се во иста куќа. Како не откажувате слави, и чекате дали осет ќе има некој
Вкупно се требаше да платам 126000 , ама со Систина Дајнерс добивме 5% попуст. Не ме прашаа дали сакам, ми земаа вечерта крв, а сабајлето брис. За два саати имаше резултати, мислам дека е 6000 денари. Ама не сум сигурна. Во сметките стои само 126000 (1100 за лабараторија) и за плаќање се вк. 119 450. Дали има некој друг скриен трошок, најверојатно да, ама нема никаде на сметките да пишува...
Точно во право си, сакав да кажам дека не можеме да се ослонеме на осетот на другите зошто го немаат,туку ако не сакаат да им доаѓа народ треба отоврено да се каже
Јас периодов сум катастрофа - мисли секакви за како ќе пројде пораѓај пошто бебе е големо, ми викаат над 4 кг ќе биде, како ќе искочи... Некои денови заборавам дека сум трудна, полетна, шетам, чистам, средувам, триста работи.. други денови се ме боли, грб, стомак, карлица, доле ниско (ваљда срамна коска).. не можам да спијам, нос ми е затнат, грло ме боли сабајле.. Секој ден по 5 пати ми се менува расположение - дебела сум, ништо не ми стои, па се тешам дека трудна (само стомакот ми е пораснат, незабележително во бутови) и дека е нормално.. па на моменти се бендисувам... И дека не одам на работа, цел ден сум сама дома, збеснувам од досада. Со никој не се гледам, секојдневието ми се смени 180 степени.. Леле хаос сум.. Само сакам да дојде бебуш, да го гушнам и да не го пуштам од раце
Ме замисли една членка што праша дали е нормално бебето да штуца. Еве денес 4 пат го осеќам како штуца, па почнав читам на нет ако е после 30та недела може од вознемиреност така да прави. Ги осеќате ли вие да икаат бебињата?
Јас мислам дека моево ика од време на време пошто не ми изгледа тоа ко движење, ама тоа се случува и кога сум улежана и активна незнам за што би се вознемирило
Јас не чувствуваш икање, ниту еднаш. Можеби икал синко ама јас не знам. Ни Бракстоновите контракции не ги чувствував. Само клоцање на синко. Стомакот ми се брануваше.
Само дај Боже сите живи и здрави да бидат.Две недели не долг период ,јас моите скоро година и некој месец не сум ги видела, а сигурно нема додека не се породам. Вечна слава на твоите и не му ја мисли за џабе ќе помине се како што треба
Jas pa procitav deka moze da ima nesto so papocnata vrvca, nedostig na kislorod bla bla..ne citam veke Vo vtornik sum na pregled i bas ke ja prasam dr. Moeto ikase po nekolku pati na den, denes samo ednas kratko. Mislam deka si e normalno da ne se sekirame
Тоа, тоа! Првото дете ми се роди со фетусна вознемиреност од кратка папочна, а никогаш не го осетив да ика. Ова денес се растури 4 пати, што му е. Баш да кажеш што ќе ти каже доктор, ме стави во мисла.
Јас го осеќав да ика скоро секогаш после јадење. Мислам дека не е поврзано со вознемиреност. Ако нешто не ви дава мир, одете си на преглед.