Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Женски 21 недела сум од утре и сум на скрининг. Денес бебето ни еднаш не го осетив, јадев благо ама не мртка :( Вчера не удрија со кола баш бев потресена ама вечерта си беше се со ред. Незнам се нервирам цел ден лежам да го осетам, нејке да мрдне :(

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Како ве удрија? Да не си се повредила а да не памтиш? Баш цел ден го нема? Не мора да значи тоа е уште мало период е и кога почнуваат да спијат повеќе и тешко се осеќаат ...

Мене не ми се правк камен ама ми се дешаваат ко вибрации цел стомак се тресе? Се чудам што прави... ви се случува?

Last edited by a moderator: Aug 4, 2020
    Alishan30 and Molly.dolly like this.
  3. Molly.dolly

Molly.dolly Истакнат член

Нене, со 20 30 брзина, башка го видов залетана будала, директно на нас возеше, среќа што со мала брзина беше :/ едвај чекам да преспијам да идам утре да го видам :(

Milkiway likes this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Не. Тој го платив 4600 мислам.

5. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Не се секирај, може ќе имаш периоди кога помалку ќе го осеќаш во следниве неколку недели, и јас се замарам секој ден, цел форум го исчитав и сфатив дека попасивни се како растат. Може спие или е ептен мирно. Штом немаш болки не е за паничење, рано е за убаво да го осетиш. Еве ме, 25 недела па има денови кога ако не легнам на грб и не се сконцентрирам ништо буквално не осеќам.

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Вибрациите се од тоа што движи и јас ги имам само сега поретко дека нема место и само се тегне како правоаголен ми станува стомакот или се љуља цел кога мрда мислиш на транс журка е :rofl: дефинитивно убаво е да е во стомак ама едвај чекам да искочи мислам дека секој ден се потежок ми е :drunk:

7. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Мене ми се случува сѐ почесто и јас се чудам што прави, добро е и други што имаат овакво искуство, мислев моево лудо е. :D Би сакала да го гледам на ултра звук во тој момент. :)

Си се потресла, душиче! Ако немаш повреди, би требало сѐ да е океј со бебето. Бебето е заштитено во стомакот. Оди на ултра звук, да се намириш.

8. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

A jas posto nosam bliznaci sigurno poveke ke platam.

9. kukla21

Не верувам. Ако следиш таму бременост, нема така да ти наплати.

10. merina.93

merina.93 Истакнат член

Едноставно нема да се гледате, побитно е твоето здравје и на бебето... Јас со моите се гледам на 5 мин во двор при пешачење и тоа е еднаш во две недели.... Моите одат на работа имаат контакти нејќам да ризикувам, исто и сестра ми, не пазат многу излегуваат и не сме се виделе неколку месеци. Во ваква состојба треба да си поставиш приоритет.

Alishan30 likes this.
  11. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Да се пофалам денес си ја видов точката рано е за срце, по 2 недели ќе одам пак.
    5 недели и 2 дена сум сега, моето синче ќе си добие братче или сестриче, дај боже ❤️

12. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

Tamu sum celo vreme na 19 sum na glavniot skrining pa se zamisliv dali isto ke mi naplatat kako predhodnite pregledi.

13. mar3q

mar3q Истакнат член

За 2 дена сум 37 недела. Се чуствувам мн малаксано, ме тера на спиење, немам воопшто енергија. Дали е нормално тоа во овие недели?

Malesia likes this.
  14. Malesia

Malesia Популарен член

Нормално е, на мене ситее ми викаат движи се треба да се движиш јас неножам да мрдам грчеви коски све ме боли, уморна, нозете ме пецкаат и ми помодруваат ако сум две минути на нога си лежам и одмарам. Одмарај си уживај си телото ти кажува до што ти е ❤❤❤

mar3q and Chikitaa like this.
  15. no name5

no name5 Популарен член

Женички Втор скрининг од 20недела до која се прави , кога е најдобро да се направи?

16. kukla21

А како ти наплаќаа претходно? Како обично ехо? Ивановски не е безобразен и не наплаќа екстра. Минатиот пат ништо не ми внесе, а со тоа и не ми наплатија.

17. Juni1985

Juni1985 Истакнат член

2650 den.

18. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Мешиња како ви поминуваат деновите? Што правите? Јас скоро 31 недела, едвај дишам, едвај одам, маж ми вика како полжав лазиш низ куќа. Почнав да средувам облеки за бебе од денот што нема како да пројде. Не излагам надвор све сум дома, се плашам нешто на крај да не зезнам.

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Никако не ми е. Барам викенд да отидам негде ама нема толку изолирано место во МК ја како што сум замислила. Еве веќе 3 дена како сум скроз затворена. Мислам дека уште малце и ќе се скренам а баш ми треба движење се ме боли

Едит: Само со длабоко извинување до мешковци што мораат да лежат дома. Искрено ви се дивам ја стварно психички не би издржала

Last edited by a moderator: Aug 5, 2020
    Alishan30 and zhap4e like this.
  20. kukla21

Обично ехо е тоа. 4600 мислам платив скрининг

LivingGlam and Juni1985 like this.