Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    5.547
    Почнуваш нешто да се спремаш?

2. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    19.098
    Се ми е купено од поголемиве ствари и ми е во кутии низ цел стан. Божем ќе кречиме прво па после да наместиме креветче комода за да имам фиокари за ствариве да ги наредам. Па се тоа планирам од септември да го правам ти имаш наредено или?

На Alishan30 и Radost i ocaj им се допаѓа ова.
  3. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Денес бев за брисеви, си дојдов дома и на две секунди затворив очи да “дремнам”, ќерка ми ми викна да одиме надвор и ќе паднев.
    Имав страшни вртоглавици, се држев за ѕид и одев полека ко последен пијаница..
    Притисокот 120/50 а шеќерот 7.7 :|
    Она ме држеше за раче додека дојдам до столот, ме глеа исплашено и вика “оди мамо лежи дома”:l:
    Сум дремнала еден саат и станав маааалку подобра.. Се мислам додека поминат жештиниве да останам на боледување, воопшто не се осеќсм работоспособна неделава.:whew:

Ми дадоа Утрогестан да пијам ради тоа што имам зачестени болки деновиве во пределот на резот кај матката, имам и грчеви ама се трпат.. И кандида која е ван контрола|(

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    5.547
    Од другава недела све ќе исперам и наредам во фиокер. Нека е спремно. Уште од аптека да набавам работи шишиња и некоја цуцла да земам и ќе чекам. Сега се нервирам докторкава моја ќе оди на одмор тогаш јас кога ќе треба да се пораѓам. Абе не сум раат, затоа нешто да се занимавам да не мислам.

На Alishan30, Malesia и Milkiway им се допаѓа ова.
  5. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Читам книги, гледам филмчиња, дремнувам и преку ден (добро било да се биде наспиени, изрелаксирани поради стимулација за доење)...исто важи и за после добар сон уживајте максимално вие сте главни во оваа фаза на животот.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ти кажа така она? Ваљда те има предвид дека ќе те пораѓа.

7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    19.098
    Така е и ја едвај чекам со тоа да се бафтам за да не се скренам. И мене ми остана тоа да докупувам и не е само тоа имам уште ситници ама паузирав ради жештиниве.
    Која недела си? Те разбирам ама веќе 30 фул недели во стан на кауч без тераса и карантини и што не... како воздух да ми фали. А сама имам вртоглавици избегавам без мм да шетам а он оди на раб и така си се пожалив

На Alishan30, Ava.84, Brpbrp и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    5.547
    Од друга членка разбрав и рекла после 15ти Септември. Сега кога ќе одам на преглед ќе ја прашам да се разбереме, ќе биде плачки ако треба друг да ме пораѓа со мојава ситуација :|

9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Не се секирај она е способна и од одмор да дојде да пораѓа...баш се погоди минатиот пат да одам по извештаи прашав на нејзе ми рекоа на одмор дека е ама дошла некоја што требала да ја пораѓа царски :)

Ако ги пиеш утрогестанот од нив може да ти се врти и плус времево види го какво е никакво

Последна измена од модератор: 5 август 2020
    На Alishan30, kukla21, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    32.765
    Го испив да.
    Од денес тазе почнувам, дури ме зачуди после еден саат таква реакција да имам.
    Штом е од него да не се замарам многу тогаш од што,како и зошто.
    Фала.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    5.547
    Ах оваа моја Гоца, нервите ми ги искина...

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.688

За кандида ти дадоа ли нешто ?
    и ја сум со утрогестан 2×1 наутро пијам навечер ставам ,и кај мене кандидата се активира и ми дадоа полигинакс ама и утрогестан па ги прекинав , не беше мн изразена рече док да паузирам дури не ги завршам утрогестанот , ама ми ги продолжиа утрогестанот вчера пак , а од вчера и кандида на ниво изразена , се мисл дали да пијам и ноќе утрогестан и да си ги доставам полигинакс .. Мислење и од другите

13. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    38ма влегов и мене ми се јавува паника од затворен простор тоа исто е нормално се препишува на хормоните (посебно овие карантински денови)

На Milkiway и Brpbrp им се допаѓа ова.
  14. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Јас точно пола саат после апчето ми се приспиваше премногу ми се вртеше цела соба и како во несвест да паѓав два саати никој жив не ме будеше така да гледај после апчето два саата до три барем да си дома :sun:

Те разбирам али ние ризичните и се препуштаме на неа :D и они не знаеа кога ќе им дадат одмори све им е 5 до 12 ради ситуацијава

Последна измена од модератор: 5 август 2020
    На Alishan30, ivance.., eli.karameli и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    19.098
    QUOTE="Malesia, post: 5138786, member: 138359"]38ма влегов и мене ми се јавува паника од затворен простор тоа исто е нормално се препишува на хормоните (посебно овие карантински денови)[/QUOTE]
    Уште малку ...да стварно издржував ама веќе станувам сабајле и мини паники ми се дешаваат дека цел ден ќе сум дома и денес и дека немам што да правам ќе додржиме

На Snowflake92, Alishan30, Chikitaa и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    И јас вака еден период си реков терапијата наместо вагинално ќе ја земам орално, ми беше здосадило бидејќи ставав до 27-ма недела, леле кога почнаа вртоглавици, едвај на нозе стоев.
    А, и нон стоп на спиење ма тераше, па немав друг избор освен пак вагинално да си продолжам.

Пробај, види дали е до тоа.

На Alishan30 и Chanell* им се допаѓа ова.
  17. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Уште малку ...да стварно издржував ама веќе станувам сабајле и мини паники ми се дешаваат дека цел ден ќе сум дома и денес и дека немам што да правам ќе додржиме[/QUOTE]
    Мене други паники ме маваат, читам цело време што е следно која фаза како се наближува време и не капирам ништо и секој момент мислам порагај ми е (прва бременост)

18. thegirl20.20

thegirl20.20 Активен член

Се зачлени на:
    29 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    17
    Kaj koj doktor ste vo Cair?planiram sega da odam za Ctg pa se nadevam ima nekoj dobar i vtora smena

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.292
    Допаѓања:
    19.098
    Мене други паники ме маваат, читам цело време што е следно која фаза како се наближува време и не капирам ништо и секој момент мислам порагај ми е (прва бременост)[/QUOTE]
    Богамј можам да замислам ама најдобро да не читаш. Ја се откажав од читање на нет за бременост иначе ќе се извадиш од памет... Само едно знам дека кога ќе дојде моментот ќе го осетиш дека дошол и болките и тоа е

На Alishan30, Radost i ocaj, Chikitaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Богамј можам да замислам ама најдобро да не читаш. Ја се откажав од читање на нет за бременост иначе ќе се извадиш од памет... Само едно знам дека кога ќе дојде моментот ќе го осетиш дека дошол и болките и тоа е[/QUOTE]

Од љубопиност ми е секое читање, уште малку ајде па идеме на други предизвици (доење, банкање, успивање ...)