Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Tina-fina

Tina-fina Истакнат член

Јас сум 13+ и дури мислам дека оваа недела и почесто ги осеќам,дури и кичмата ме боли исто како пред добивање. Мислам дека се од тоа што овие недели побрзно се развива бебото и доаѓа до истегнување на мускулите. Нека пише некоја поискусна мамичка:inlove:

2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

И јас ги имав до 12-13 недела, па тогаш почнав и со магнезиум и се изгубија.

3. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

@Lady95 и гаќи избегавај да носиш по дома колку можеш. Озбилна сум. :)
    Со влагата ја љутиш иритацијата или инфекцијата и ти се влошува состојбата.

Brpbrp likes this.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Јас сум во помалите недели ама си имам болки во стомакот , вчера дури и јајникот и препонот ме болеа.Пиев магнезиум само 250 мг ама од вчера зголемив на 500мг.Со малата не знаев што е болка оти пиев редовно минимум 400 до 800мг.Сега некогаш стварно се плашам од некои болки:(

Milkiway likes this.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Јас кога с епожалив на такви болки ми дадоа утрогестан не знам дали потсвесно ама ми ги смири болките терав од 9та негде до 12та недела со утрогестанот вагиналети. Реално не се штетни напротив се поддршка видете со лекарите

Ava.84 and mssuniquee like this.
  6. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Заборави да кажам на докторката(facepalm)Ама другата недела имам кај друг доктор прв скрининг па тие се специјализирани за трудници и ќе прашам ако не ми се запали мозокот од жешкото:lol:

zhap4e and Milkiway like this.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ја си одам на лекар со тефтер и запишани прашања и им читам :rofl: искрено бар ништо не заборавам така да запиши си само пази тефтерот да не го заборајш последно тоа ми се деси:rofl::rofl::rofl:

8. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

E браво за идејава, јас секогаш заборавам да прашам што сум мислела и после ја замарам докторката на вибер и ми е глупаво :rofl::rofl::rofl:

9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се будам со грчеви во стомак, издуен, тврд....паники - нешто не е во ред. Се будам без грчеви, потспласнат стомак, пак паники - нешто не е во ред. Едвај чекам да мине сево и да се роди па да се префрлам на паники и штрецање за други работи. :devil:
    И јас треба тефтер да земам. Само за на лекар ми треба концепт, булит поинтс оти ќе се зазборам, ќе ме зазборат...ќе видам сличето и кога сум далеку од ординација ми текнува...не прашав тоа, она, ова(facepalm):D

10. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Хахаха, вервај ко ќе излези уште поголеми се паниките :D уживај дури е внатре ;)

Јас во мобилниот си запишувам :lol:

Gocim, SkarletOHara and zhap4e like this.
  11. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Да бе и мене кога ќе ми кажат на сред ехо добро е напредува супер е одма се сум заборајла што ме болело или што сум се секирала и после мирна 3 4 дена па пак отпочеток затоа тефтер :rofl:

Alishan30, Chikitaa, Brpbrp and 2 others like this.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Хаос сме. Мене кога ќе почнат да ми раскажуваат што прави...мрднало рака, нога...абе, ќе се подмочам на стол. Така прошли пат, таа му збори демек да рашири нозе, јас, торко, цела се искривив, наострив очи да видам дали ќе мрдне...оваа уште почна да ми го стега стомакот демек ќе предизвика реакција...мене ме боли ама ќутам и гледам у екран. Глупчо:)))))

13. Lady95

Lady95 Истакнат член

Вчера бев кај матичниот и само на ехо го виде бебето му кажав за проблемот не ме прегледа за тоа ниту ме виде, само ми стави сонда да види дали ми се крати цервиксот поради лажните болки и скратен ми беше но не ми кажа колку... И сега ме фаќа страв оти доле сум катастрофа боли пече пецка чеша црвено е жар местото сега се плашам да не е некаква бактерија или инфекција што можи да му наштети на плодот...А матичниот не ми даде ништо за тоа му звонам но не се јавува..

14. Milkiway

Milkiway Форумски идол

А зашто вчера не си му изреагирала дека викаш сега му ѕвониш не ти крева. Што ќе ти направи по телефон? Да он не треба така да се понаша ама малку и ти писни му не му ќути. Како може да ми каже цервикс скратен а да не каже колку или да не те ни погледне. Од тебе зема плата он. Оди барај си второ мислење, немој да ме сфатиш погрешно или прегрубо ама малку си виновна што вчера не си му пререкла дека треба да прегледа да каже и да прати на испитување додатно...

Alishan30 likes this.
  15. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Брисеви направи на крај на прво тромесечие?
    Оди пак, или оди кај друг. Кажи конкретно зошто си отишла и нека те прегледаат убаво.

Alishan30 and zhap4e like this.
  16. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Брисеви направи и урунокултура чим имаш црвенило. Си требала да го прашаш чим ти гледал цервикс за црвенилото.

17. Lady95

Lady95 Истакнат член

Му спомнав два пати но тој не обрна внимание на тоа што му го кажав човекот или со дијазепами беше или надуван такво хистерично смеење досега не сум слушнала за време на преглед

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Одма мењај го има уште добри матични гинеколози. А ако имаш можност оди на второ мислење по приватниве негде на преглед

zhap4e likes this.
  19. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Да си прашам јас тука прво, зошто и во кој случај ви мерат цервикс, во која недела, и како се мери?
    Јас сум веќе 29та недела, и до сега не памтам да ми спомнала докторката за мерење цервикс.

20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Гледаат и со абдоменално ехо ако нешто се сомнева тогаш ќе ти измери и мене не ми мерат 30та сум освен еднаш кога се пожалив на болки на вонреден преглед

Alishan30 and Snowflake97 like this.