Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    И кај мене намалија движењата, а јас пак си мислев дека ми е од инекциите за зреење што ги примив.
    Инаку да, мн е нежна.

Дали уши ви се затнуваат? јесте да лежам нонстоп, но штом станувам за до вц , 2-3 мин и како во буре слушам. Обично е само едното уво, ретко и двете во исто време

На Brpbrp и Happyinlove им се допаѓа ова.
  2. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    8.907
    Јас сум 26та и последниов ден два одвај ја осеќам, дали еднаш двапати во денот и многу нежно. И многу периодов се жалат дека слабо ги осеќаат, па си викам може и промениве на времево и на бебињава им влијаат :) Петок сум на контрола, кој ли ќе чека.
    Кај мене 2-3 дена е поактивно, па 2-3 дена слабо. Се надевам нормално е :wasntme:

На Brpbrp, Alishan30, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Си одмараат,растат:). Сигурно си е најнормлно.
    Мене па ме растури ова бебе:whew:.
    Многу рано почна за разлика од брат му и не застанува. Син ми беше бубаче во стомак.
    Дури и не ми е пријатно:doh:. На моменти го имам она чувство како да полетуваш а на моменти ме боли многу. И ме тегне:|

Јас мака ова трето тромесечие со јаки грчеви во нога имам. Ме фаќа на спиење и цел ден ме боли мускулот на ногата. А магнезиум земам...

На mssuniquee, kukla21, FreeMind и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    8.907
    Да ти кажам искрено многу сакам да ме мава и да не застанува, да не ја мислам :D Сите клоцкања и се така нежнички, дури ме загрижува некогаш. Се преопседнав едно време, цел форум го испрочитав, на интернетов свашта нешто пишува и само од памет се вадам, ама на крај си реков ќе чекам на преглед да одам и ќе прашам што и како е нормално. Ниеднаш досега не сум добила така јака клоца да ме извади од такт :doh:

На Brpbrp, zhap4e, PurpleMind и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    19.102
    И мене да е живо и здраво дури ќе ме заболи и наеднаш ќе срипам кога ќе клоцне на моменти...мада препишувам на тоа дека многу благо јадам :D исто тегнење а за грчеви знае мускул да ме стегне во сред спиење мислам дека од што лежам цело време(waiting)

На Brpbrp, Lovebug01, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Вака исто како што опиша ми беше првата бременост. Никаде го немаше. Читав бранови имале,испакнување на стомак кај мене ништо. Ако тупнеше само онака на благо јадење и строго да е тишина и да лежам. Некаде поале 31ва недела имам снимки демек еве го фатив бранови ми прави на стомак. И тоа беше се:) ама затоа сега не застанува.

А оваа бременост од 16та недела . Тегни туркај ми прави. Па како да заглавува некаде. Па со рака го смирувам навистина непријатно ми е. Бранови бранови.

Може галамата на брат му му смета,дека нема мир дома:whew::). А за прва бременост секако си одмарав си лежев и бебе беше такво. Е сега средината налага други правила:rofl:

Нормално е да се плашиме и да ги бараме и да чекаме да ни дадат повратен удар. Значи мене ме нервираше некој ако ми кажеше дее опушти се... немаше шанси,јас се опуштив кога се породив. Кога го видов прв пат.

На mssuniquee, SophiaBella, zhap4e и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Девојки здраво сакам да алушнам о ваше мислејне .. Денеска бев на контрола 17 недела и бебечето сето е супер дури ми потврдија дека е маже но и ми го мереја цервиксот и излезе 2,83 см ве молам за ваше мислејне ..докторкава вели само да мирувам и за 1 недела ипол на контрола па ако треба и серклаж ..

8. Evy81

Evy81 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    665
    Утрогестан вагиналети и магнезиум обавезно. Мене 2.6 ми измерија па после 2 недели други мерки излегоа, на подобро секако. Мирувај па чекај следно мерење.

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.238
    Допаѓања:
    48.592
    Добро си мислела. Движењата се намалуваат од флостеронот, сосема нормално е, за некој ден се враќа бебето во нормала.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    37 недела сум и последните неколку дена почна да ме фаќа страв од тоа што ме очекува. Не знам како ке ми почне процесот, секој миг сум под штрек иако до сега немам никакви симптоми. Бебето мн ме притиска долу, ми се чини во секој момент ке излезе . Вие како се чувствувате?

На Chikitaa, Alishan30, K7M10J и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Фала ти срцка клавам цело време утрогестан уште од самиот почеток и пијам магнезиум цело време али пак еве се намалил дај Боже на наредна кпнтрола да се зголеми

12. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    106
    Истоооо исто 37ма...страв... ни торба немам спремно :)

На Chikitaa и K7M10J им се допаѓа ова.
  13. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    8.907
    @Milkiway @Happyinlove не знаете колку ви љубоморам што толку ве маваат :D Еве ја мојава ми скокна неколку пати по бешика сега ама јас сакам уште појако да скока хаха. За ќотек сум.

@Alishan30 пред 2-3 недели имав еден период секое сабајле се будев со затнато уво, посебно на тоа што сум спиела. И долго време ми требаше да ме пушти од кога ќе станев. Не знам што беше, ама еве сега во скоро не ми се случило.

@Mince1988 терапијата и мирување, нема друго. Мене во 22 г.н ми измерија 3.0 и ми рече Др важно е да не е под 2.5 ама сепак ми даде утрогестан да ставам превентивно. Не ми рече мирување. Петок сум на контрола после месец дена, па ќе видиме.

На Milkiway, Mince1988 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  14. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Еве и јас сум пример што со лежење и одмарање +магнезиум и утрогестан после 3 недели на контрола имаше значително подобрување. Само тоа и позитивна мисла и ќе биде добро ♥️

На Brpbrp, Lovebug01, Mince1988 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    I mene ne mi dadoa so prioriteten, ama najdovme termin istiot den.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Дај Боже мора да бидиме позитивни јас сум мн паночар ради предх миседи ама се трудам да бидам храбра и мора до крај да се издржи и да се прави се сто ќе ни кажат ♥️ мн ми полесно кога ќе споделам мислејне и со други фалаа♥️

дај боже да си биди се во ред и ќе биди верувај јас сум во мн помала недела и затоа ми е страв ама морам да лежам и ќе лежам само да се подобри ситуацијата ♥️

Последна измена од модератор: 11 август 2020
    На lemon8ejt, Chikitaa и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  17. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    8.907
    Да, верувам дека има врска неделата со мерката, мене само во 22ра ми е мерен, претходно не. И баш ме интересира и ќе пишам петок како ќе биде на контролата.
    Ќе биде се во ред, само слушај доктор :inlove:

На Mince1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mince1988

Mince1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    463
    Мора да биди и кај тебе и кај мене те чекам да пишиш како помина ♥️♥️♥️

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    19.102
    Ќе биде уште малку ќе видиш која разлика е кога се движат:inlove::inlove:

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    19.102
    Нешто ти се пожали/побара да ти мерат или увидел преку абдоменалното ехо дека нешто не е во ред? Мене исто тој период 18та ми е мерено ама на вонреден преглед