Девојки од кога почнавте да применувате правило за положба на спиење ? Нели само на лева страна десна и на грб не.
Во ред е Значи вака ќе се свариш како но со вода, не со млеко. Јас го користев какаото на краш пробај навистина ќе се изненадиш претходно се убивав од ампули и апчиња, да ми се покачи железото.
Требаше да одам на контрола околу 17ти но докторката ќе биде на одмор до почетокот на септември. Што би ме советувале, да ја чекам или да идам на друго место? Инаку сум 16+5.
После 2 дена перипетии, болка има па не е болка, ја добив матичната на тел и изгледа се само лазни болки, и добив терапија со утрогестан؛ Ми рече нема простор за паника ако сум 33 недела се си е добро؛ Да издрзи само бебка
Ne mi kazale uste 10 dena imam do 9ti, ama taka imam slusnato deka se prekinuvaat. Ke si prasam na sleden pregled togas, na svoja raka ne prekinuvam.
10,5 би дошло кај мене по тие мерки. Зависно како го сметаат дали во молови mol или микромоливи μmol/ L на литар крв.
На хемоглобин да не мислиш? Железото и 10ка да ти е, океј е. Мене ми е 12 железото а хемоглобинот 110. Докториве сметаат дека е во ред, дури ни за исхрана не ми спомнаа (дека хемоглобин на долна граница).
Женски како превртена желка сум. Едвај се местам да легнам, на лево се вртам клоца многу ми е грдо, на десно се вртам со главта како да бутка,на грб едвај дишам. Другата недела сум на преглед, 33 ќе бидам скоро да видам што ќе каже докторка. Во секој случај тегоби ме фатија.
Здраво и со лес на сите Нова сум на форумов па би сакала да ви се придружам Бремена сум 5та недела, за 2 недели сум на контрола пак ама се уплашив после првата контрола, докторот ми кажа дека плодот е нормален, но и дека имам чоколадна циста на десниот јајник, дека ништо не е страшно ама мене ми е страв.. дали некоја од вас имала ваков проблем?
Zdravo,nekoj sto se poragal na GAK skoro carski,kolku vreme bevte na intenzivna,kolku ve drzea vo bolnica ?
И на грб да спиеш слободно, јас двете бремености спиев секако, пототово на крајот 90% на грб бев оти легнев ли на страна колковите мислев ќе ми излезат од болка .
Иста сум и јас мислам дека ќе пропаднам во креветов па уште кога ќе станам мислам дека уште 20 кила на карлица дека ги носам барем временцево да е поладно да уживаме со жештиниве освен навечер не можеш да искочиш преку ден од што е пекол
И јас имам многу проблем со спиењето. Не можам никако да легнам ме притиска плуќава душникот и не можам да дишсм гради од што ме стегаат и лежам пола на десно пола на грб не знам ни ја како и во тек на спиење се оправам... ама ептен се осеќам уморно