Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    19.103
    Јасно е скроз те разбирам. Ја 2 год на штедна тргам пари скративме од искачања од гледања со луѓе кафани зошто затоа што здравството ни е слепоќа... Секако има и позитивни приказни да ставаа епидурал може и ја ќе одев државно сепак се доста пари во прашање...

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    385
    Допаѓања:
    1.064
    Исто и јас посебно навечер ...уште два дена до термин

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.040
    Допаѓања:
    5.558
    Чим со првото си царски и сега ќе бидеш. Сите се плашиме, тука нема некоја утеха, само да си се наддваме дека ќе биде се супер:)

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.539
    Допаѓања:
    4.297
    @K7M10J и јас највеќе за епидурал одам во приватна. Прва бременост, прв пораѓај, ми викаат би требало да е природно пошто сум крупна и имам широка карлица, би требало да е ок. Само добро да пројде се, живи и здрави нека дојдат бебушите :inlove:

На Milkiway и K7M10J им се допаѓа ова.
  5. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Епа ми рекоа не морало да значи, две години имало поминато. И не знам сега. Здравје ќе видиме, како и да е ќе се породам некако :|

На K.Mari4ka, Izzy_0504 и Milkiway им се допаѓа ова.
  6. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Јас 31 недела сум, денеска на преглед ми кажаа дека се завртело карлично. И не се изненадив многу, првото карлично го родив. Ама сепак се надевам дека ова ќе се заврти. Докторот ми рече до 36 недела има фора да се заврти пак.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    @Brpbrp
    Па ја сум кај Коруновски матична ама идев кај Бошковски Божидар, малце е флегма ама супер ми беше. Скоро ме гледаше таа новата Попова и мноооогу споро веќе ми здозади и не знаеше да му одреди тежина ме прашуеше последно колку кг бил. Па дое жена му на Васо као поискусна :) и она ми рече дека сум отворена и не знае до пон дали ќе издржам...
    @monik55 не е ништо итно, посекако ќе се видам на ГАК во пон. И не веруем дека ќе го снема на пораѓај, затоа што ГАК сеа само со врски примаат и нели болни од ковид. Затоа идам да се дог, ќе си земам апартман а нормално и дека ќе платиме. Не ни очекуем дека на добра воља ќе ме породи баш тој Др :) сите знаеме дека се плаќа

8. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Епа заради ова ние што не подмитуваме не не пораѓаат саканите доктори.

На BelataMasai му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Епа пред некој ден бев таму за документи некои не можев да се разберам со нејзе едно арогантно понашање демек она се знае боже господе ми идеше да ја претепам и така за две минути работа јас окапав со саати таму и уште ми се испонаша...катастрофа се таму искрено не е тоа што беше порано

На Starlič и lemon8ejt им се допаѓа ова.
  10. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Мене пред една недела, 33 точно, исто ми рекоа карлично, ама јас очекувам да се сврти сто пати, само прета, мрда... А инаку претходната бременост не можеа природно да ме породат цел ден и на крај царски завршив. Во отпусното писмо стои dystotio functionalis. Прогуглав значи абнормална фетална големина или позиција што резултира со тежок пораѓај.Така да сирот синко или не го собирало или којзнае како бил свртен. Многу сум им лута за овој пропуст...

На GolemaMala му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Јас да ти кажам влагам сеа за ЦТГ и не ни чекам идам директ и викам ајде кој ќе ме намести. Пошо коа не е Васо таму стварно е се споро и е хаос. Пошто ако чекам ете ко што викаш на крај и ќе се изнервираш.
    @monik55 јас не гледам на тоа како подмитување и сосема ми е во ред ако тој ден Др не е на смена и дојде за тебе, да си платиш. Кога веќе сакаш баш тој. Или на твоја среќа да се погоди дежурен и да не е на друга операција. Затоа и на приватно одат зошто плаќаш ама и како ќе се дог така ќе биде.

На Starlič, Brpbrp и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    19.103
    Па не може не е должен да дојде вон работно време или од одмор да те породи. Вака и во 3 сабајле и од одмор ако треба ќе дојде штом си се дог. И ја мојата работа ја работам до 16ч ако сакаш да ти работам после 16ч ќе ми платиш overtime. Е пошто нашата држава не се замара со плати на здравствени работници што па они ќе се замараат...

На Snowflake92, lemon8ejt и Mila_Skopje им се допаѓа ова.
  13. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    1.569
    Мене денед ми кажаа на одмор бил не знаеле до кога до септември сигурно и мора кај жена му на прегледи...

14. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    8.907
    Само јас ли немам проблем со спиењето? Ко топ спијам ништо не осеќам :D Да не велам два пати, да не ми се наплати во 8 месец :rofl: За вените, географска карта сум уште од 15 недела, и на гради и на стомак странично. Мм ми вели анатомија за вени можело да се учи на мене :rofl:

На K.Mari4ka, zhap4e, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Јас бев во гак и чекав 2 саати за 5 мин работа. во меѓувреме се трудници влегоа со врски и тоа за ехо и мислење и зависи за клексани и такви работи а кој е за цтг на друго место, им викам а ние што чекаме 2 сати без врски, и ние ќе најдеме некој да каже ај види ја братучедка ми или внука и незнам кој гледај да не чека хмм!! и уште кога видов имаше итни случаи за пораѓај и никој ништо се нормално без брзање
    ме фати страв кога јас ќе се пораѓам како ќе биде :worried:
    само дај Боже да ни е со лесно и да останеме со здрав памет :|

На Broki5, Ava.84, zhap4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    8.907
    Абе секаде се чека и на закажано, еден пациент да поремети ред и готово после за сите е поместено. Ама така кога преку ред влегуваат со врски или 'јас само да прашам нешто' стварно не е фер. Сите сме еднакви таму без разлика дали државно или приватно. Во Ремедика кога чекав минатиот пат имаше трудница со крварење што ја примија пред мене и сестрата 10 пати ми се извина што сум почекала што морала жената пред мене да влези, а не чекав многу. Дури незгодно мене ми падна од толку што ми се извинуваше.

На Skorpija25, mimi6 и Milkiway им се допаѓа ова.
  17. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    19.103
    @mimi6 И јас ќе пишев за истиот ден во ремедика чекавме скоро 1ч над термин зошто тие пред нас каснеа. А за државни болници каснење од 2ч ми е како Добар ден.. за пораѓај така не верувам да ќе бидеш оставена знаат они да проценат ние сме во паника ама нив кузнај колку им прошле

На mimi6 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  18. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.495
    Допаѓања:
    8.907
    А у Систина имам 1 и пол час чекано, си влагаа пред мене, јас се нервирав, ама никому ништо. Имам трпение, да беше друг ќе си одеше.

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    19.103
    Да да и по приватно се чека. Ја поучена пд прошли пат сега закажав термин за после 18ч кога е втора смена веќе отсабајле јок. Ниту може исто внимание да ти обрне ни ништо во таа гужва и кога се касни со термини гледа побрзо да исчисти

На Lovebug01 и naturallmess им се допаѓа ова.
  20. mimi6

mimi6 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    159
    Здравје во чаир мислам за пораѓај, прва бременост ми е и сигурно мислам дека ниту еден свесен човек и да имаш некој и да немаш врска за пораѓај дека ќе не остави вез грижа и помош, така мислам или се тешам,, што знам...а за тие што влегоа можеби 6-7 жени се до 3 месеци бременост а ние што чекавме бевме 8ми и 9ти и за седење те боли се.. тоа е,, не сме единствени што мораме да поминеме низ вакви случувања на неправедна држава..

На LazaLaza, Snowflake97, Milkiway и 1 друга личност им се допаѓа ова.