Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.741
    Не знам во која тема беше, ама се жалеа дека чекале по 1-2ч, а тие со врски одма ги пуштале. Е па ги пуштале.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    во контекс на муабетов, не чекав на ГАК влегов регулар и ми се погоди специјализантка؛ Докторката беше мн коректна но несигурна؛ Нз колку пати се премисли за терапија за на крај да ми рече сепак консултирај се со твојт гинеколог؛ Епа се супер ама ќе чекам и 2 саати само да биде како што треба؛ Така да апсолутно 100 или 200 евра ќе ги дадам ако треба

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.615
    Допаѓања:
    113.534
    Трудници, се надевам следен пост ќе се фалам и јас :inlove: Имам 1 негативен тест направено на денот после тој што требаше да добијам, не можам дур да речам и дека е втор доцнење, денес е 4 ден како не добивам, не го рачунам тој ден кога требаше да добијам (требаше да добијам на 10ти а еве го 14ти е). Од симптоми имам повремено после долго носење градник како да ме наболуваат градите и надуен стомак од желудник дури. Е сеа јас имам прилично редовен циклус, досега 3 пати ми доцнело и еднаш трудна сум била, најчесто доаѓа на 28ми ден дури и најчесто наутро. Уморна сум, ми се спие цело време, апетит имам машала и не знам што да мислам веќе. Нормално дека правам второ и затоа сум волку во дилеми, дали е од што мислам па не можам да добијам, се стегам, психа работи или пак едноставно се случува поради тоа што примав венски линдацин минатата недела :?: Докторот ми е на 3 чекора, ако не е на одмор се мислам дали да одам денес или пак е едноставно прерано и да почекам до понеделник? Не сум паметна, едно мислам друго мислам, паника левел 300...

На Malesia, zhap4e, K7M10J и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Прерано е за преглед, после 1 недела доцнење барем можи да се види нешто. Да си направиш преку крв за да не се мислиш е најдобро според мене.
    Ти посакувам среќа и да не израдуваш со убави вести :)

На natasam, Cherry333 и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  5. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.411
    Допаѓања:
    19.280
    Зошто не направиш уште еден тест сега веќе би ти покажал.што џабе по ординации преку крв ќе правиш. Тестот дома и завршена работа. (fingers)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.615
    Допаѓања:
    113.534
    Решив ќе чекам до понеделник. Почна некако кичма да ме фаќа и стомак да ме наболува, па си викам може ќе добијам да не се бафтам по доктори, аптеки, лаборатории... Се надевам најискрено дека ќе се фалам за кратко!

На Среќичка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.411
    Допаѓања:
    19.280
    Добро е штом можеш да издржиш јас во 5 сабајле станував тест да правам :D ајде се надевам на добри вести (fingers)

На mssuniquee, Алек***, elcezelce и 3 други им се допаѓа ова.
  8. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Трк до лабораторија и бета хцг направи. Јас до осма недела само бета хцг проверував како расте затоа што кај мене е покасно овулација и да не ми прават стресови на ехо. Кога стигна бројката доволно за срце да слушнам тогаш отидов

На natasam и AngelOfArh им се допаѓа ова.
  9. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    220
    Девојки , едно прашање
    27 недела сум ,и имам исцедок цело време по малку.Имам чисти брисеви нема инфекција.Од денеска гледам како поизразен исцедок млечно бел.Нормално ли е ?

10. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Да, немај гајле :) како ќе напредува бременоста се повеќе ќе имаш, тоа е нормално се чисти цервикс؛ Освен ако не те чеша па да дојде во предвид кандида

На hana@@ и zhap4e им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.615
    Допаѓања:
    113.534
    Колку е бхцг? И кај правеше? Упат треба?

12. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Нормално е зголемен исцедок во бременост, тоа е еден вид заштита од инфекции, се додека е провиден или млечно бел и нема лош мирис, нема простор за загриженост. Ако забележиш промена во боја/мирис/конзистенција тогаш консултирај се со гинеколог.

На Alishan30, zhap4e и hana@@ им се допаѓа ова.
  13. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Јас приватно правев во авицена, и синлаб можеш. Со упат не сум правела пошто на упат пишува позитивно, негативно, а јас испитував дали и како расте. Авицена се изгор, 800 денари мислам беше.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Да доаѓаат. Јас ако се пораѓав во Хрватска и ако не идев во единствената приватна (3000е) како што планирав, а да идев државно кај еден познат Др исто така требаше да се видиме и да се договориме, во превод за цена.
    Ете ви инфо од прва рака.

100% си во право, нема епидурал т.е бараат од матичен препорака. И затоа мн се одлучуваат за приватно.
    Јас имам и анестезиолог што се нафати да ми стави епидурал на ГАК и не размислуем за друга опција

Последна измена од модератор: 14 август 2020
  15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.615
    Допаѓања:
    113.534
    Сега прашав Синлаб е 700ден. Матичниот ми е на работа од понеделник и таман, до понеделник ако не добијам ќе терам понатака.

Инаку мене докторката ми дојде за пораѓај во Санте Плус во 4 сабајле, ме породи во 1 и седеше цел ден да ме пази.

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Јас не договорив анестезиолог ама гинекологот ми рече дека нема да има проблем ќе ме боцнат

Последна измена од модератор: 14 август 2020
    На lemon8ejt и Milkiway им се допаѓа ова.
  17. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    888
    Допаѓања:
    1.100
    Zenicki aj ve molam pisite vo sk prodavnici za kolicki krevetcinja , osven loko kroko , enci menci ...nekoj drugi

18. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.411
    Допаѓања:
    19.280
    Бебе хоум, Андреј компанија, Во Беверли имаш 2 3, Лептокарија Нук, Бејби блу кај Поинт ретаил парк, КРШ мислам се вика доле во гтц кај верото или Џамбо мислам дека имаа и они...

На no name5 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Li-Li

Li-Li Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    356
    Јас тестот го направив поручек на 5 ден доцнење. Е сега тогаш се појави и втортата линија ама толку беше бледа што 1 саат со маж ми го студиравме и проучувавме. Какви се не теории извадивме:lol::lol:. Де бил невалиден не е можно толку бледа линија да има и тоа се гледаше ако го доближиш тестот до око, де многу мокрача сум му ставила па се натопил поише од што треба и што уште не :lol::lol::lol:. Сабајлето со прва утринска мокрача го повторив на 6 ден доцнење и убаво си се покажа две црвени линии.

На Anaouou, Lovebug01 и zhap4e им се допаѓа ова.
  20. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    632
    Синлаб 100 ден. со упат, резултатот е со бројка.