Ne se plasi misli pozitivno, ako mozes otidi i na dezuren za da si bides mirna spokojna. Jadi nesto lesno i izbegni mlecno dodeka go smiris zeludnikot.
Што да намалам, нема, витамин д 2000 единици треба да внесувам, магнезиум исто појачано, а во прашаците има шеќер, па ај апчиња. За железо нареден пат сируп ќе побарам.
Sirup treba 2 3 meseci da go pies pa da ima efekt, so apcinja pobrzo se kacuva, a so med i seme od kopriva pa uste pobrzo.
Е супер што ми кажа и така мислев здравје да идам за тетово лично да видам да земам..има доста убави работи како што гледам на нивната фб страна
Мене желудникот ми се бунтува од храната што ја јадам. Не можам веќе да смислам патлиџан и било каков суров зеленчук. Уште не ставено во уста ме копа желудник. Киселини имам се' почесто. Легнам ли, у грло чак ме горат. На грб катастрофа. На страна, уште по катастрофа...ама па и јас као ај, да избегнам апчиња и за тоа и само со млеко смирувам. Ок е тоа за кратко, после па истото. И јас повраќам ради киселините..пена буквално. Почнав и да менувам храна оти му фали на тело о се' што избегавам ради шеќерот да не отишол превисоко. А, што и да јадам, се' нормален е. Не забегал...се' си е до ограничена порција а не буквално да бегам од мусаката, компир манџата...лепче со путерче секој со проблемите)
Јас па од манџи, салати повраќам, а со дијабет не знам веќе што да јадам. Суво само нешто, а и од леб киселини имам и јадењево више проблем ми е, не знам што да јадам, а да не ми се лоши или киселини да немам
оно и без режими, нас ќе ни е лошо и киселини ќе имаме. Мислам желудникот ко залепен на градна коска ми е, и го притиска. Можда и на манџи, супи да свртам, па ќе ми е исто. А тек стомакот кога ќе ми стане стомачиште
Вие со скриениот шеќер стварно за жалење сте. Па вие не може ништо асално да си апнете, на цела мака па и тоа, оф маки. Направете си список со убави јадења, после пораѓај почнете си на ред од списокот, за инает на шеќерот Јас проблем со храната немам ама затоа пак со оток се мачам. Утрото ништо немам, како почнам со обврски, одам или седам, приквечер веќе десната нога не ја препознавам. Како да сум касната од некој инсект, отечена е и ме чеше.
Of lele i toa sto vikas ne e edno. Slusaj kako vikaat doktorite taka i samo smireno i pozitivno se ke bide vo red.
И јас сум со истиот проблем и баш размислував за некоја друга комбинација за да јадам семе од коприва. Ќе ти пишам ако најдам некое решение.
Секоја со свој проблем.Еве јас уште мачам проблеми со гадење.Ма какво гадење не знам ни да го опишам.Така ми се згадува како да имам топка на желудникот и ме притиска, ми се повраќа.Решавам со јадење Сега станав да јадам, ама не поминува. Оваа бременост сум лудница, си станувам навечер и си јадам , а веќе вечеранаАко не станам ме копа желудникот од што ми се јаде.Никогаш во живот не сум станувала за да јадам Еј јас наутро јадев навечер ретко вечерав сега сум обратно.Наутро јадам на силаНа вага не се качувам ми е страв да ја видам бројката Леле нека минува ова глупо чувсто ме преморува премногу. За гестацискипт дијабет уште не сум отишла на доктор и термин не сум закажалаИзгледа ќе си отидам на редовниот на крајот на септември Прв скриниг правев оваа недела . Супер поминав , долг преглед се е во ред до сега со пилчето.Ми го потврди истиот термин со 4 дена доцнење од терминот по цикус.Не ми препорача докторката друго генетско испитување да правам голема била веројатноста дека детето нема ниту една трисомија Туку бејби напикано ми е ептен долу во срамната коска
Чешањето може да е и од отокот да знаеш ,јас така во првата бременост многу отекував и многу чешаше дури рани понекогаш од чешање ми се правеа ,а отоци кај трудни во жешково се чести ептен.
Сум 34 недела и вчера ми Jas sum 4 prsta otvorena uste od sredinata na 6 mesec, a sea sum vo 34 nedela Jas sum otvorena 4 prsta od sredinata na 6 mesec, a sea sum 34 nedela pa fala mu na boga sea za sea ne sum imala problem