Па дека дома маж ми ги ставаше поедноставно му беше така, секако се незгодни, маслени и тешко се апсорбира, тврди топчиња ми се праева, малку модро, среќа ми ги прекинаа во 16та, а ги примав од почеток.
Па и на лекарски извештај така внесуваат. Не може да каже дека е 33та, а 5 дена да поминале откако направила 33 недели. Друго е ако праша некој колку недели, а друго која недела... Ваљда добро објаснив
Уффф јас рани се направив, само викав комарец да не ме каснал. Не знам зошто многу ме чешаа инекциите
За железо ако го пиеш ова, не треба со млечни производи да го правиш, зошто железото слабо се апсорбира така.
Што е тоа стрептокока, јас утре имам термин кај мојот гиноколог и ќе треба да ми земе таков брис, ме праша предходниот термин дали сакам дека било добро да го направам а не ми кажа што е
Б стрептокок(GBS) е честа бактерија, вообичаено се наоѓа во дебелото црево и често е безопасна за возрасните, но бебињата може да имаат сериозни проблеми доколку се заразат со неа. За да ја открие, гинекологот ќе земе брис од долниот дел на вагината и просторот меѓу вагината и анусот. Ако тестот е позитивен, кога ќе почне породувањето ќе ви биде даден антибиотик за да се заштити бебето од бактеријата.
34 nedela, normalno li e da bolat tolku noze prvo do kolena a sega skoro do kolkovi,a na vrtenje i od leva strana me boli. Pijam magnezium 2x400 ama samo povise kiselini imam od nego.
Мозе, мене препоните на двизење ме убиваат и кога се вртам во кревет одшто тези бебе؛ Изгледа до крај се ќе не боли
Не знам само до мене ли само јас ли сум со толку зголемем апетите ве последни 2 недели нема застој сега влегувам во 39та недела ама чудно ми е само јадам и до сега јадев ама немав ваков апетит.
Може ти се спуштило надоле бебето па имаш повеќе простор за храна . Јас сум 35та и од неделава само глупости ми се јадат. На пример леб и крем со млеко од градинка немам јадено